ایران از وارداتِ تجهیزات مقابله با کرونا بی‌نیاز شد

ایران از وارداتِ تجهیزات مقابله با کرونا بی‌نیاز شد

دکتر «سورنا ستاری»، صبح روز سه‌شنبه (۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹) در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیت‌هایِ حوزه دانش بنیان در عرصه تولید کیت‌های تشخیصی ویروس کرونا، اظهار داشت: «اکنون کشورمان برای مقابله با ویروسِ کرونا نیازمند وارداتِ تجهیزات نیست و تمام نیاز کشور در داخل تأمین می‌شود.»

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با بیان اینکه نیاز تجهیزات بیمارستان‌ها در عرصه مقابله با کرونا توسطِ شرکت‌های دانش‌بنیان تولید می‌شود، گفت: «به غیر از موارد اندکی که روزهایِ نخست شیوع کرونا انجام شد جمهوری اسلامی ایران عملاً هیچ تجهیزاتی در راستای مقابله با کرونا وارد نمی‌کند و اکنون تمام تجهیزاتِ بیمارستانی، اتاق‌های ICU و دیگر بخش‌ها با تلاشِ شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی تولید می‌شود.» وی از صادرات کیت‌هایِ تشخیصی توسط شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و گفت: «کیت‌های تولیدی در ایران علاوه بر تأمین نیاز کشور، بخشی از آن صادر می‌شود و اکنون ۸ شرکت دانش بنیان توانسته‌اند تأییدیه‌هایِ لازم برای صادراتِ کیت‌های تشخیصی دریافت کنند.»

وی با بیان اینکه اکوسیستمِ شرکت‌های دانش‌بنیان در این دوران جواب داده است، افزود: «اکنون پروژه‌هایِ قابل‌توجهی از سوی این شرکت‌ها در حوزه دارو، واکسن و تجهیزات درمانی در حال اجرا است.» دکتر ستاری از تولید انبوه کیت‌های تشخیصیِ مقابله با کرونا توسطِ شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و افزود: «این شرکت‌ها در تولید ماسک، لوازم محافظتِ کادر درمانی، پرستاری و دیگر متصدیان عرصه مقابله با کرونا نقش تأثیرگذاری داشته‌اند و فعالیت این شرکت‌ها در این حوزه به خوبی جواب داده و در آینده در حوزه‌هایِ تولید دارو و دیگر بخش‌هایِ مقابله با کرونا توسط این شرکت‌ها اجرا می‌شود.»

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، با اشاره به تولید کیت‌های تشخیصی سلولزی گفت: «در تولید کیت تشخیصی سلولزی ظرفیتِ تولید یک میلیون عدد در روز در کشور وجود دارد و در تولید کیت تشخیصی PCR نیز ماهانه ۱.۵ میلیون ظرفیتِ تولید فراهم است که ضمن تأمینِ نیازهای وزارت بهداشت بخشی از آن صادر می‌شود.»

منبع خبر: خبرگزاری فارس

کلید واژه ها: کرونا دکتر ستاری