قدرت علمی یکی از پایه‌های اساسی قدرت ملی است

قدرت علمی یکی از پایه‌های اساسی قدرت ملی است

سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری»، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روز سه‌شنبه (۵ اسفند ۱۳۹۹) در حاشیۀ مراسم امضای تفاهم‌نامۀ همکاری بین ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که با حضور دکتر «منصور غلامی»، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به امضا رسید، در جمع خبرنگاران در خصوص این تفاهم‌نامه اظهار داشت: «قدرت علمی یکی از پایه‌های اساسی قدرت ملی کشور‌ها از جمله جمهوری اسلامی ایران و مورد عنایت ویژه فرمانده معظم کل قوا است.» وی افزود: «ستاد کل نیرو‌های مسلح از سابق، همکاری‌های گسترده‌ای در بخش‌های مختلف به ویژه در بخش صنعت دفاعی با دانشگاه‌های سراسر کشور داشته است که با هدف انسجام و تمرکز بیشتر با دانشگاه‌ها تفاهم‌نامه‌ای با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امضا شد.»

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: «در این تفاهم‌نامه توافق شد که با ایجاد سامانه‌های متصل از مجموعه‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و ستاد کل نیرو‌های مسلح، از پژوهش پژوهشگر‌ها و از نتایج پژوهش‌های همدیگر اطلاع داشته باشیم و بتوانیم از مجموعۀ ارزشمند دانش‌آموختگانی که رساله‌های دکتری و پایان نامه‌های کارشناسی ارشد تدوین می‌کنند، پشتیبانی کنیم.» سرلشکر باقری گفت: «بر اساس این تفاهم‌نامه، سر ریز تحقیقات نیرو‌های مسلح نیز در بخش‌های مختلف در اختیار بخش کشوری قرار خواهد گرفت تا مورد بهره‌برداری قرار گرفته و موجب ارتقای علمی کشور شود.»

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پایان ابراز امیدواری کرد که امضای این تفاهم‌نامه، با ارتقای پایه‌های علمی موجب جهش علمی کشور در حوزه دفاعی امنیتی شود.»

دکتر غلامی نیز در خصوص این تفاهم‌نامه به خبرنگاران گفت: «همۀ ما بر این باور هستیم که علم و دانش برای کشور اقتدار به ارمغان می‌آورد.» وزیر علوم با بیان اینکه تجربه نشان داده است هرجا مشتری مستمر تولیدات علمی داشته‌ایم کار‌ها نیز به خوبی پیش رفته است، افزود: «وزارت علوم ظرفیت‌های خوبی در بخش‌های فنی و مهندسی دارد و ما همواره طرح‌های مشترک زیادی را با بخش‌های دفاعی کشور انجام داده‌ایم که نتایج بسیار ارزنده‌ای نیز برای کشور و همچنین نیرو‌های مسلح و بخش‌های دانشگاهی داشته است.»

وی اظهار داشت: «جامعه علمی کشور از دانشمندان گرفته تا پژوهشگران حوزه‌های مختلف، از سرمایه‌های ملی کشور محسوب می‌شوند؛ لذا این جامعه علمی نیازمند حمایت بیشتر است.» وزیر علوم با بیان اینکه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طبق این تفاهم‌نامه همکاری خود را با نیروهای مسلح در حوزه‌های آموزشی گسترش خواهد داد، گفت: «این تفاهم‌نامه‌ای که امروز امضا شد، کمک می‌کند که یک انسجام ملی را در استفاده از منابع موجود در بخش علمی داشته باشیم و بتوانیم خدمات خود را به شکلی منسجم ارائه دهیم.»

منبع خبر: خبرگزاری دفاع‌مقدس

کلید واژه ها: قدرت علمی قدرت ملی سردار سرلشکر محمد باقری وزیر علوم فرمانده معظم کل قوا