اجازه ادامه تحریم‌ها را به آمریکا نخواهیم داد

تعداد بازدید:۱۵۸۰
اجازه ادامه تحریم‌ها را به آمریکا نخواهیم داد

دکتر «محسن رضایی»، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام روز یکشنبه (۱۷ اسفند ۱۳۹۹) در گفت‌وگو با روزنامه اقتصادی فایننشال تامیز گفت: «در دهۀ پنجم جمهوری اسلامی، ما قرار است یک جهش برای یک ایران پیشرفته داشته باشیم که می‌تواند به ایجاد صلح در منطقه و ایجاد رفاه برای مردم ما کمک کند. آمریکا تحریم‌ها را به عنوان موانعی برای جلوگیری از آن ایجاد کرد.»

دکتر رضایی گفت: «در نتیجۀ تحریم‌های ترامپ، ما اکنون اطمینان داریم که سیاست مقاومت اقتصادی ما درست بوده است و همچنین در موردِ نقاط ضعف اقتصادی خود آگاهی بیشتری پیدا کرده‌ایم. ما می‌دانیم که وابستگی به درآمدهای نفتی و فروش نفت خام، از جمله عمده آسیب پذیری‌های ما است که مانند یک ویروس در اقتصاد ما عمل می‌کند این باید پایان یابد و تحول ساختاری اقتصادی باید اتفاق بیفتد.» وی اظهار داشت: «جمهوری اسلامی ایران تاکنون مشغول تأسیس نهادهای سیاسی و تمرکز بر اقتدار نظام بوده است. اما زمان آن فرا رسیده است که با تثبیت انقلاب، تمرکز را به حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی منتقل کنیم این تغییر باعث می‌شود که ایدئولوژی نظام تکمیل شود و بر پایداری همه جانبه آن افزوده شود.»

دکتر رضایی در پاسخ به این پرسش که در صورت لغو نشدن تحریم‌ها، چه اتفاقی برای نظام می‌افتد، گفت: «اتفاقی نمی‌افتد. آمریکا دو اشتباه بزرگ در تاریخ ایران کرده است. آن‌ها فکر می‌کردند نیروهای مسلح ایران پس از انقلاب از هم پاشیده است و صدام حسین را به حمله به ایران تشویق کردند. آن‌ها همچنین تصور کردند که اقتصاد ایران طی چهار دهه گذشته پیشرفت چندانی نداشته است و می‌تواند نقطۀ ضعف ایران باشد. آن‌ها بعداً خواهند فهمید که در اینجا نیز اشتباه کردند و اقتصاد ما با سرعتی که برای آمریکا قابل تصور نیست، توسعه خواهد یافت.»

استاد دانشگاه امام حسین (ع) افزود: «ما برنامه داریم؛ ایران به غیر از منابع طبیعی خود، ثروت عظیمی نیز دارد. امروزه دانشگاه‌های ما دارای ظرفیت‌های فوق العاده فناوری و علمی هستند. جوانان تحصیل کرده و شرکت‌های اقتصادی دانش بنیان، بزرگترین سرمایۀ ما هستند.» وی گفت: «ما اجازه ادامۀ تحریم‌ها را نخواهیم داد و تحریم‌ها را لغو یا بی اثر خواهیم کرد. ما از اهرم‌های متعدد خود در چارچوب حقوق و موازین بین‌المللی خود برای عقب نشینی ایالات متحده و لغو تحریم‌ها استفاده خواهیم کرد.» دکتر رضایی اظهار داشت: «اولین اهرم فشار ما، دیپلماسی قدرتمند است. کدام کشور در جهان نمی‌داند که ایالات متحده توافق نامه بین‌المللی امضاء شده توسط اعضای دائمی شورای امنیت را نقض کرده است؟ ما در موقعیت درستی هستیم.»

وی گفت: «برنامه هسته‌ای صلح آمیز ما پیش خواهد رفت. حتی در صورت اجرای کامل برجام، قرار بود محدودیت‌هایی فقط برای هشت سال ایجاد شود. ایران همچنین از موقعیت سیاسی - جغرافیایی خوب و قابل توجهی در منطقه برخوردار است. بدون مشارکت ایران نمی‌توان به هیچ مسئله‌ای در منطقه رسیدگی کرد.» دکتر رضایی تصریح کرد: «ما هرگز منتظر لغو تحریم‌ها نخواهیم بود. ما ضمن ایجاد فشار دیپلماتیک در سطح بین‌المللی برای از بین رفتن تحریم‌ها، با توسعۀ اقتصاد داخلی خود، تحریم‌ها را بی اثر خواهیم کرد اکنون ما به خوبی می‌دانیم که چه کاری باید در اقتصاد داخلی‌مان انجام دهیم. ما اقداماتی را آماده کرده ایم که باعث می‌شود تحریم‌ها بی اثر شود و از این پس فقط روی کاغذ باقی بمانند آنگاه زمانی خواهد بود که آمریکا و اروپا به حرف حق ما گوش کنند.»

