چهار دهه اقتدار و افتخار



آخرین بروزرسانی : ۱۲ شهریور ۱۴۰۱
مرحله تولید : چاپ شده
خرید آنلاین کتاب

کتاب چهار دهه اقتدار و افتخار به قلم محمود عسگری و بهرام اکبری به نگارش درآمد و در انتشارات دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی منتشر شد.

نظر به این تدبیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و ورود نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به چهل سالگی عمر با برکت خود و به منظور تنویر افکار عمومی و تبیین گوشه‌ای از دستاوردهای انقلاب اسلامی در چهار دهه اخیر، مطالب پیش رو تهیه و ارائه می گردد. اهمیت این پیشرفت ها با توجه به انواع مانع سازی ها، توطئه ها و خصومت های دشمن اعم از تحمیل جنگ و اعمال تحریم های همه جانبه، دو چندان می شود. برآیند آنچه گفته شد و آنچه در ادامه می آید، این است که ایران اسلامی برای رسیدن به پیشرفت یا راهی خواهد یافت، یا راهی خواهد ساخت.

بعضی از خود مسئولین هم غفلت می کنند از آنچه دستاورد انقلاب است. از این قبیل زیاد است، یک فهرست طولانی وجود دارد، اما همین طور که عرض کردم، تبلیغات ما ضعیف است. من توصیه می کنم مسئولین نه با زبان مبالغه، نه فقط با گزارش زبانی، بلکه به صورت عملی، به صورت هنری، گزارش های صحیح درباره انواع و اقسام پیشرفت های کشور را مطرح کنند تا بعضی افرادی که تشکیک می کنند و غافل اند، خودشان متوجه بشوند و هم مردم جاهای دیگر بفهمند که انقلاب چه به وجود آورده است.(مقام معظم رهبری)

یکی از دستاوردهای مهم انقلاب، استقلال فرهنگی است، از این رو دشمن، هویت دینی و فرهنگی انقلاب را هدف گرفته است. استقلال فرهنگی به معنی حفظ فرهنگ و ارزش های جامعه در برابر تهاجم فرهنگ بیگانه است، به تعبیر دیگر عدم وابستگی فکری و ارزشی به کشورهای بیگانه، به ترتیبی که کشور بتواند با افکار، تمایلات و خصیصه های فکری خود زندگی کند. در مقابل آن، وابستگی و خودباختگی فرهنگی است، چنانکه مردم پیش از انقلاب می پنداشتند از نظر فرهنگی حقیرند و فرهنگ غربی برتری دارد، پس باید پیرو آن باشند. از این رو، استقلال فرهنگی، همواره از شاخص های اصلی حرکت انقلاب اسلامی بوده است.

بی شک بالاترین و والاترین عنصری که در موجودیت هر جامعه دخالت اساسی دارد، فرهنگ است. فرهنگ هرجامعه، هویت و موجودیت آن جامعه را تشکیل می دهد و با انحراف فرهنگ، هرچند جامعه در ابعاد اقتصادی، سیاسی، صنعتی و نظامی قدرتمند و قوی باشد، پوچ و پوک و میان تهی است.

خاندان پهلوی پیشتاز ترویج فرهنگ مبتذل غربی بود. از این رو امام (ره) با تلخی از آن وضعیت اسفبار یاد می کرد: از جمله نقشه ها که مع الأسف تأثیر بزرگی در کشور عزیز ما گذاشت، بیگانه کردن کشورهای استعمار زده از خویش و غرب زده و شرق زده کردن آنان است.

امروزه کتاب های درسی همه مقاطع تحصیلی، برگرفته از آموزه های دینی و قرآنی است و مفاهیم قرآنی و روایی در جای جای کتاب های پایه های تحصیلی وجود دارد. همین امر سبب شد تا کودکان، نوجوانان، جوانان و دانشگاهیان پایبند آموزه های دینی باشند، در حالی که قبل از انقلاب این مفاهیم در دبیرستان ها و دانشگاه ها بسیار کم رنگ بود و گاهی متونی ضد آموزه های دینی آموزش داده می شد.

ظرفیت و نقش تربیتی و فرهنگی صدا و سیما در انتقال سریع و ساده پیام های گوناگون، استفاده از آن را برای طیف وسیعی از مخاطبان، اعم از کوچک و بزرگ، امکان پذیر کرده است. مخاطبان، تأثیرات تربیتی خاصی را از تلویزیون می پذیرند و از میان رسانه های جمعی، تلویزیون چه در جهت مثبت و چه در جهت منفی بسیار اثر گذار است.

اگر استکبار جهانی، وهابیت، صهیونیسم و سلطنت طلبان مانع تراشی نمی کردند، تاکنون فرهنگ انقلاب اسلامی توانسته بود بهترین نمونه گفتمان را نه تنها در جهان اسلام، بلکه به جهانیان معرفی کند، همانگونه که ابراهیم سلیمان باه معتقد است: وحدت بین مردم ایران تحسین برانگیز است. ایران می تواند سردمدار اتحاد جهان اسلام و شیعه و سنی باشد.

کتاب چهار دهه اقتدار و افتخار به قلم محمود عسگری و بهرام اکبری به نگارش درآمد و در انتشارات دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی منتشر شد.

ارسال با ایمیل: