واکسن پاستور به سبد واکسیناسیون اضافه می‌شود

۰۴ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۱:۱۱ کد : ۴۱۵۲ اخبار ملی اخبار اصلی اخبار اجتماعی اخبار سلامت
تعداد بازدید:۱۸۲۱
واکسن پاستور به سبد واکسیناسیون اضافه می‌شود

دکتر «سعید نمکی»، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان روز یکشنبه (۳ مرداد ۱۴۰۰) پس از دیدار با پروفسور «ویسنته ورث»، رئیس مؤسسۀ فینلای کوبا اظهار کرد: «امروز نشستی با پروفسور ویسنته ورث، رئیس مؤسسه فینلای کوبا و یکی از بزرگ‌ترین بایوتکنولوژیست‌ها و از افراد مطرح در حوزۀ واکسن‌سازی در دنیا با موضوع واکسن مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران داشتیم. امروز نقطه نظرات علمی بین ما و پروفسور ویسنته مبادله شد و خوشبختانه اثربخشی واکسن و اقدامات انجام شده در کارآزمایی بالینی واکسن مورد بررسی قرار گرفت.»

وی افزود: «واکسن مشترک ایران و کوبا می‌تواند به عنوان یکی از موفق‌ترین واکسن‌های دنیا مطرح باشد. نکته‌ای که با ویسنته بحث کردیم، نظری است که از روز نخست دارم و معتقدم که ویروس کرونا کاملاً با اجدادش متفاوت است و جهش‌های پیاپی خواهیم داشت و هرگز نباید فکر کنیم که به سادگی و به زودی، دنیا از شر این ویروس، خلاص خواهد شد.» وزیر بهداشت به گفت‌وگو با رئیس مؤسسه فینلای کوبا اشاره و بیان کرد: «برآورد ما این است که جهش‌های کرونا به قدری شدید خواهد بود که در آینده هیچ قسمتی از ویروس جهش‌یافته شاید تشابهی با ویروس اولیه ووهان نداشته باشد؛ به همین دلیل مؤسسات علمی در سطح جهان به ویژه ایران و کوبا که کار مشترک می‌کنیم، باید خودمان را برای واکسن‌هایی که با واکسن‌های امروز شاید تشابهی نداشته باشند، آماده کنیم.»

دکتر نمکی تصریح کرد: «خوشبختانه بعد از مدت‌ها توقف و بدعهدی از سوی آن‌هایی که قرار بود به ما واکسن بدهند، روند واکسیناسیون با سرعت در حال انجام است. اصحاب رسانه بررسی کنند که در کدام کشور، وزارت بهداشت مسئولیت واردات واکسن را دارد؟ وزارت بهداشت حوزۀ مدیریت بیماری، تلقیح یا تزریق واکسن را به عهده دارد.» وی یادآور شد: «به دلیل نیاز مبرم و اینکه فشار نهایی بیماری در بستری و عدم قطع زنجیره انتقال، روی دوش ما بود، اقدامات گسترده‌ای در حوزۀ واکسن انجام دادیم، قراردادهایی را بستیم و تولید داخل را به شکلی قابل توجه دنبال کردیم.» وزیر بهداشت تأکید کرد: «خوشبختانه از واکسن تولید داخل، نتایج و اثرات خوبی مشاهده شد؛ اگرچه بعضاً فراز و نشیب‌هایی داشت که البته طبیعی است چون یک راه ۲۰ ساله را می‌خواستیم یک ساله بپیماییم. در مورد تولید واکسن داریم به نقطه خوبی می‌رسیم. واکسن کووایران برکت از همین ماه، هر هفته حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دُز به ما تحویل می‌شود و ماه آینده تولیدات بیشتری خواهد داشت.»

دکتر نمکی افزود: «واکسن پاستور به مجموعه واکسن‌های مورد تزریق می‌پیوندد. واکسن اسپوتنیک ایران به عنوان یک واکسن تحت لیسانس، خودش را به ظرفیت دو میلیون در ماه می‌رساند چون نتیجۀ تست‌های بَچ اولیه این واکسن توسط مؤسسه گامالیا تأیید شد.» وی عنوان کرد: «واکسن‌های وارداتی نیز به خوبی پیگیری می‌شود. قول داده بودیم که تا پایان این دولت، جمعیت بالاتر از ۶۰ سال و بیماران خاص و صعب‌العلاج را واکسینه کنیم که امروز این هدف را پشت سر می‌گذاریم.» وزیر بهداشت گفت: «ماه گذشته ابلاغ کردیم که سن واکسیناسیون در استان‌هایی مانند خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خراسان جنوبی به عنوان نقاطی که مدخل ورود ویروس دلتا از کشورهای همسایه هستند، از ۵۰ سال به بالا باشد و اخیراً نیز ابلاغ کردیم که در استان‌هایی که جمعیت هدف، ۵۰ سال به بالا بود، افراد ۴۸ تا ۵۰ ساله و در استان‌هایی که جمعیت هدف ۶۰ سال بود، افراد ۵۸ تا ۶۰ سال نیز واکسینه شوند.»

