بررسی انواع ذهن های مورد نیاز

پنج ذهن برای آینده

دفتر آینده پژوهی
۰۲ تیر ۱۳۹۹ | ۱۵:۵۱ کد : ۹۲۰ کتاب
تعداد بازدید:۵۷۳۳
کتاب پنج ذهن برای آینده، به قلم هاوارد گاردنر و باترجمه‌ی مسعود منزوی‌، توسط دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی به چاپ رسید. جهت مطالعه نسخه دیجیتال این کتاب می‌توانید به سایت طاقچه یا کتابراه مراجعه کنید.
پنج ذهن برای آینده

نویسنده در اول بحث اشاره کرده است: من برای مدت چندین دهه به عنوان پژوهشگر روانشناسی در مورد ذهن انسان تعمق کرده‌ام. در مورد چگونگی توسعه و گسترش ذهن، چگونگی سازمان یافتن آن و ماهیت آن در کامل ترین حالت، تحقیق و مطالعه کرده‌ام. همچنین در مورد چگونگی یادگیری افراد، چگونگی خلق، چگونگی رهبری، چگونگی تغییرذهن دیگران یا ذهن خود مطالعه کرده‌ام. در اکثر موارد، فعالیت عادی و معمول ذهن را توصیف کرده‌ام که به خودی خود کاری سخت و رعب آور است. اما در بعضی موارد، همچنین دیدگاه هایی درباره چگونگی استفاده از ذهن خود پیشنهاد کرده‌ام.

این کتاب به موضوع انواع ذهن‌های مورد نیاز افراد برای حرکت در جهان دوره‌های زمانی آینده می‌پردازد. او از چند زاویه روان‌شناختی، انسان‌شناسانه و جامعه‌شناسانه به این موضوع پرداخته است.

بخشی از متن کتاب

ذهن نظم یافته، دارای حداقل یک روش تفکر است، یک روش تمایز شناخت که بیانگر حرفه، هنر یا نظم تحقیقی خاص و ویژه است. تحقیقات گسترده این نکته را تأیید می کند که اشراف و تسلط بر یک حوزه حدود ۱۰ سال زمان می برد. ذهن نظم یافته همچنین می داند که چگونه در طول زمان به شکل مستمر کار کند تا درک و مهارت خود را بهبود بخشد.

ذهن ترکیب یافته اطلاعات را از منابع مختلف می گیرد، به شکل عینی، این اطلاعات را درک و ارزیابی می کند و به شیوه هایی قابل درک آنها را در کنار هم در اختیار فرد ترکیب کننده و همچنین دیگران می گذارد. ظرفیت ترکیب اطلاعات در گذشته ارزشمند بود و اکنون اهمیت بیشتری یافته است چرا که شاهد افزایش مستمر اطلاعات در نرخ های سرسام آور هستیم.

ذهن خلق کننده، با استفاده از نظم و ترکیب، زمینه جدیدی به وجود می آورد، ایده های جدیدی مطرح می کند، پرسش های ناآشنایی مطرح می کند و روش‌های جدید تفکر را عرضه می کند و به پاسخ های غیر منتظره می رسد. در نهایت، این دستاوردها باید در میان مصرف کنندگان مطلع و با دانش، پذیرش یابند.

ذهن مودب، با شناسایی این امر که امروزه دیگر کسی نمی تواند در پوسته یا فضای محدود خود باقی بماند، به تفاوت های بین افراد و گروهای انسانی توجه می کند و از آنها استقبال می نماید و سعی در درک دیگران و انجام کار موثر با همراهی آنها دارد. در دنیایی که همه ما با یکدیگر پیوند داریم، عدم تساهل یا بی احترامی به دیگران یک گزینه ارزشمند و معتبر نیست.

در یک سطح انتزاعی‌تر نسبت به ذهن مودب‌، ما به ذهن اخلاقی می رسیم که در مورد ماهیت کار فرد و نیازها و آرزوهای جامعه‌ای که در آن زندگی می کند‌، می اندیشد. این ذهن به مفهوم سازی چگونگی خدمت در مسیر اهدافی فراسوی اهداف سود شخصی و اقدامات غیر خود خواهانه برای ارتقای مسائل می پردازد ذهن اخلاقی می تواند براساس این تحلیل ها عمل کند.

پنج ذهن مطرح شده در این کتاب، مسائلی متفاوت از هشت یا نه نوع هوش انسان هستند. بهتر است آنها را به جای آنکه توانمندی‌های محاسباتی متمایز تصور کنیم، آنها را کاربردهای وسیع ذهن که می توانیم در مدرسه، درحرفه ها، یا در محل کار پرورش دهیم فرض کنیم.

کتاب پنج ذهن برای آینده، به قلم هاوارد گاردنر و باترجمه‌ی مسعود منزوی‌، توسط دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی به چاپ رسید. جهت مطالعه نسخه دیجیتال این کتاب می‌توانید به سایت طاقچه یا کتابراه مراجعه کنید. برای مطالعه نسخه الکترونیک این کتاب می‌توانید به فروشگاه‌های الکترونیک کتاب طاقچه یا کتابراه مراجعه فرمائید.

برای مشاهده نسخه الکترونیک این کتاب در سایت طاقچه اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده نسخه الکترونیک این کتاب در سایت کتابراه اینجا کلیک کنید.

کلید واژه ها: پنج ذهن برای آینده کتاب پنج ذهن برای آینده دانلود کتاب پنج ذهن برای آینده خرید کتاب پنج ذهن برای آینده دفتر آینده پژوهی انتشارات دانشگاه عالی دفاع ملی انتشارات داعا هاوارد گاردنر مسعود منزوی‌


( ۲۱ )

نظر شما :