باز پس‌گیری جولان اشغالی اولویت دمشق است

تعداد بازدید:۲۲۷۰
باز پس‌گیری جولان اشغالی اولویت دمشق است

«بشار الجعفری»، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه (۳۱ تیر ۱۳۹۹) در نشستِ شورای امنیت درباره وضعیت غرب آسیا گفت: «باز پس گرفتن جولان اشغالی از تمامیِ راه‌هایی که قانون بین‌الملل آن را تضمین کرده است، به عنوانِ اولویت سیاست سوریه باقی خواهد ماند.»

وی افزود: «رژیم صهیونیستی از پنجاه و سه سال پیش با نقض آشکار قوانین بین‌الملل و صدها قطعنامه سازمان ملل همچنان به اشغال سرزمین‌های عربی از جمله جولانِ سوریه ادامه می‌دهد.» بشار الجعفری اضافه کرد: «این رژیم همچنین به قانون شکنی‌های گسترده و سازمان یافته علیه حقوق بشر و نیز جنایات جنگی از جمله انتقال اجباریِ ساکنان مناطق تحت اشغال، انهدامِ خانه‌های آنان و تصرف این سرزمین‌ها و غارت منابع طبیعی و محاصره شهرها و نابودی محصولات کشاورزی ادامه می‌دهد.»

وی حمایتِ آمریکا از رژیم اشغالگر صهیونیستی و طرح‌های توسعه طلبانه و شهرک سازیِ این رژیم و اعلام قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا به این شهر و تلاش برای الحاق کرانه باختری را محکوم کرد. الجعفری گفت: «اهالی جولان سوریه به عنوانِ افراد ساکن مناطق تحت اشغال حق دارند درباره اعتبار و فعالیت سازمان ملل در قبال ماجرای خود سؤال کنند. چرا که می‌بینند رژِیم اشغالگر قطعنامه‌های سازمان درباره خروج کامل از جولان سوریه و بازگشت به مرزهای ۴ ژوئن سال ۱۹۶۷ (۱۴ خرداد ۱۳۴۶) را زیر پا می‌گذارد. با این حال آنان شاهد هیچ گونه تلاش واقعی بین‌المللی برای توقف شهرک سازی‌های رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های خود نیستند.»

الجعفری از جامعه بین‌الملل خواست مانع بازداشت‌ها و محاکمه‌های صوری از سوی نظامیان اشغالگر صهیونیستی شود که آخرین آن صدور حکم زندان برای یکی از اهالی مبارز جولان به نام «نهال سلیمان المقت»، خواهر صدقی المقیت اسیر آزاده سوری بود. وی همچنین گفت که رژیم اشغالگر صهیونیستی روز دوشنبه (۳۰ تیر ۱۳۹۹) یک سری حملات موشکی را به خاک سوریه برای بالابردن روحیه مزدوران تروریست خود انجام داد. که این موضوع نقض آشکار قانون بین‌الملل و منشور سازمان ملل و قطعنامه‌های شورای امنیت به شمار می‌رود.

بلندی‌های جولان همواره بخشی از خاک سوریه از زمانِ استقلال این کشور بوده است و اقدام رژیم صهیونیستی در اشغال این بلندی‌ها در جریان جنگ شش روزه اعراب و صهیونیست‌ها در ماه ژوئن سال ۱۹۶۷، تغییری در وضعیت تاریخی و نیز حقوقی بلندی‌های جولان نمی‌دهد. گرچه رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۱ میلادی قوانین داخلی خود را به این منطقه تسری داد که از نظر حقوقی، به منزله انضمام اعلام نشده آن به خاک فلسطین اشغالی بود، اما جامعه بین‌المللی هیچگاه این اقدام را به رسمیت نشناخته و بلندی‌های جولان را همچنان اراضیِ اشغال شده در جنگ تلقی می‌کند.

منبع خبر: شبکه العالم

کلید واژه ها: بشار جعفری سوریه رژیم صهیونیستی


نظر شما :