تهدید آمریکا علیهِ ایران فقط امنیتِ منطقه را به خطر می‌اندازد

۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۲:۰۶ کد : ۴۷۱ اخبار راهبردی اخبار سیاسی اخبار بین المللی
تهدید آمریکا علیهِ ایران فقط امنیتِ منطقه را به خطر می‌اندازد

«لئونید اسلوتسکی»، رئیس کمیته امور بین‌المللِ دومای دولتی روسیه روز جمعه (۵ اردیبهشت ۱۳۹۹) در گفت‌وگو با خبرگزاری «تاس» اظهار داشت: «آمریکا با تهدید به از بین بردنِ قایق‌های نظامی ایران در صورتِ ایجاد ممانعت برایِ کشتی‌های آمریکایی، تنها وضعیتِ منطقه را در شرایطِ ادامه مبارزه جهانی در برابرِ بیماریِ همه‌گیر کرونا را تشدید می‌کند.»

این مقام پارلمانی گفت: «تهدید‌های ایالات متحده علیه ایران در خصوصِ احتمال آتش گشودن به سمت قایق‌های نظامی ایران فقط وخامتِ اوضاع در منطقه را افزایش می‌دهد. چنین اظهاراتِ تندی یادآور رویداد‌های ماه ژانویه سال ۲۰۲۰ (دی ماه سال ۱۳۹۸) است، زمانی که واشنگتن با دستورِ ترور ژنرال قاسم سلیمانی در خاکِ کشور عراق، منطقه غرب آسیا را در آستانه یک درگیری نظامی خطرناک قرار داده بو.د.» اسلوتسکی افزود: «ادامه سیاست تهاجمی و ضد ایرانی مقامات آمریکایی دقیقاً با پیشنهاداتِ برقراری آتش‌بس عمومی در طول دوران مبارزه جهانی با بیماری همه گیر کرونا که امروزه از سوی بسیاری از سیاستمداران بین‌المللی مطرح می‌شود، مغایرت کامل دارد.»

وی با یادآوری این واقعیت که همه کشور‌ها اکنون با یک چالشِ بی سابقه مشترک روبرو هستند، تأکید کرد: «ایالات متحده با بدبینیِ مصرانه از هر فرصتی برایِ پیشبرد منافع سیاسی خود استفاده می‌کند، بدون اینکه بحرانِ کنونی کرونا یا مسائلِ مربوط به ثبات و امنیت جمعی را در نظر بگیرد. در حالیکه در شرایطِ کنونی باید به ایران در مبارزه با بیماریِ کووید - ۱۹ کمک کرد، نه آنکه سیاست اعمال فشار حداکثری با تحریم‌ها یا ایجاد تنش نظامی بیش از حد در منطقه را ادامه داد.» رئیس کمیته امور بین‌الملل دومای روسیه همچنین بعید ندانست که تهدیداتِ ترامپ علیه ایران می‌تواند مربوط به انتخاباتِ آینده ریاست جمهوری در ایالات متحده باشد.

«کنستانتین کاساچوف»، رئیس کمیته امور بین‌الملل شورایِ فدراسیون روسیه هم در گفت‌وگو با این خبرگزاری تأکید کرد: «اکنون با وخیم‌تر شدن اوضاع پس از رد و بدلِ تهدیدات متقابل بین آمریکا و ایران می‌تواند به ابتکارِ عمل هر یک از طرفین رخ دهد، بنابراین جامعه جهانی باید تلاش کند تا مانع از تحققِ یک سناریویِ نظامی خطرناک شود.» این سناتور بلند پایه روس گفت: «در شرایط کنونی واضح است که تشدید اوضاع می‌تواند به ابتکار هر یک از دو طرف رخ دهد و از همه نگران کننده‌تر آن است که هر کدام از طرفین اقدامِ نظامی را به دلایل خاصِ خود حق مسلم خود می‌داند.

کاساچوف با اشاره به اینکه آخرین اظهارات شنیده شده از واشنگتن و تهران دور جدیدی از تنش در روابط دو جانبه است که اکنون دشوار شده، ابراز اطمینان کرد: «همه چیز به نیت فرماندهان نظامی دو کشور بستگی دارد که به عقیده این سناتور، ما فقط امیدوارانه می‌توانیم فرض را بر این قرار دهیم که هیچ کس خواستار آغاز درگیری نظامیِ شهرت یافتن به عنوان متجاوز نیست.» رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون روسیه معتقد است که هر دو طرف قادر به اقداماتِ تعیین کننده در پاسخ به اقدامِ طرف مقابل هستند، بنابراین، جامعه جهانی باید در این شرایط بحرانِ همه گیری بیماری کرونا، باید سعی کند تا دو طرفِ مخاصمه به گوشه برده و از هم جدا کند.

منبع خبر: خبرگزاری دفاع مقدس

کلید واژه ها: آمریکا روسیه جمهوری اسلامی ایران خلیج فارس