مصمم هستیم گروه دوستی پارلمانی با ترکیه را هرچه سریعتر تشکیل دهیم

مصمم هستیم گروه دوستی پارلمانی با ترکیه را هرچه سریعتر تشکیل دهیم

«مصطفی شنتوپ»، رئیس مجلس ملی ترکیه روز دوشنبه (۱۳ مرداد ۱۳۹۹) در تماسی تلفنی با دکتر «محمدباقر قالیباف»، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت‌وگو و رایزنی کرد. شنتوپ در ابتدای این تماس، عید قربان را به رئیس مجلس شورای اسلامی تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که به برکتِ این عید بزرگ، شاهد رخت بربستن ویروسِ کرونا از کل دنیا باشیم.

وی افزود: «در طول همه‌گیری ویروس کرونا همواره در همبستگی و ارتباطِ کامل با ایران بوده‌ایم و وزرای بهداشت دو کشور برای تبادل تجربیات در این حوزه در تماس مداوم هستند.» رئیس مجلس ملی ترکیه با اشاره به ضرورتِ توسعۀ روابط همه جانبۀ ایران و ترکیه گفت: «همسایگی، قرابت فرهنگی و مناسبات انسانیِ دوستانه میان مردم دو کشور بر لزومِ توسعۀ روابط فیمابین در سطوح عالی تأکید دارد و در همین راستا رؤسای جمهورِ دو کشور تماس نزدیکی با همدیگر دارند.»

وی در پایان ضمن اشاره به تحریم‌های ظالمانۀ آمریکا گفت: «ما شاهد این هستیم که در دورۀ همه‌گیری ویروس کرونا، آمریکا دایرۀ تحریم‌های ظالمانۀ خود را علیه برخی کشورها و جمهوری اسلامی ایران گسترش داده است، ما با این تحریم‌ها مخالف هستیم و این را در همۀ مجامع بین‌المللی بیان کرده‌ایم.» دکتر محمدباقر قالیباف نیز در این تماس تلفنی ضمن تشکر از تبریکِ صمیمانۀ عید قربان و تبریک متقابل این عید بزرگ اسلامی، ابراز امیدواری کرد که با برطرف شدن وضعیتِ اضطراری ناشی از کرونا شاهد برگزاری باشکوه‌تر اعیادِ اسلامی در دو کشور باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به طی شدنِ مقدمات تشکیل گروهِ دوستی پارلمانی با ترکیه در مجلس شورای اسلامی گفت: «ما مصمم هستیم گروه دوستی پارلمانی با ترکیه را هرچه سریع‌تر تشکیل دهیم و همکاری‌هایِ پارلمانی فی‌مابین را از این طریق توسعه بخشیده و تقویت کنیم.» وی در ادامه بر اهمیت توسعۀ مبادلات اقتصادی ایران و ترکیه و رفع موانع ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا گفت: «ویروس کرونا موجب کاهش مراودات اقتصادی کشورها شد اما می‌توان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، مناسبات تجاری را بیش از پیش تقویت نمود و از زیانِ تجار و بازرگانان دو طرف جلوگیری کرد.»

وی با اشاره به توانمندی کادر درمان و سلامت در ایران افزود: «به‌رغم تحریم‌های غیرانسانی آمریکا، برنامه‌های درمانی و بهداشتی را با موفقیت عملیاتی کرده‌ایم و تجارب ارزشمندی در این حوزه بدست آورده‌ایم.» رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان ضمن استقبال از تقویت همکاری‌های همه جانبه با ترکیه ابراز امیدواری کرد که ارتباطات دو کشور در مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای گسترش یابد و به ویژه همکاری‌های فی‌مابین در قالبِ نشست آستانه تداوم یابد.»

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم

کلید واژه ها: دکتر قالیباف مجلس شورای اسلامی ترکیه