نقش دخالت آمریکا درمناطق حیاتی

گفتمان، اختلاف‌نظر و غافلگیری راهبردی

دفتر آینده پژوهی
۲۶ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۱:۴۰ کد : ۸۴۹ کتاب
کتاب گفتمان، اختلاف نظر و غافلگیری راهبردی (ساختاریابی سیاست امنیتی ایالات‌متحده در عصر نااطمینانی) به قلم جان ای نولان،داگلاس مک ایچن،کریستین تاکمن باترجمه رحیم ایلغمی سراسکانرود توسط دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی منتشرشد.

نویسندگان در پیشگفتار کتاب به این نکته اشاره کردن که موسسه مطالعات دیپلماسی در دانشگاه جورج تاون با حمایت های بی شائبه بنیاد کاترین و جان مک آرتورکه از ژوئیه ۲۰۰۴ آغاز شده است دوره مطالعاتی دو ساله ای را پیرامون نقش شکست های اطلاعاتی و سیاسی در براوردهای اشتباه از منافع راهبردی ایالات متحده راه اندازی کرد.

این مطالعات براین مسئله تمرکز کرده است که چرا آمریکا برای مدیریت یا رویارویی با تغییرات نامتوازن در مناطق حیاتی حتی آن دسته ازمناطقی که شاهد حضور و مشارکت نظامی و دیپلماتیک گسترده آمریکاست آماده نیست. بر این اساس نگارندگان این کتاب، پنج نمونه مطالعاتی از (غافلگیری های راهبردی) طی دهه های اخیر را مورد واکاوی قرارداده است.

این مطالعه به بررسی مواردی در تاریخ معاصر می پردازد که سران آمریکا درآنها علی رغم هشدارهای همزمان و آشکار مبتنی بر اطلاعات موجود، اقدام موثری در راستای حفاظت ازمنافع ایالات متحده انجام نداده اند. موضوع محوری این کتاب این است که چگونه اجماع غالب پیرامون اولویت های راهبردی و شیوه درگیرشدن ایالات متحده در مسائل بین المللی مانع از توجه به یافته هایی می شود که چالش برانگیز به شمار می آیند.

در نمونه های مورد مطالعه، تلاش تصمیم سازان ارشد برای حفاظت از یک اجماع سیاسی عموماً درتوجه به رویکردهای بدیل، تردیدهایی ایجادکرده است. حتی زمانی که نشانه های برجسته ای دال براحتمال شکست یا کاستی سیاست های موجود وجود داشته باشند. درحالی که اگر به موقع به یافته ها و تحلیل ها دسترسی پیدا کنید در مقایسه با معاندان و مخالفانی با اندیشه های به حاشیه رفته و متوقف شده، با ریسک کمتری روبروخواهید شد. این کتاب در پنج فصل تدوین شده است.

بخشی ازمتن کتاب

رخدادها در ایران در اواخر دهه ۷۰، با ازدست دادن نزدیک ترین و محکم ترین هم پیمان ایالات متحده در منطقه به حداعلی رسید. این وقایع به وضوح نشان داد زمانی که اهداف راهبردی ایالات متحده با واقعیت های داخلی کشوری با اهمیت حیاتی برای مصالح آمریکا تضاد پیدا کنند چه چیزی می تواند رخ دهد. این نمونه مطالعاتی به روشنی نشان داد که هنگام رویارویی تصمیم گیران با حوادث و اطلاعات ناآشنا، چه اتفاقاتی میتواند روی دهد حوادثی که با مفروضات راهبردی رایج همخوانی نداشته یا یک اجماع سیاسی مستحکم را زیرسوال می برند.

مادامی که ایالات متحده دریک منطقه یا کشورخاص منافع بلند مدت یا مهمی داشته باشد، آنگاه نیاز ملموس به وفاداری نسبت به برداشت های موجود ازیک راهبرد مورد قبول می تواند مانعی در برابر انتقاد از آن باشد. در شماری از رخدادهای تاریخی ازجمله انقلاب ایران و وقایع شرق آفریقا، انگیزه محافظت ازاجماع موجود از یک گرایش نظام مند برای تنبیه و ساکت کردن آن دسته از خبرگان پرده برداشت که درتلاش برای رونمایی ازحقایق و ارزیابی های جدید بودند تخطی ازمرزهای ضمنی پذیرش گفتمان موجود به معنای آسیب دیدن اعتبار و دربرخی موارد به معنای تهدیدات جدی برای اعتبار و آینده کاری تحلیلگران نیز می شد. بنابراین بسیاری از پژوهشگران و خبرگان فکری از ریسک شناخته شدن به عنوان یک" بازیگرمزاحم درمیان تیم امتناع می کردند.

کتاب گفتمان، اختلاف نظر و غافلگیری راهبردی (ساختاریابی سیاست امنیتی ایالات‌متحده در عصر نااطمینانی) به قلم جان ای نولان، داگلاس مک ایچن، کریستین تاکمن با ترجمه رحیم ایلغمی سراسکانرود توسط دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی به چاپ رسید. جهت مطالعه نسخه دیجیتال این کتاب می‌توانید به سایت طاقچه یا کتابراه مراجعه کنید.

‌‌‌‌کتاب گفتمان، اختلاف نظر و غافلگیری راهبردی (ساختاریابی سیاست امنیتی ایالات‌متحده در عصر نااطمینانی) به قلم جان ای نولان، داگلاس مک ایچن، کریستین تاکمن با ترجمه رحیم ایلغمی سراسکانرود توسط دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی به چاپ رسید.

برای مطالعه نسخه الکترونیک این کتاب می‌توانید به فروشگاه‌های الکترونیک کتاب طاقچه یا کتابراه مراجعه نمائید.

لینک مستقیم این کتاب در سایت طاقچه:

لینک مستقیم این کتاب در سایت کتابراه:

کلید واژه ها: گفتمان، اختلاف‌نظر و غافلگیری راهبردی کتاب گفتمان، اختلاف‌نظر و غافلگیری راهبردی خرید کتاب گفتمان، اختلاف‌نظر و غافلگیری راهبردی دانلود کتاب گفتمان، اختلاف‌نظر و غافلگیری راهبردی دفتر آینده پژوهی جان ای نولان داگلاس مک ایچن کریستین تاکمن رحیم ایلغمی