شیخ‌نشینان عرب بزرگترین بازندۀ انتخابات آمریکا

۱۹ آبان ۱۳۹۹ | ۱۳:۴۷ کد : ۱۹۱۰ تحلیل راهبردی
تعداد بازدید:۱۹۵۹
شیخ‌نشینان عرب باج‌هایی را که به «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور تروریست آمریکا دادند بر باد رفته می‌بینند و معتقدند که باید چنین هزینه‌هایی را برای بایدن نیز صَرف کنند؛ به همین دلیل آن‌ها بزرگترین بازنده انتخابات آمریکا هستند
شیخ‌نشینان عرب بزرگترین بازندۀ انتخابات آمریکا

روند نهایی شدن نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و قوت گرفتن احتمال شکست «دونالد ترامپ»، در آن، شیخ‌نشینان عرب به ویژه عربستان سعودی و امارات را به شدت نگران کرده است. بسیاری از کارشناسان و ناظران سیاسی بر این باورند که سران عربستان سعودی، بحرین، امارات و مصر بیشترین نگرانی را از شکست ترامپ در انتخابات دارند. نگرانی شیخ‌نشینان عرب از شکست قریب الوقوع رئیس جمهور کنونی ایالات متحده آمریکا به حدی است که حتی رسانه‌های رژیم صهیونیستی نیز به آن اذعان کرده‌اند. در همین ارتباط، رسانۀ «اسرائیل هیوم»، به نقل از یک دیپلمات اماراتی که آن را بلندپایه خوانده است، تأکید می‌کند: «ما نظاره‌گر انتخابات در آمریکا هستیم و آرزو می‌کنیم ترامپ پیروز شود، اما در عین حال، آمادگیِ لازم را در صورت تغییر رئیس‌جمهوری داریم.»

از سوی دیگر اسرائیل هیوم به نقل از یک کارمند دیپلماتیک در منامه که وی را شخصیتی نزدیک به دستگاه حاکمه در ریاض و ابوظبی معرفی کرد، گزارش داد: «بیم و هراس زیادی در محور کشورهای عربی نسبت به شکست ترامپ و پیروزی بایدن و در نتیجه تغییر سیاست در غرب آسیا وجود دارد.» این مقام بحرینی اما اعلام کرده است که حتی با پیروزی بایدن نیز منامه برای توسعۀ روابط خود با واشنگتن تلاش می‌کند. در این میان اما یکی از نگران‌ترین طرف‌ها عربستان سعودی و «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی است. وی تاکنون در قالب امضای توافقنامه‌های تسلیحاتی باج‌های فراوانی را به دونالد ترامپ داده بود تا از این رهگذر بتواند موافقت ایالات متحده آمریکا با پادشاهی خود پس از پدرش را جلب کند. در واقع، بن سلمان خود را برای تکیه زدن بر اریکۀ قدرت در دورۀ دوم ریاست جمهوری ترامپ آماده می‌کرد اما اکنون با پیروزی قریب الوقوع بایدن مواجه شده است و ممکن است در پروسۀ به قدرت رسیدنش وقفه ایجاد شود.

یکی از عوامل اصلی و اساسی نگرانی شیخ‌نشینان عرب به ویژه عربستان سعودی و امارات متحده عربی از شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا در واقع به هزینه‌های هنگفتی باز می‌گردد که آن‌ها برای رئیس‌جمهور آمریکا صَرف کردند. در واقع، سران عرب اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که در صورت پیروزی بایدن در انتخابات، برایِ تحقق خواسته‌های خود در منطقه باید هزینه‌های جدیدی را انجام دهند. هرچند که پیروزی قریب الوقوع «جو بایدن» در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا نمی‌تواند به ایجاد تغییرات اساسی و ساختاری به ویژه در عرصۀ سیاست خارجی واشنگتن ایجاد کند اما شیخ‌نشینان عرب نگران آن هستند که تمامی باج‌هایی که تاکنون به «دونالد ترامپ» داده‌اند، بر باد رفته باشد. هرچند که سیاستمداران آمریکایی اعم از ترامپ و بایدن دو روی یک سکه هستند اما ارتجاع عرب با توجه به هزینه‌های هنگفت و باج‌های فراوانی که به ترامپ داده بود، ترجیح می‌دهد تا وی همچنان به عنوان رئیس‌جمهور باقی بماند.

سران عرب خود نیز می‌دانند که با روی کار آمدن بایدن نیز حمایت‌های واشنگتن از ارتجاع عرب ادامه خواهد داشت اما آنچه که بیش از هر چیزِ دیگری آن‌ها را می‌آزارد این است که تمامی باج‌هایشان به دونالد ترامپ برای تحقق آمال، آرزوها و رؤیاهایشان تاکنون کارگر نیفتاده است و به همین دلیل می‌بایست خود را برای پرداخت باج‌های جدید به جو بایدن آماده سازند. این در حالی است که در حال حاضر کشورهایی نظیر عربستان سعودی از بحران‌های شدید مالی رنج می‌بَرند. از سوی دیگر، نگرانی شدید شیخ‌نشینان عرب نسبت به شکست قریب الوقوع ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشانگر عمق وابستگی آن‌ها به برخی مُهره‌های سیاسی در واشنگتن است؛ مُهره‌هایی که در طول این مدت به آن‌ها به عنوان گاوهایی شیرده نگریسته و تا توانستند از آن‌ها باج خواهی کردند.

آنچه که امروز واضح به نظر می‌رسد، این است که کسانی که تا دیروز فریاد قدرت سَر می‌دادند و رجزخوانی می‌کردند، امروز سرنوشت خود را به انتخاباتی گِره زده‌اند که حتی متولیانش نیز اذعان می‌کنند که در آن تقلب، فسادِ سیستماتیک، گسترده و سازمان یافته وجود دارد. این مسأله نشان می‌دهد که مرتجعان عرب بزرگترین بازندۀ انتخابات آمریکا محسوب می‌شوند؛ حال چه ترامپ پیروز انتخابات شود و چه جو بایدن.

منبع تحلیل: خبرگزاری مهر

توضیح: «گزارشات و تحلیل‌های راهبردی ارائه شده از منابع معتبر داخلی و خارجی صرفاً برای آشنایی و تنویر افکار نخبگان و مدیران راهبردی کشور با تحلیل‌های راهبردی روزآمد بوده و لزوماً منطبق با دیدگاه‌ها و نظرات دانشگاه عالی دفاع ملی نمی‌باشد.» ‌‌‌‌‌‌‌

کلید واژه ها: ترامپ بایدن عربستان آمریکا رژیم صهیونیستی


نظر شما :