دانستنی های ۲۴ دانشگاه، دانشکده و مراکز تحصیلات تکمیلی دفاع ملی در جهان
کتاب دانستنیها ی ۲۴ دانشگاه، دانشکده و مراکز تحصیلات تکمیلی دفاع ملی در جهان (وتطبیق موردی آنها با دانشگاه عالی دفاع ملی ج. ا. ا)، نوشته سید اسماعیل شهرآئینی، توسط دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی منتشر شد.
یکی ازروش های تحقیق در حوزه علوم، روش مطالعه تطبیقی یا روش مقایسهای است.اصولاً مقایسه و تطبیق، جایگاهی محوری در اندیشه بشری دارد. هدف از گرد آوری و تدوین این مجموعه، مطالعه و تطبیق دانشگاههای دفاع ملی ۲۴ کشور منتخب به لحاظ مأ موریت، اهداف، ساختار، برگزاری مقاطع و دورههای آموزش تحصیلات تکمیلی دفاعی امنیتی و مدیریتی در سطح راهبردی، بررسی وضعیت امکانات آموزشی و رفاهی، رویهها و روشها، فرآیندهای آموزشی و پژوهشی و احصای نقاط افتراق و اشتراک آنها و سپس تحلیل اطلاعات و تطبیق آنها به منظور ارائه نکات و پیشنهادهای کاربردی و قابل بهره برداری جهت توسعه دانشگاه عالی دفاع ملی در اجرای مأموریت خود در نظام مقدس ج. ا. ا است.
این مجموعه از آن جهت بسیار حائز اهمیت است که ضمن ارائه اطلاعات خاص دیگر کشورها میتواند مخاطبهای عام و خاص حقیقی و حقوقی داشته و هریک فراخور با نیاز خود در عرصههای راهبری (هدایت، سیاست گذاری و هماهنگی) و اجرایی فعالیتهای مرتبط با آموزشهای راهبردی حاکمیتی (فرماندهی امور دفاعی و امنیتی و مدیریت راهبردی کشور) میتوانند از این مجموعه استفاده نمایند.
بررسی دورههای دفاعی در برخی کشورها بیانگر وجود دورههای بلند مدت و کوتاه مدت راهبردی در امور پشتیبانی عملیات نظامی است (نظیر دورههای لجستیکی، مدیریت اقتصاد دفاعی، مدیریت امور اداری نظامی، مدیریت آموزش و.....) که به نظر میرسد اتخاذ این رویکرد در دانشگاه عالی دفاع ملی میتواند موجبات ارتقای سطح علمی مسئولین و طرح ریزان راهبردی امور پشتیبانی عمومی و رزمی نیروهای مسلح ج. ا. ا را فراهم نماید.
به روز رسانی دانش فرماندهان و مدیران سطوح عالی کشورها در مواجهه با تغییرات و پیچیدگیهای فزاینده امروزه در محیطهای امنیتی، دفاعی و مدیریت راهبردی کشورها، برای نظام حکومتی اکثر کشورها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و به همین خاطر تمایل به برگزاری و استفاده از دورههای کوتاه مدت و کارگاههای آموزشی مرتبط با مباحث و متناسب با مسائل و مقتضیات مذکور در حال گسترش است.
مسئولین اکثر کشورهاتمایلی به انفصال بلند مدت فرماندهان و مدیران مؤثر خود از خدمت و انتصاب آنان به مراکز تحصیلات تکمیلی، حتی در داخل کشور خود را ندارند. به همین خاطربه نظر میرسد کشورهای پیشتاز و دارای سابقه، به منظور جذب بیشتر دانشجویان خارجی با درک کامل این موضوع، گسترش برگزاری دورههای کوتاه مدت و کارگاههای آموزشی با عناوین بسیار متنوع را در دستور کار قرار دادهاند.
دورههای کوتاه مدت به دلیل تنوع بیشتر و به لحاظ اینکه جامعه آماری وسیعتری را مورد خطاب قرار میدهند، امکان جذب علاقه مندان بیشتری را فراهم نموده وبه – واسطه آن امکان برقراری تعامل با تعداد بیشتری از دانشجویان را فراهم مینمایند.
برگزاری دورههای کاربردی کوتاه مدت به دلیل موضوعات متنوع، امکان دست یابی به اهداف برگزارکنندگان دورهها را به صورت هرچه بهتر فراهم میکند و از طرفی کم هزینه تر نیز میباشند.
کتاب دانستنیها ی ۲۴ دانشگاه، دانشکده و مراکز تحصیلات تکمیلی دفاع ملی در جهان (وتطبیق موردی آنها با دانشگاه عالی دفاع ملی ج. ا. ا)، نوشته سید اسماعیل شهرآئینی، توسط دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی به چاپ رسید. جهت مطالعه نسخه دیجیتال این کتاب میتوانید به سایت طاقچه یا کتابراه مراجعه کنید.