هماهنگی و همدلی موجود بین سه قوه باید منجر به حل مشکلات مردم شود

تعداد بازدید:۱۱۱۱
هماهنگی و همدلی موجود بین سه قوه باید منجر به حل مشکلات مردم شود

دکتر «محمدباقر قالیباف»، رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان روز یکشنبه (۷ آذر ۱۴۰۰) در نشست مشترک مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه ضمن تقدیر و تشکر از حضور صمیمانۀ رئیس قوه قضائیه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، گفت: «اولین بار است که جلسه‌ای بین قوه مقننه و قضاییه برگزار شده است که این جلسه را به فال نیک می‌گیریم.» وی افزود: «هر سه قوه با هم هماهنگ و همدل هستند. این امر لازم است، اما کافی نیست. این هماهنگی و همدلی باید منجر به هم افزایی و کارآمدی برای حل مشکلات مردم شود.»

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر جلسه‌ای بگذاریم، اما خروجی آن آثار ملموسی در زندگی مردم نداشته باشد باید برگردیم و تجدیدنظر کنیم، افزود: «البته اگر فرصت داشته باشیم. فرصت تنگ است و مردم نیاز به کارآمدی دارند.» دکتر قالیباف تصریح کرد: «من به عنوان یک نماینده و شهروند از جناب اژه‌ای تشکر می‌کنم که از روزی که در این مسئولیت قرار گرفت با شناخت خوبی که به مسائل کشور دارد و با توجه به سابقه و تسلطی که بر ساختار‌ها و تشکیلات قوه قضائیه دارد با روحیه میدانی و جهادی برای رفع مشکلات و ایجاد تحول ورود و در صحنه مشکلات را پیگیری کرد.» وی با تأکید بر پیگیری اجرای طرح تحول در قوه قضائیه، گفت: «در کشور، مشکلات متعددی وجود دارد و همه باید بر حل این مشکلات متمرکز شویم.»

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «نیازمندیم در سطوح عالی هر سه قوه به فهم مشترکی در اولویت‌ها برای حل مسائل برسیم.» دکتر قالیباف با اشاره به اینکه امروز در کشور سه مشکل اساسی داریم که باید حل این مشکلات اولویت هر سه قوه باشد، گفت: «یکی از مشکلات اساسی ما مشکل اقتصادی است. مشکل آب یکی دیگر از مسائلی است که باید حل آن در اولویت سه قوه باشد، چرا که در برخی از نقاط کشور مردم وضعیت خوبی از لحاظ دسترسی به آب شرب ندارند و حتی در بخش قابل توجهی از روستاها آب شرب با تانکر جا به جا می‌شود و حتماً باید برنامۀ جدی برای رفع این مشکل داشته باشیم.»

وی گفت: «بحث جمعیت از حیث موالید، مهاجرت و اختلاف طبقاتی یکی دیگر از موضوعاتی است که باید در اولویت دولت، مجلس و قوه قضائیه قرار گیرد. ریشۀ سه مشکل مذکور در نا ترازی است و این مشکلات زاییدۀ تصمیمات ما است.» رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «ما باید تکلیف خود را با بخش خصوصی روشن کنیم و لازم است امنیت سرمایه حفظ شود و باید به سرمایه گذاران فرصت داده شود. برای مثال زمانی باید مالکیت یک بخش از حالت خصوصی خارج شود که مطمئن باشیم در آنجا فسادی رخ داده است.» دکتر قالیباف اظهار داشت: «در کشور باید تولید ثروت اتفاق بیفتد تا مشکلات اقتصادی حل و فصل شود. همچنین لازم است اقدامات اساسی انجام شود تا نقدینگی لجام گسیخته دیگر به سمت سوداگری نرود بلکه به سمت تولید و سرمایه‌گذاری برود که این مسئله نیازمند تصمیمات شجاعانه در کشور است و حتی لازم است در جلسات سران قوا و کمیسیون‌های تخصصی مجلس هم به این مسئله توجه شود و تصمیمات ما باید به گونه‌ای باشد تا نا ترازی‌ها حذف شود.»

وی با بیان اینکه متأسفانه قریب به ۸۰ درصد بودجه ما صرف هزینه‌های جاری می‌شود، چرا که ۸۰ درصد بودجه ما دولتی است، گفت: «سه قوه باید اولویت‌های خود را مشخص کنند و اگر ما دغدغه‌های جدا از یکدیگر داشته باشیم، نمی‌توانیم مشکلات کشور را حل و فصل کنیم.» رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: «قوه قضائیه نمی‌تواند رأسا لوایح خود را به مجلس ارائه کند اما حداقل می‌توان موضوعات مد نظر قوه قضائیه را در ساز و کار طرح‌ها به قانون تبدیل کرد. حتماً مسئولان قضائیه در کمیسیون‌ها حضور داشته باشند و طرح‌های کمیسیون‌ها را دقیق بنویسند تا حل مشکلات مردم در اولویت قرار گیرد.»

