تیمهای ویژه نظارت کرونایی تشکیل شود
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر «حسن روحانی»، رئیسجمهور کشورمان روز شنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۰) در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: «۱۸ استان به طور ویژه نام برده شد که شرایطشان مساعد نیست و هفت استان از این استانها، شرایطشان بدتر است.»
وی ادامه داد: «۱۲ استان شرایطی دارند که اگر مراقبت کنند، وضعیت بهتری خواهند داشت. سایر استانها از نظر ابتلاء، بستریها و فوتیها شرایط نگرانکنندهای دارند و باید در این شرایط مراقبت کنیم. راهی نداریم در این هفته و هفتۀ آینده (هفتۀ دوم اردیبهشت ۱۴۰۰) تمام توان خود را به کار گیریم. متولیان نظارت باید نظارت خود را تشدید کنند؛ چه در مناطق قرمز و چه در مناطق نارنجی. از قرارگاه میخواهیم تیمهای نظارت ویژه تشکیل دهند و نظارت را چه در اصناف و چه در ادارات تشدید کنند والا نمیتوانیم از موج چهارم خلاصی یابیم.» رئیسجمهور با بیان اینکه مردم هم باید مراقبت را بالا ببرند، تصریح کرد: «امروز گزارش داده شد که مردم هم مراقبت نمیکنند و سرجمع رعایت پروتکلهای بهداشتی زیر ۶۰ درصد است در حالی که رعایت پروتکلها باید بالای ۸۰ و ۹۰ درصد برسد تا از این موج عبور کنیم.» وی با بیان اینکه مردم رعایت پروتکلها را به عنوان وظیفه دینی، اخلاقی و انسانی بینند، خاطرنشان کرد: «آنهایی که بهداشت عمومی را با خطر روبهرو میسازند، اقدامشان علیه بهداشت عمومی است و یک جرم در این زمینه وجود دارد و قوه قضائیه میتواند اقدام کند.»
رئیسجمهور ادامه داد: «آمارها و ارقامهایی که میگویم نگرانکننده است، بر این مبنا است که زیرساختهای بهداشت و درمان ما نامحدود نیست. نیروی انسانی هم توانمندیهایشان نامحدود نیست. باید با همه توانمان مراعات کنیم، البته مرز تحمل جامعه هم باید مدنظرمان باشد. سطح تحمل مردم هم خاص است. در این زمینه هم دولت و هم مردم وظایفی دارند که باید آنها را به پیش ببرند.» وی با بیان اینکه دولت وظیفه دارد مایحتاج عمومی مردم را تأمین کند، افزود: «در هفتههای گذشته دیدید وقتی برای تأمین یکی از مایحتاج دشواری ایجاد شده بود، مردم چه دشواری برایشان ایجاد و چه صفهایی ایجاد شد. در زیرساختهای شهری باید دولت تلاش کند. شرایط آبی و برق ما متفاوت است. مصرف برق نسبت به پارسال بالاتر رفته است. در خشکسالی هستیم و مردم باید مراعات کنند. دولت میداند اگر یک روز آب، برق، تلفن و اینترنت نباشد، چه سختی برای مردم ایجاد میشود.»
دکتر روحانی در ادامه خاطرنشان کرد: «تأمین همه وسایل مربوط به بهداشت و درمان جزو وظایف دولت است، اضافه کردن تختها، اضافه کردن تختهای ویژه و وارد کردن دارو و تجهیزاتی که مورد نظر است یا در داخل باید تولید شود و همچنین تأمین ریال و ارز مورد نیاز همه جزو وظایف سنگین دولت است. متأسفانه به طور روشن مسائل برای مردم توضیح داده نمیشود و عدهای هستند که از هر فرصتی میخواهند سوءاستفاده کنند.» وی ادامه داد: «برای اینکه بتوانیم از یک واکسن از سبد کواکس که مرجع ما هست، استفاده کنیم، ۱۷۸ میلیون دلار پول میخواهد. پول داریم، اما جابهجایی آن مشکل است. اینکه ما میگوئیم تحریم روی همه زندگی مردم تأثیر میگذارد بعضیها باور نمیکنند و خبر ندارند که اداره کشور چگونه است. نمیدانند که در این کشور برای اینکه مرغ را پرورش دهیم و گوشت آن در اختیار مردم قرار گیرد، چه مراحلی را طی میکند. عمدتاً نگهداری و آب آن داخلی است اما تمام نهادههای آن مثل کنجاله و جو و ذرت و بخش بزرگی از واکسنها از خارج وارد میشود.»
دکتر روحانی در ادامه تأمین واکسن را اولویت مهم دولت دانست و گفت: «به رئیس کل بانک مرکزی دستور دادم که اولویت اول برای تأمین ارز واکسن است. هیچ اولویتی بالاتر از آن نیست و حتی در جلسه قبل دولت به او دستور دادم با هر مشکلی هست، ۱۰۰ میلیون دلار پول آن را کنار بگذارد. اما برای جا به جا کردن این پولها با مشکلات بزرگی مواجه هستیم.» رئیسجمهور اضافه کرد: «واکسن خریداری کردیم و میکنیم و پول آن را هم تأمین میکنیم، وزارت خارجه و بانک مرکزی، وزیرانی که در کمیسیون مشترک برخی کشورها هستند همه شبانهروز تلاش میکنند که اگر ۲۴ ساعت یکی از این تلاشها را روی کاغذ بیاوریم تا مردم ببینند که پول واکسن فلان کشور شرقی است یا غربی یا هر کجا که هست میخواهیم پرداخت کنیم و جا به جا کنیم واقعاً تحریم یک جنایت بزرگ است که در تاریخ ایران رخ داده است.»
دکتر روحانی با بیان اینکه متأسفانه عدهای روی باندبازیهای سیاسی برای اینکه همه مشکلات را بدوش دولت بیندازند حاضر نیستند، مسئله را بفهمند، گفت: «حاضر نیستند بفهمند برای اینکه واکسن وارد کنیم حداقل یک و نیم میلیارد دلار پول میخواهیم. جابهجایی و تأمین پول و خرید آنها از کشورهای مختلف آسان نیست. البته الان بخش خصوصی هم آزاد شده که زیر نظر وزارت بهداشت واکسن وارد کند و حتی اگر وزارت بهداشت نیازهایی دارد، باز بخش خصوصی تأمین کند این کار آسان و ساده نیست. حمل و نقل و جابهجایی، نظارت، امنیت واکسنها همه مطرح است.» وی خاطرنشان کرد: «واکسن از زمانی که سفارش داده میشود و تا کشور طرف معامله موافقت میکند تا قرارداد آماده و خریداری میشود تا مقداری که میتوانند به ما واکسن بدهند. واکسن الان جزو کالاهایی نیست که بتوانیم هر مقدار بخواهیم بخریم. بنابراین این کار ساده و آسان نیست و ما این کار بزرگ را داریم انجام میدهیم.»
منبع خبر: پایگاه اطلاعرسانی دولت
نظر شما :