اهداف کاخ سفید از اتهامِ دخالت ایران، روسیه و چین در اعتراضات آمریکا

۰۷ تیر ۱۳۹۹ | ۱۴:۱۲ کد : ۹۵۱ تحلیل راهبردی
تعداد بازدید:۲۲۸۱
یک استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه ادعایِ مداخله ایران در اعتراضات آمریکا می‌تواند به نفع ایران تمام شود، گفت: مقامات کاخ سفید با ارتباط دادنِ اعتراضات به کشورهای خارجی می‌خواهند مشروعیت تظاهرات را زیر سؤال ببرند؛ درحالیکه با این اقدام به مردمِ خودشان حمله و تلاش می‌کنند با فرافکنی مسئولیت خود را نسبت به وضعیت موجود، به دیگران منتقل کنند
اهداف کاخ سفید از اتهامِ دخالت ایران، روسیه و چین در اعتراضات آمریکا

دکتر «فؤاد ایزدی»، تحلیلگر تحولات آمریکا با اشاره به اظهارات یک مقام کاخ سفید که ایران، چین و روسیه را متهم به دخالت در ناآرامی‌های آمریکا کرده بود، خاطرنشان کرد: «با توجه به مشکلاتی که در داخل آمریکا ایجاد شده است، سران کاخ سفید با این اظهارات به دنبالِ فرافکنی هستند. کشتار سیاه‌پوستان و در عین حال سرکوب خشونت‌آمیز تظاهرکنندگانی که از خشونت استفاده نمی‌کنند و شعارشان این است که ما دستانمان را بالا برده‌ایم توجیهی ندارد.»

وی با بیان اینکه مقامات کاخ سفید با ارتباط دادنِ اعتراضات و معترضان به کشورهای خارجی می‌خواهند مشروعیت تظاهرات را زیر سؤال ببرند، افزود: «آن‌ها با این اقدام به نوعی به مردم خودشان حمله می‌کنند و با فرافکنی می‌خواهند مسئولیتِ خود را نسبت به وضعیت موجود، به دیگران منتقل کنند. اینکه آن‌ها مسئولیتِ خود را انجام نمی‌دهند کمکی به بهتر شدنِ اوضاع نمی‌کند و مشکل را افزایش می‌دهد، موضوعی که در نهایت به نفعشان نیست.» این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: «اینکه مخاطب سیاه‌پوست این حرف‌ها را باور کند که مثلاً ایران حامی این جریان اعتراضی است و می‌خواهد کمک کند، برای ما اتفاق خوبی است. چرا که اعتقاد ما این است که آن‌ها که در خیابان‌ها اعتراض می‌کنند در نهایت در پی تغییر دموگرافیکی که در آمریکا رخ خواهد داد، به تدریج قدرت را در این کشور به دست می‌گیرند. چراکه بر اساس آمارها تا سال ۲۰۴۵ جمعیت سفید پوست در آمریکا اقلیت و جمعیت رنگین پوست به اکثریتی می‌رسند و زمانی که این جمعیت اکثریت شوند به تدریج هم در حوزه داخلی و هم خارجی، سیاست آمریکا تغییر خواهد کرد.»

دولت آمریکا به دنبال مذاکره با ایران نیست

این تحلیلگر تحولات آمریکا در رابطه با تلاش ترامپ و پیشنهاد مذاکره به ایران با وجود اتهام زنی‌ها علیه کشورمان تأکید کرد: «دولت آمریکا به دنبال مذاکره با ایران نیست. چراکه مذاکره سطح خود را دارد و به طور مستقیم یا خصوصی اعلام می‌شود که مثلاً در مقابلِ گرفتن یکسری امتیازها، امتیازهای دیگری داده می‌شود. درحالیکه دولت آمریکا در دوره ترامپ هیچ‌گاه صحبت از دادن امتیاز نکرده و همیشه صحبت از پیش‌شرط بوده است! آقای پمپئو ۱۲ پیش‌شرط گذاشته و در نهایت به ایران می‌گویند باید این پیش‌شرط‌ها را اجرا کنید و کشور نرمالی شوید! این نشانه‌های نرمال شدن است و وظیفه شما است که نرمال باشید! هیچ‌گاه گفته نشده که بعد از اینکه پیش‌شرط‌ها را اجرا کردید چه اتفاق مثبتی می‌افتد و چه امتیازاتی را دریافت می‌کنید.» دکتر ایزدی با بیان اینکه دولت ترامپ به دنبال سرنگونی جمهوری اسلامی و یا تسلیمِ کامل آن است که در هر دو مورد هم شکست خورده است، اضافه کرد: «هر زمان که آمریکایی‌ها علاقه‌مند به مذاکره شدند، خودشان می‌دانند که چگونه پیامِ مذاکره را اعلام کنند. توییت‌های آقای ترامپ هم ذیل همان مورد اول است و می‌گوید بیایید با من حرف بزنید! من مشکلات شما را حل می‌کنم! بحث دادن امتیاز به ایران نیست و اقداماتش بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد.»

