ساخت و تعمیر منازل سریعاً عملیاتی شود

۲۵ آبان ۱۴۰۰ | ۰۹:۱۶ کد : ۵۱۴۴ اخبار ملی اخبار اصلی اخبار اجتماعی
ساخت و تعمیر منازل سریعاً عملیاتی شود

دکتر «محمد مخبر»، معاون اول رئیس‌جمهور روز دوشنبه (۲۴ آبان ۱۴۰۰) در جلسۀ ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان هرمزگان با تأکید بر اینکه باید ظرف چند روز آینده آثار زلزله بر زندگی مردم را به صورت فوری ساماندهی کنیم، اظهار داشت: «باید شرایطی فراهم شود که مردم بتوانند به زندگی عادی ادامه دهند و برای امور دیگر نظیر ساخت و سازها باید با بسیج امکانات در دراز مدت اقدامات لازم صورت گیرد و دولت نیز کمک‌ها و پشتیبانی لازم را انجام خواهد داد.»

معاون اول رئیس‌جمهور با تقدیر از مسئولان استانی و کشوری که به موقع و جهادگرانه برای رفع مسائل و مشکلات در مناطق زلزله‌زده حاضر شدند، از استاندار هرمزگان خواست ظرف چند روز آینده، گزارشی جامع از برآورد خسارات وارده تدوین و به دولت ارائه دهد تا تصمیمات لازم با حضور مسئولین ذی‌ربط اتخاذ شود. وی با اشاره به بازدید خود از مناطق زلزله‌زده که از شب گذشته تا بامداد روز دوشنبه انجام شد، افزود: «خوشبختانه در این بازدیدها گلایه‌ای مبنی بر کمبود چادر وجود نداشت اما لازم است با فوریت نسبت به تأمین تغذیه و سایر کمبودهای مردم زلزله‌زده اقدام شود چرا که به دلیل تخریب برخی منازل مسکونی امکان تهیه غذا و پخت و پز برای مردم وجود ندارد.»

معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: «بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با در نظر گرفتن فصل سرما و احتمال بارندگی با سرعت نسبت به تعمیر و بازسازی واحدهای مسکونی آسیب دیده اقدام کند و علاوه بر آن باید هرچه سریع‌تر خسارات وارد شده به اسباب و وسایل مردم را نیز جبران کنیم.» وی با تأکید بر اینکه آسیب‌ها و خسارات وارد شده به دامپروری مردم زلزله‌زده نیز جبران خواهد شد، تصریح کرد: «بنیاد برکت با سرعت بنگاه‌های کوچک و زود بازده در روستاهای فاقد اشتغال راه‌اندازی کند و فرصت خوبی است که بخشی از مشکل اشتغال این روستاها را حل کنیم.»

دکتر مخبر به مشکلات آب و برق چهار روستای بخش فین نیز اشاره و خاطر نشان کرد: «به جز یکی از این روستاها که نیازمند اقدامات عمرانی است و ممکن است کمی طولانی‌تر شود، مشکل آب و برق بقیه روستاها باید با سرعت مرتفع شود.» معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: «بعضی از این روستاها با توجه به اینکه روی گسل قرار دارند، در معرض زلزله هستند و باید پیگیری شود که در کدام مکان‌ها لازم به راه‌اندازی پایگاه امدادی راهداری‌ها است تا سریع‌تر اقدام لازم انجام شود.» وی تصریح کرد: «بخشی از پل‌ها و راه‌های مواصلاتی نیز دچار آسیب و تخریب شده‌اند که باید به سرعت ساماندهی و بازسازی شوند تا مردم برای تردد بین روستاها و شهرها مشکلی نداشته باشند.»

دکتر مخبر اضافه کرد: «مدارس نیز که در ظاهر تخریبی نیستند اما تعمیری هستند باید توسط اداره کل نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان با کمک بنیاد برکت، به سرعت تعمیر این فضاهای آموزشی انجام شود؛ چرا که در روستاها تعداد دانش آموزان کم و مدرسه‌ها حضوری است.» دکتر مخبر با اشاره به عدم دسترسی به اینترنت و قطع شبکه ارتباطی تلفن همراه اول در برخی مناطق زلزله‌زده، گفت: «در این شرایط دانش آموزان ناچار هستند برای استفاده از اینترنت و شرکت در کلاس‌های درس مسافت طولانی را طی کنند که باید به این موضوع نیز با فوریت رسیدگی شود.»

وی ادامه داد: «تعداد تخت‌های بیمارستانی در هرمزگان نسبت به استان‌های دیگر کمتر است که باید وزیر بهداشت سریع‌تر برای جبران این کمبود برنامه‌ریزی و تصمیم‌ ‎گیری کند و با توجه به اینکه این استان از مناطق زلزله خیز کشور است لازم است اماکن و فضاهایی چند منظوره برای اسکان و درمان در نظر گرفته شود.» معاون اول رئیس‌جمهور اظهار داشت: «از مردم استان هرمزگان استدعا داریم با توجه به اینکه احتمال پس لرزه‌ها وجود دارد، از حضور در منازلی که دچار آسیب شده خودداری کنند تا شاهد خسارات جانی و تلفات نباشیم.»

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

کلید واژه ها: زلزله مناطق زلزله زلزله زده لازم روستاها سرعت معاون معاون رئیس معاون رئیس جمهور رئیس