ارتباط روسیه با طالبان مطابق قطعنامه‌های شورای امنیت است

ارتباط روسیه با طالبان مطابق قطعنامه‌های شورای امنیت است

«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز یکشنبه (۲۷ تیر ۱۴۰۰) در گفت‌و‌گو با شبکه تلویزیونی روسیه -۱ گفت: «گروه طالبان به عنوان شرکت کننده در مذاکرات بین افغانی اعلام شده است و روسیه در تماس با این گروه مطابق قطعنامه‌های شورای امنیت رفتار می‌کند.»

وی با اشاره به اینکه فعالیت گروه طالبان به عنوان یک سازمان در روسیه منع شده است، افزود: «موضوع این است که روسیه بارها اعلام کرده که نه فقط حمایت نمی‌کند بلکه بر قاطعیت خود در مبارزه با تروریسم بین‌المللی و نفرت خود از هرگونه فعالیت تروریستی ازجمله گروه طالبان تأکید می‌کند.» زاخارووا گفت: «یک نکتۀ مهم دیگر اینکه گروه طالبان بخشی از گفت‌و‌گوهای بین افغانی است. گفت‌وگویی که شورای امنیت سازمان ملل خواستار آن شده است و در قطعنامه‌های شورای امنیت گروه طالبان به این صورت معرفی شده است.» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: «ما در تماس با طالبان، این قطعنامه‌ها را اجرا و به عنوان یک کشور از آن حمایت می‌کنیم.»

در هفته‌های اخیر، جنگ داخلی در افغانستان با حملات گروه طالبان به مناطق تحت کنترل حکومت این کشور تشدید شده و اوضاع این کشور را ناامن‌تر کرده است. بر اساس اطلاعات رسانه‌های روسیه، آمریکا تاکنون ۹۵ درصد نیروهای خود را از افغانستان خارج کرده و به همین دلیل گروه طالبان فعال‌تر شده و مناطق جدید در این کشور را به تصرف در آورده است. سخنگوی وزارت خارجه روسیه در بخش دیگر از سخنان خود گفت: «اقدامات آمریکا در افغانستان در ۲۰ سال اخیر را به زحمت می‌توان منطقی خواند.» وی با بیان اینکه امروز ادعاهایی می‌شنویم مبنی بر اینکه عملیات نظامی آمریکا در افغانستان به طور منطقی پایان یافت. پایان این عملیات منطقی نیست و آمریکا در افغانستان شکست خورد و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در این مورد در چند مناسبت در تاشکند و تاجیکستان به صراحت اعلام کرد.

ماریا زاخارووا گفت: «آمریکا باید در مورد عملکرد نیروهای این کشور در افغانستان به شورای امنیت سازمان ملل گزارش بدهد.» وی گفت: «رویدادهای افغانستان پایان منطقی عملیات نظامی آمریکا نیست و باید مأموریتی را که شورای امنیت سازمان ملل در این زمینه محول کرده بود را به خاطر آورد.» سخنگوی وزارت خارجه روسیه با انتقاد از ادعای نمایندگان برخی محافل غرب‌گرا در روسیه که گفته‌اند خروج نیروهای آمریکایی در افغانستان پایان منطقی عملیات نظامی آمریکا در این کشور است، اظهار داشت: «این یک عملیات آمریکایی نبود، بلکه شورای امنیت مأموریت داده بود تا ائتلاف بین‌المللی تحت فرماندهی آمریکا و شماری از کشورهای عضو ناتو در آن شرکت کنند.» وی افزود: «آمریکا و کشورهای عضو ائتلاف تحت فرماندهی این کشور حتی یک بار در شورای امنیت سازمان ملل دربارۀ آنچه که در افغانستان انجام دادند، گزارش ارائه نکردند.»

منبع خبر: شبکۀ العالم

کلید واژه ها: روسیه خارجه روسیه سخنگوی وزارت خارجه روسیه وزارت خارجه روسیه آمریکا نظامی آمریکا عملیات نظامی آمریکا آمریکا افغانستان افغانستان طالبان