انتظار اعلام حمایت و همبستگیِ ایران با سیاه‌پوستان آمریکایی

این استاد دانشگاه تهران در رابطه با تلاش آمریکا برای اتهام زنی به ایران، چین و روسیه با هدفِ ایجاد بدبینی در افکار عمومی مردمِ آمریکا علیه این سه کشور، گفت: «آن‌ها به چنین هدفی نخواهند رسید. مردم آمریکا دو بخش هستند. یک گروه تحت ستم و معترض‌اند و یا همراه با اعتراض‌کنندگان هستند. این گروه شامل رنگین پوستان و بخش قابل توجهی از سفید پوستان می‌شود که اگر آن‌ها بدانند کشوری از آن‌ها حمایت می‌کند خوشحال می‌شوند، همان‌طور که اساتید سیاه پوستِ آمریکایی دعوت شده در یکی از وبینارها، همه بدون استثنا، اعلام کردند که انتظارشان از ایران این است که اعلام حمایت و همبستگی کند.» وی ادامه داد: «فعالیت‌هایی هست که فقط ایران می‌تواند انجام دهد؛ مثلاً فقط ایران است که می‌تواند به ونزوئلا بنزین بفرستد، برخی کشورها بنزین ندارند، برخی دیگر که دارند جرأتش را ندارند. ایران هم بنزین دارد و هم جرأتش را دارد. در مورد اعتراضات اخیر هم چنین حالتی وجود دارد. وظیفه ما این است که حداقل در حوزه اعلام همبستگی فعال باشیم.»

دکتر ایزدی اضافه کرد: «نژادپرست‌ها و طرفداران ترامپ گروه دیگری هستند که اصولاً با ایران ابراز مخالفت می‌کنند. آن‌ها هم در حقیقت با توجه به آگاهی‌شان نسبت به سیاست‌های خصمانه آمریکا و فشار حداکثری ممکن است از حمایت‌هایِ ایران خوششان نیاید اما منطقش را درک می‌کنند که وقتی علیه ایران کار کنند، ایران هم بتواند مقابله به مثل کند.»

همراه بودن با مردم ستمدیده آمریکا به نفع ما و وظیفه ما است

وی گفت: «گروه اول با توجه به تغییراتِ دموگرافی در آمریکا به قدرت خواهند رسید و همان عملکردی که ما در رابطه با مهاجرین عراقی داشتیم باید در قبال آن‌ها داشته باشیم. هیچ‌کس فکر نمی‌کرد که حکومت صدام سرنگون شود اما وظیفه ما حمایت از مهاجرین عراقی بود و آن کار را انجام دادیم. وقتی حکومت صدام سرنگون شد، آن‌ها به قدرت رسیدند. تا قبل از آن برخی فکر می‌کردند حمایت از مهاجرین هزینه بی‌فایده و اشتباهی است اما معلوم شد اقدام درستی بوده. همین مسئله را در دهه‌های آینده نسبت به آمریکا خواهیم داشت. از این جهت همراه بودن با مردمِ ستمدیده آمریکا به نفع ما و وظیفه ما است.»

منبع تحلیل: شورای راهبردی روابط خارجی

 

توضیح:

«گزارشات و تحلیل‌های راهبردی ارائه شده از منابع معتبر داخلی و خارجی صرفاً برای آشنایی و تنویر افکار نخبگان و مدیران راهبردی کشور با تحلیل‌های راهبردی روزآمد بوده و لزوماً منطبق با دیدگاه‌ها و نظرات دانشگاه عالی دفاع ملی نمی‌باشد.»

کلید واژه ها: آمریکا نژادپرستانه جمهوری اسلامی ایران چین روسیه


نظر شما :