دکتر قالیباف با بیان اینکه ۷ دستگاه، مسئول نظارت بر اجرای قوانین هستند افزود: «یکی از منکرات بزرگ در کشور، عدم اجرای قانون و یا بد اجرا کردن قانون است. بعد از ۴۰ سال تجربه عرض می‌کنم اگر بخواهیم امورات را در دستگاه اجرایی و قضایی نظارت و اجرا کنیم اشتباه است.» وی تصریح کرد: «برای نظارت دقیق نیازمند شفاف‌سازی، هوشمندسازی و مردمی‌سازی هستیم. اگر این کار را به درستی انجام دهیم خروجی آن کارآمدسازی نظام حکمرانی است.» رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: «بحثی که تحت عنوان سوت‌زنی مطرح شد در واقع مبارزه با فساد از طریق حمایت از افشاکنندگان فساد بود. در این زمینه قوانین مهمی در همۀ کشورهای دنیا وجود دارد که باید در کشور ما نیز در این زمینه قانونگذاری شود.»

دکتر قالیباف با اشاره به اینکه ۵۵ درصد فساد در دنیا از همین طریق کشف شده است، اظهار داشت: «مردم فساد را دیده‌اند و از طریق هوشمندسازی اعلام کردند. تنها ۴۵ درصد فساد از طریق دستگاه‌های دولتی در دنیا کشف می‌شود.» وی افزود: «اگر از خصوصی‌سازی، فساد بیرون می‌آید باید مورد بررسی قرار گیرد. اگر از ابتدا این فساد بررسی می‌شد شاهد ضربه خوردن به بیت‌المال نبودیم. باید از وقوع فساد جلوگیری کرد؛ می‌توان طرحی در این خصوص نوشت.» رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مبارزه با فساد باید به طور جدی پیگیری شود، اظهار داشت: «یکی از موضوعات مهم در طرح‌های اقتصادی بحث دارایی‌های غیرمولد است که این دارایی‌ها در همۀ سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی وجود دارد و باید کار سیستمی انجام شود تا این دارایی‌های غیرمولد به دارایی‌های مولد تبدیل شود.»

دکتر قالیباف تصریح کرد: «اگر جلوی فساد در این مرحله گرفته نشود، فساد به بخش سیاسی و رقابت‌های انتخاباتی تسری پیدا می‌کند که الان شاهد هستیم برخی افراد فضای غیراخلاقی ایجاد می‌کنند که گویا همۀ مسئولان مفسد هستند، در حالی که این کارشان غلط و غیراخلاقی است.» وی بیان کرد: «همچنین در بخش نظارت باید مجلس و قوه قضاییه منسجم و هماهنگ با یکدیگر کار کنند. برای مثال در مجلس بسیاری از گزارش‌ها در قالب ماده ۲۳۴ آماده می‌شود و ما این شکایت‌ها را به قوه قضاییه ارجاع می‌دهیم که باید با اولویت رسیدگی شود اما متأسفانه گاهی اوقات اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد و رسیدگی نمی‌شود.»

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: «اگر می‌خواهیم این هماهنگی بین قوه قضاییه و مجلس اثر بخش‌تر باشد بنده پیشنهاد می‌دهم یک کمیسیون مشترک مداوم و مستمر بین مجلس و قوه قضاییه شکل گیرد تا پیگیریپ‌ها را انجام دهد و در نهایت باید خروجی این کمیسیون مشترک در جلساتی که بین مجلس و قوه قضاییه به صورت مشترک تشکیل می‌شود، ارائه شود.» دکتر قالیباف اظهار داشت: «نمایندگان همواره در میان مردم و پیگیر رفع مشکلات آنان هستند و انصافاً قضات ما هم بسیار شریف و زحمتکش هستند و با حداقل امکانات کارهای خود را انجام می‌دهند. در هر دستگاهی افرادی هستند که حرمت خود و دستگاه را نگه نمی‌دارند.» وی گفت: «این شفاف‌سازی و هوشمندسازی را در ارتباط با مردم انجام می‌دهیم و از سوی دیگر مجلس و قوه قضاییه به صورت هماهنگ نظارت می‌کنند. دو هفته قبل جلسه‌ای در این خصوص تشکیل شد با این ساز و کارها بسیاری از مشکلات در شهرستان‌ها حل می‌شود.»

منبع خبر: خبرگزاری خانۀ ملت

کلید واژه ها: قوه مجلس قوه سه قوه قوه قضائیه قوه قضاییه مجلس رئیس مجلس مجلس شورای مجلس شورای اسلامی مجلس قوه قضاییه


نظر شما :