دکتر رضایی گفت: «اگر آمریکایی‌ها در محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران بیش از حد اصرار کنند، ممکن است ما هم شرطی را اضافه کنیم که کل منطقه هم باید از سلاح‌های اتمی عاری باشد و رژیم صهیونیستی تمام سلاح‌های اتمی خود را از بین ببرد.» وی تصریح کرد: «آمریکایی‌ها باید منطقی باشند و به تعهدات خود تحت برجام عمل کنند. آمریکایی‌ها با تلاش برای کودتا در سال ۱۳۳۲ وارد ایران شدند و پس از آن نیروهای مسلح ایران را برای خدمت به خود به کار گرفتند. پیمان شکن‌ترین سیستم، دولت آمریکا بوده است. دولت ایران در ۵۰۰ سال اخیر هرگز پیمان دوجانبه، چندجانبه یا هرگونه معاهده بین‌المللی که امضا کرده نقض نکرده است.»

دکتر رضایی افزود: «تا زمانی که شاهد اقدامی از سوی آمریکایی‌ها نباشیم و تا زمانی که اعتمادسازی وجود نداشته باشد، گامی به جلو نخواهیم برداشت. آقای اوباما دو نامه به رهبر معظم انقلاب ارسال کرد. اکنون نمی‌توان پیش بینی کرد که اقدام عملی آمریکا چیست و چگونه به ما تضمین می‌دهد.» وی گفت: «آمریکایی‌ها باید کلاً تحریم‌ها را برداشته و به تعهدات خود عمل کنند. من شخصاً معتقدم آمریکایی‌ها موجب ضررهایی برای ما شده‌اند و آن‌ها باید خسارات را جبران کنند. اما درباره ضرورت جبران خسارت از سوی آمریکا، اختلاف نظر وجود دارد که آیا باید جبران خسارت هم در کنار بازگشت به تعهدات خود کنند یا نه.» دکتر رضایی اظهار داشت: «گفت‌وگوها بین ایران و ۱+۵ ممکن است اتفاق بیفتد. اما پس از اعمال این همه تحریم، آن‌ها در شرایطی نیستند که بتوانند شرایط را برای گفت‌وگو فراهم کنند. در زمانی که برجام تقریباً متوقف شده است، آن‌ها در مورد توافق نامه‌های برجام پلاس یا گفت‌وگوهای مرحله‌ای صحبت می‌کنند. اینها نشان می‌دهد آن‌ها نمی‌خواهند مذاکره کنند.»

وی تأکید کرد: «هیچ گفت‌وگویی انجام نمی‌شود مگر اینکه اقدام عملی و نشانه مشخصی ببینیم که آن‌ها می‌خواهند به تعهدات خود بازگردند. برای ما قابل قبول نخواهد بود اگر شرط جدیدی بگذارند و از موقعیت بالاتری با ما رفتار کنند. آن‌ها باید به ما اعلام کنند و اطمینان دهند که تمام تحریم‌های اعمال شده پس از برجام، به سرعت برداشته میشود. این رویکرد بسیار واضحی است.» دکتر رضایی در پاسخ به این سؤال که آیا آزادسازی پول‌های ایران که در کره جنوبی بلوکه شده، یک سیگنال نخواهد بود، گفت: «خیر، آزادسازی پول‌هایی که در کره جنوبی بلوکه کرده‌اند، مثل دادن یک آبنبات است.» وی افزود: «ما هیچ محدودیتی برای تولید سلاح دفاعی در سیاست‌های دفاعی مشروع خود نمی‌بینیم. البته بمب‌های اتمی و سلاح‌های غیرمشروع در برنامه ما نبوده و نیست زیرا آن‌ها برای ما قابل قبول نیستند. ما خود، محدودیت‌هایی را در تولید موشک‌های خود تعیین کرده‌ایم اما محدودیت‌های دیگران را برای خود نمی‌پذیریم.» دکتر رضایی در پاسخ به این سؤال که آیا جمهوری اسلامی قصد دارد برد موشک‌های بالستیک خود را حداکثر در ۲۰۰۰ کیلومتر حفظ کند، گفت: «ما در حال حاضر چنین محدودیت‌هایی را در نظر می‌گیریم تا زمانی که دشمنان ما موشک‌های بیش از این برد را برای ضربه زدن به ما استفاده نکنند.»

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم

کلید واژه ها: تحریم آمریکا محسن رضایی مجمع تشخیص مصلحت نظام موشک


نظر شما :