دکتر نمکی یادآور شد: «ماه گذشته ابلاغ کردیم که در مرداد ماه باید جمعیت بالاتر از ۱۸ سال جزایر خلیج فارس به جز کیش و قشم، و عشایر کوچ‌روی بالای ۱۸ سال واکسینه شوند. دیروز دربارۀ بیماران دیابتی ۱۸ سال به بالا در کشور آمار خواستم که تزریق واکسن به خصوص برای آن‌هایی که وابسته به انسولین و ریسک‌پذیرتر هستند، شروع شود.» وی ادامه داد: «دیروز همچنین خواستیم که لیست افراد پرخطر دیگر مانند رانندگان وسایل نقلیه عمومی از جمله آژانس‌ها، تاکسی‌ها، اتوبوس‌ها، مترو، قطارها، هواپیما و فعالان در این بخش، معلمان، اساتید دانشگاه‌ها و افراد پر خطر دیگری که تعدادی از آن‌ها واکسینه شده‌اند همانند افراد دیالیزی و سایر بیماران خاص را به ما بدهند که در مردادماه واکسیناسیون آن‌ها را آغاز کنیم.» وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: «گروه‌های سنی جدید که برای تزریق واکسن اعلام می‌کنیم به این معنی نیست که برای افراد در گروه‌های سنی اعلام شده و جامانده از تزریق واکسن، محدودیت ایجاد کنیم بلکه هر کسی در سنین بالاتر از ۶۰ سال در استان‌هایی که جمعیت هدف افراد بالاتر از ۶۰ سال و در سنین بالاتر از ۵۰ سال در استان‌هایی که جمعیت هدف افراد بالاتر از ۵۰ سال است، باشد که واکسن تزریق نکرده باشد با کمال میل و روی باز و گشاده توسط همکاران ما واکسینه می‌شوند.»

دکتر نمکی تأکید کرد: «از مردمی که به ویژه در تهران برای تزریق واکسن، معطل شدند عذرخواهی می‌کنیم و به خصوص از آن‌هایی عذرخواهی می‌کنیم که نوبت داشتند اما به خاطر ورود افراد بدون نوبت، معطل شدند. همۀ مردم منتظر ثبت نام‌ها و فراخوان‌های جدید باشند و پس از دریافت پیامک نوبت‌دهی، به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند تا موجب تراکم جمعیت در این مراکز نشود. البته تعداد این مراکز را به اندازه کافی افزایش داده‌ایم.» وی گفت: «پیش‌بینی می‌کردیم که بر خلاف ویروس انگلیسی که از مرزهای غربی و شمال غربی ما را گرفتار کرد، روبروی دوربین‌های رسانه‌ها گفته بودم که ویروس دلتا یا هندی از مرزهای جنوب شرق، جنوب و شرق کشور گرفتار کند. اتفاقاتی هم که در افغانستان رخ داد، ترددهای غیرمجاز را تشدید و چرخش ویروس را تسریع کرد.» وزیر بهداشت یادآور شد: «متأسفانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی به حداقل رسیده و تمام رستوران‌ها در شهرهایی که تعطیل کردیم و به ظاهر در وضعیت قرمز هستند، باز است و در رستوران هم کسی نمی‌تواند با ماسک غذا بخورد. متأسفانه ترددهای سطح شهر، همان حالت را دارد و ضمن تشکر از ناجا اما جاده‌ها هنوز باز هستند. دیروز از مازندران و گلستان گزارش داشتیم که به ترتیب دو هزار و یک هزار تخت بیمارستانی توسط بیماران کووید -۱۹ اشغال شده اما با تزریق داروهای ضدویروس در بستری موقت، حداقل روزانه صدها مورد مراجعه به بیمارستان‌ها را کاهش داده‌ایم.»

دکتر نمکی یادآور شد: «اگر در فاز چهارم بیماری اقداماتی مانند بستری موقت را انجام نمی‌دادیم، در همه نقاط کشور، شاهد کمبود تخت بیمارستانی بودیم. مرگ و میرها به اندازۀ قابل انتظار پیک‌های قبلی نبود چون هم واکسیناسیون گروه‌های آسیب‌پذیر به شدت انجام شده بود و هم با تجاربی که داشتیم و کلینیک‌های سرپایی و درمان موقت را که راه‌اندازی کردیم، توانستیم از بدخیم شدن حال بیماران و مرگ و میر بیشتر آن‌ها بکاهیم.» وی گفت: «تقاضای بنده همچنان رعایت پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری و نرفتن به مسافرت است. اتفاقاتی در اروپا بعد از واکسیناسیون بیش از ۷۰ درصد رخ داد و اروپایی‌ها به تلۀ جدیدی افتاده و دوباره به شرایط قرنطینه برگشته‌اند چون متوجه شدند که واکسن هم فعلاً نمی‌تواند فاصله‌ها را کوتاه کند و مجوزی برای برداشتن ماسک باشد.» وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: «همکاران ما به شدت تحت فشار هستند در ۵ موج پیاپی بیماری، نفسشان گرفته شده؛ باز هم از مردم تقاضا می‌کنم که هم به خودتان رحم کنید هم به این نیروهایی که در چنین فشاری کار می‌کنند. در این مدتی که مسئولیت داشتم، ابزاری جز تقاضا و تمنّا نداشته‌ام و حالا هم مجبورم از این ابزار مظلومانه برای خودم و همکارانم استفاده کنم و از کسانی که قدرتی برای مهار عدم رعایت پروتکل‌ها دارند، یاری بطلبم.»

دکتر نمکی در پایان گفت: «بارها اعلام کرده‌ام که تاب‌آوری مردم مهم است و مردم خیلی اذیت شده‌اند اما تاب‌آوری یک قشر بسیار مظلوم و گرفتار یعنی مدافعان سلامت در جبهۀ نفس‌گیر مبارزه با کرونا که در طول ۱۸ ماه گذشته بدون وقفه و استراحت، شبانه‌روزی تلاش کرده‌اند هم مهم است و امیدواریم که کمی هم مراعات حال مدافعان سلامت را کنیم.»

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم

کلید واژه ها: واکسن تزریق واکسن سال ۶۰ سال ۵۰ سال بالاتر ۶۰ سال ۱۸ سال افراد بهداشت وزیر بهداشت


نظر شما :