تقویت ارتباط با همسایگان یک حرکت راهبردی برای ایران است

۲۱ آذر ۱۴۰۰ | ۰۸:۰۳ کد : ۵۳۴۴ اخبار سیاسی اخبار اصلی اخبار منطقه ای
تعداد بازدید:۱۶۲۴
تقویت ارتباط با همسایگان یک حرکت راهبردی برای ایران است

حجت الاسلام دکتر «سید ابراهیم رئیسی»، رئیس‌جمهور کشورمان روز شنبه (۲۰ آذر ۱۴۰۰) در گردهمایی رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه با اشاره به جایگاه محوری بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و تأکید بر تحول برای حل مشکلات، بیان داشت: «ما به یک تحول برای جبران عقب ماندگی‌ها نیازمند هستیم.»

حجت الاسلام رئیسی تحول در حل مشکلات را برای کاهش فاصله بین وضع موجود و وضع مطلوب ضروری دانست و گفت: «تحول برای حل مشکلات باید شناختی، فرآیندی و نهادی باشد. نباید برای رفع مشکلات تنها به پیگیری‌های اداری بسنده شود بلکه باید تحولی در شناخت مسائل ایجاد شود.» رئیس‌جمهور خطاب به رؤسای دفاتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه گفت: «شما در مأموریت کاری خود باید نمایندۀ هویت انقلاب اسلامی و منافع جمهوری اسلامی ایران باشید که رسالت مهمی است.» حجت الاسلام رئیسی بیان داشت: «تا فردی ظرفیت مأموریت محوله را نداشته باشد نمی‌تواند موفق باشد‌. سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی چهره با ظرفیتی بود. اگر قرار بود با سختی‌ها و ناملایمات کنار نیاید و صبر پیشه نکند نمی‌توانست در منطقه موفقیت بدست آورد لذا رمز موفقیت حاج قاسم داشتن ظرفیت و صبر بود.»

رئیس‌جمهور با طرح این پرسش که سهم وزارت‌خانه‌های خارجه در توسعۀ کشورهای پیشرفته چقدر است؟ تصریح کرد: «نمی‌شود مشکلی در درون کشور وجود داشته باشد و وزارت خارجه بگوید به من مربوط نیست. در همین موضوع کرونا اگر اقدامات وزارت خارجه نبود شاید نمی‌توانستیم کاری از پیش ببریم پس سهم وزارت خارجه مهم است.» دکتر رئیسی بیان داشت: «سیاست ارتباط با همسایگان یک حرکت راهبردی برای ایران است. تولید داخلی باید فعال شود و وزارت خارجه نیز در همین مورد باید نقش خود را ایفا کند. باید سرکنسول‌ها و سفرا به میان ایرانیان خارج از کشور بروند و منتظر نباشند آن‌ها به سفارت‌خانه‌ها مراجعه کنند ایرانیان ساکن در خارج از کشور مردم ما هستند و حقوقی دارند که باید پیگیری و دنبال شود. ایرانیان متعهد که علاقمند به سرزمین اجدادی خود هستند به جای سرمایه‌گذاری در خارج از کشور باید در داخل ایران سرمایه‌گذاری کنند.»

رئیس‌جمهور افزود: «امور تجاری ایرانیان خارج و داخل و بازرگانان خارجی باید تسهیل شود تا ارتباطات بازرگانی با سهولت بهتری فراهم شود.» حجت الاسلام رئیسی در مورد نقش گردشگری در توسعۀ اقتصادی کشورمان گفت: «اشتیاق زیادی برای ورود به ایران جهت گردشگری وجود دارد اگر اقتصاد گردشگری، دیجیتال و دریا فراهم شود باعث اشتغال‌زایی می‌شود.» رئیس‌جمهور اظهار داشت: «تا امروز که حدود ۱۰۰ روز از فعالیت دولت سیزدهم می‌گذرد ۱۰۰ ارتباط با سران کشورها و هیأت‌های خارجی داشتم که بدون استثنا همه تمایل به ارتباط با ایران داشتند و هیچکدام به ارتباطی که الان بین کشور ما و کشور خودشان است قانع نبودند. یکی از مؤلفه‌های قدرت همین ارتباطات و تعامل با دیگر کشورها است.»

حجت الاسلام رئیسی با اشاره به اینکه گشایش‌هایی در تعاملات خارجی در حال پدیدار شدن است به نقش مؤثر مرزها در تعامل خارجی اشاره کرد و گفت: «مرزهای ما تهدید نیست بلکه برای کشور ایجاد فرصت می‌کند، راه‌اندازی بازارچه‌های مرزی یک فرصت خوب برای کشور است.» دکتر رئیسی اقتدار خارجی را امتداد اقتدار داخلی برشمرد و اظهار داشت: «معتقدیم روابط با کشورهای همسایه باید پایدار باشد. همه می‌دانند ارتباط با رژیم صهیونیستی توسط برخی کشورهای منطقه برایشان امنیت‌ساز نیست. هر جا رژیم صهیونیستی نفوذ پیدا کرده کشور میزبان متضرر شده است. کشورهای منطقه با تعامل با جمهوری اسلامی ایران می‌توانند به امنیت و صلح کمک کنند.»

رئیس‌جمهور تأکید کرد: «هر چه سختی می‌کشیم از حضور بیگانگان در منطقه است. ناتو و آمریکا ۲۰ سال در افغانستان حضور داشتند اما مردم این کشور روی آرامش ندیدند.» دکتر رئیسی با بیان اینکه زیربنای ارتباط اقتصادی با همسایگان وجود دارد، اظهار داشت: «شناخت عمیق ظرفیت‌های داخل کشور برای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج بسیار مهم است و آن‌ها باید توانمندی‌های علمی و فنی ایران را به جهان معرفی کنند.» رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه مصر هستیم سیاست تعامل با همسایگان را دنبال کنیم، گفت: «امروز تحریمی که علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شده اقتصاد پایه است راهبرد دشمن این است که چتر تحریم را بر کشور قرار دهد اما ما دو گام خنثی‌سازی تحریم‌ها و برداشتن آن‌ها را دنبال می‌کنیم.»

رئیس‌جمهور با اشاره به مذاکرات هسته‌ای در وین گفت: «با ارائه شدن متن پیشنهادی ایران در مذاکرات به طرف‌های مذاکره نشان داده شد ما در مذاکرات جدی هستیم و اگر طرف مقابل در لغو تحریم‌ها مصمم باشد مسیر دستیابی به توافق هموار است.» حجت الاسلام رئیسی گفت: «بیشترین تحریم در صنایع هسته‌ای، فضایی و نظامی است اما در این صنایع پیشرفت‌های خوبی برای کشور حاصل شده است در حالی که در صنایع دیگر مشکلات بسیاری داریم.» رئیس‌جمهور در پایان وزارت خارجه را موظف کرد که نتیجۀ این همایش را در قالب نقشه راه عملیاتی همکاری‌های پایدار اقتصادی با کشورهای منطقه به خصوص همسایگان تدوین کرده و به ایشان ارائه نمایند.

منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

کلید واژه ها: کشور خارج کشور ایران اسلامی ایران جمهوری اسلامی ایران نمایندگی جمهوری اسلامی ایران رئیسی الاسلام رئیسی حجت الاسلام رئیسی دکتر رئیسی


نظر شما :