راه‌حل افغانستان تشکیل دولت فراگیر با حضور همۀ اقوام است

۲۸ آذر ۱۴۰۰ | ۱۱:۰۳ کد : ۵۴۰۲ اخبار سیاسی اخبار اصلی اخبار منطقه ای
راه‌حل افغانستان تشکیل دولت فراگیر با حضور همۀ اقوام است

دکتر «حسین امیر عبداللهیان»، وزیر امور خارجه کشورمان بامداد یکشنبه (۲۸ آذر ۱۴۰۰) در بدو ورود به اسلام‌آباد پایتخت پاکستان با اشاره به نگرانی‌های جمهوری اسلامی ایران نسبت به تحولات افغانستان تأکید کرد: «راهکار اصلی تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همۀ اقوام افغانستان است و این پیام باید به صورت یک صدا به جامعه جهانی و هیأت حاکمۀ موقت در این کشور منعکس شود.»

وی طی مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرد: «موضوع اصلی جلسۀ فوق العاده وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی پرداختن به تحولات افغانستان است که جمهوری اسلامی ایران نگرانی‌هایی در خصوص این تحولات و پیرامون آن دارد.» وی پدیدۀ رشد تروریسم در افغانستان و مسئله موج آوارگان و پناهندگان، طی ماه‌های گذشته به سمت جمهوری اسلامی ایران را از جمله نگرانی‌های کشورمان عنوان کرد و گفت: «معتقدیم راهکار مسئلۀ افغانستان در گرو تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام است.» وزیر امور خارجه کشورمان ابراز امیدواری کرد که طی جلسۀ اضطراری سازمان همکاری اسلامی بتوانیم در جهت تشکیل دولت فراگیر در افغانستان به طور یک صدا پیامی به جامعه جهانی و هیأت حاکمه موقت در کشور همسایه بدهیم.

دکتر امیرعبداللهیان با اشاره به روابط نزدیک و برادرانۀ دو کشور دوست و همسایه ایران و پاکستان، گفت: «دولت سیزدهم یک نگاه ویژه و دارای اولویت به همسایگان دارد و در این میان پاکستان جز همسایگان خوب ایران است.» وی تأکید کرد: «دولت سیزدهم برای توسعۀ هرچه بیشتر روابط با کشور دوست و برادر پاکستان دارای برنامه و نقشه راه مشخص می‌باشد.» دکتر امیرعبداللهیان افزود: «در جلسات با مقامات عالی رتبۀ پاکستان از جمله وزیر امور خارجه این کشور دربارۀ جزئیات برنامۀ توسعه بیش از پیش روابط دو کشور دوست و همسایه گفت‌وگو خواهیم داشت.»

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در نشست فوق‌العاده کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با دستور کار بررسی اوضاع افغانستان، در رأس یک هیأت سیاسی بامداد یکشنبه به وقت محلی وارد اسلام‌آباد پایتخت پاکستان شد. دکتر امیرعبداللهیان قرار است ضمن سخنرانی در نشست وزیران خارجه کشورهای اسلامی، آخرین مواضع کشورمان در بحث افغانستان و تحولات پیرامون منطقه را تشریح کند. وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیۀ نشست اسلام‌آباد با برخی همتایان خود از کشورهای مختلف از جمله وزیر امور خارجه پاکستان دیدار خواهد کرد.

منبع خبر: ایرنا

کلید واژه ها: خارجه امور خارجه وزیر امور خارجه خارجه کشورمان اسلامی جمهوری اسلامی همکاری اسلامی سازمان همکاری اسلامی اسلامی ایران افغانستان