اهداف و پیامدهای ایجاد سفارت رژیم صهیونیستی در امارات

۲۲ تیر ۱۴۰۰ | ۰۹:۰۰ کد : ۴۰۴۰ تحلیل راهبردی
رژیم صهیونیستی از روزی که روابطش را با امارات، بحرین و سودان عادی‌سازی کرد، به دنبال اهداف نظامی و امنیتی در خلیج‌فارس بود؛ این رژیم می‌خواهد بخشی از منطقه باشد، اما افکار عمومی منطقه مخالف آن است و نمی‌پذیرد
اهداف و پیامدهای ایجاد سفارت رژیم صهیونیستی در امارات

«رضا میرابیان»، کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در امارات اظهار داشت: «با وجود تلاش بسیار آمریکا و رژیم صهیونیستی، عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بسیار محدود بود و در منطقۀ خلیج‌فارس، تنها امارات و بحرین چنین اقدامی صورت دادند و نه عمان، کویت و قطر و نه حتی عربستان سعودی، هیچ‌کدام حاضر به پذیرش این طرح نشدند.» وی افزود: «با روی کار آمدن بایدن، شرایط به نفع رژیم صهیونیستی رقم نخورد تا بتواند سیاست گذشته را ادامه دهد؛ چراکه آمریکا در زمان بایدن سعی کرد به سیاست‌های قبلی ایالات متحده مبنی بر تشکیل دو دولت فلسطینی و صهیونیستی برگردد و تلاش کرد بسیاری از تصمیمات ترامپ را متوقف کند یا مسکوت بگذارد.»

این کارشناس مسائل غرب آسیا تأکید کرد: «صرف‌نظر از سیاست‌های ترامپ و بایدن و تغییر مواضع آمریکا، باید در نظر داشت جهان اسلام و جهان عرب در هر حال پذیرای رژیم صهیونیستی نیستند و این مسئله‏ی مخالفت نقش پررنگ‌تری را نسبت به سیاست‌های آمریکا ایفا کرده است.» میرابیان در خصوص اخبار منتشر شده درباره اینکه حدود ۵ هزار صهیونیستی که در طول ۳ ماه گذشته در پوشش سرمایه‌گذاری در امارات به ویژه در دوبی و ابوظبی، تابعیت امارات را اخذ کرده‌اند، گفت: «به نظر می‌رسد انتشار این اخبار غیر موثق و مبالغه‌آمیز هدفمند صورت گرفته باشد، چرا که امارات برای اعطای تابعیت، محدودیت‌های شدید امنیتی - سیاسی در نظر می‌گیرد. ممکن است در مواردی اعطای تابعیت صورت گرفته باشد، اما اینکه این حجم و میزان تابعیت داده شده باشد، جای سؤال جدی دارد.»

وی در خصوص اهداف امنیتی و روانی انتشار این اخبار ادامه داد: «باید در نظر داشت صهیونیست‌ها می‌خواهند در جهان اسلام و منطقه نمود پیدا کنند و این‌گونه القا شود که رژیم صهیونیستی تا این میزان حضور سیاسی، امنیتی و مردمی در امارات دارد! اما این مسئله با واقعیت‌های امارات و منطقه همخوانی ندارد.» این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با اشاره به بحران‌های پیش روی رژیم صهیونیستی در حوزه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی، توضیح داد: «شرایط برای رژیم صهیونیستی اصلاً مساعد نیست که شهروندانش بخواهند از امارات تابعیت بگیرند. با این حال آن‌ها به دنبال بزرگ‌نمایی هستند تا شرایط را عادی نشان دهند و القا کنند که می‌توانند در جوامع اسلامی به راحتی زندگی کنند!» میرابیان اضافه کرد: «در شرایط فعلی صهیونیست‌ها به دنبال جذب پول و سرمایۀ امارات به داخل اراضی اشغالی هستند، حتی پیشنهاد داده بودند که امارات در برخی از بخش‌های اقتصادی و امور زیربنایی رژیم صهیونیستی ازجمله در بحث خط لوله انرژی که از طریق امارات به دریای مدیترانه می‌رود، سرمایه‌گذاری کند.»

وی در عین حال گفت: «ممکن است تعدادی صهیونیست هم شرکت‌هایی در دوبی و ابوظبی افتتاح کرده باشند؛ اما بحث تابعیت مسئلۀ حساسی است و پیامدهای سیاسی و امنیتی سنگینی برای امارات دارد.» این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: «رژیم صهیونیستی از روزی که روابطش را با امارات، بحرین و سودان عادی‌سازی کرد، تنها به دنبال برقراری رابطه‌ای عادی نبود، بلکه به دنبال اهداف نظامی و امنیتی در خلیج‌فارس است. ایران این مسئله را بارها به امارات و کشورهای منطقه هشدار داده که نباید دنبال حمایت رژیم صهیونیستی از خود باشند یا دست این رژیم را در حوزه‌های امنیتی و نظامی در منطقه باز بگذارند.» میرابیان گفت: «رژیم صهیونیستی می‌خواهد بخشی از منطقه باشد، اما افکار عمومی منطقه مخالف آن است و نمی‌پذیرد. ملت‌ها و فرهنگ آن‌ها نمی‌توانند آن‌ها را بپذیرند، تنها برخی دولت‌ها به واسطۀ ضعف و سستی که دارند دست به ماجراجویی‌هایی می‌زنند و تصور می‌کنند برای آن‌ها دستاوردی خواهد داشت. برای نمونه؛ هنوز سفیر رژیم صهیونیستی در مصر نتوانسته جایی را به عنوان منزل برای خود انتخاب کند و در هتل زندگی می‌کند، چرا که ملت مصر پذیرای سفیر رژیم صهیونیستی و سفارت این رژیم نیست. این وضعیت در مغرب هم وجود دارد.»

این کارشناس مسائل غرب آسیا یادآور شد: «با وجود فشارهای زیادی که زمان ترامپ برای عادی‌سازی روابط برخی کشورها با رژیم صهیونیستی شد و حتی ملاقات‌های محرمانه‌ای هم صورت گرفت، اما تاکنون سعودی‌ها به خاطر مخالفت افکار عمومی خود تن به رابطه با رژیم صهیونیستی ندادند.» میرابیان با اشاره به جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی در غزه و حملاتی که به مناطق غیرنظامی صورت گرفت، در رابطه با اظهارات مقامات امارات که هدفشان از عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی کمک به حل مسئلۀ فلسطین است، تصریح کرد: «آن‌ها با عادی‌سازی روابط و البته آشکارسازی آن، از پشت به فلسطینی‌ها خنجر زدند.» وی اضافه کرد: «به نظر می‌رسد یکی از دلایلی که رژیم صهیونیستی به خود این جرئت را داد که در قدس فشارها را علیه مردم فلسطین افزایش دهد، همین عادی‌سازی روابط بود.»

وی تأکید کرد: «قطعاً اگر این عادی‌سازی‌ها صورت نمی‌گرفت، صهیونیست‌ها به خود جرئت نمی‌دادند چنین اقداماتی را انجام دهند. عادی‌سازی روابط آن‌ها را وسوسه کرد و فکر می‌کردند می‌توانند هر اقدامی که بخواهند در سرزمین فلسطین انجام دهند، اما با کمک همۀ مردم فلسطین چه مردم سرزمین‌های ۱۹۴۸ و چه ساکنان اراضی ۱۹۶۷ و مقاومتی که همه انجام دادند، غلط بودن این باور نشان داده شد.»

منبع تحلیل: شورای راهبردی روابط خارجی

توضیح: «گزارشات و تحلیل‌های راهبردی ارائه شده از منابع معتبر داخلی و خارجی صرفاً برای آشنایی و تنویر افکار نخبگان و مدیران راهبردی کشور با تحلیل‌های راهبردی روزآمد بوده و لزوماً منطبق با دیدگاه‌ها و نظرات دانشگاه عالی دفاع ملی نمی‌باشد.»

کلید واژه ها: رژیم رژیم صهیونیستی صهیونیستی امارات عادی عادی روابط منطقه روابط