آمادۀ پاسخ به هر تهدیدی هستیم

۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | ۰۷:۱۴ کد : ۱۵۱۸ اخبار راهبردی اخبار دفاعی اخبار ملی اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۲۷۶
آمادۀ پاسخ به هر تهدیدی هستیم

امیر دریادار «حسین خانزادی»، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی شامگاه شنبه (۲۲ شهریور ۱۳۹۹) با حضور در برنامه نگاه یک سیما در خصوص بازتاب رزمایش ذوالفقار ۹۹ اظهار داشت: «همان‌طور که در روز‌های گذشته شاهد بودیم در رسانه‌ها به ویژه رسانه‌های غربی هیاهوی زیادی دربارۀ رزمایش به پا شد.»

وی ادامه داد: «چند نکته حائز اهمیت است؛ یکی اینکه چرا اینقدر با دقت به این موضوع پرداختند؟ به خاطر اینکه با وجود همۀ تحریم‌هایی که از ابتدای انقلاب بر جمهوری اسلامی تحمیل شده، به ویژه در بخش دفاع، شاهد این هستیم که نه تنها تحریم‌ها اثر نکرده بلکه شاهد دستاورد‌های قابل توجهی در بخش دفاع در ایران بوده‌ایم.» فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: «این برای ملت‌های آزادی بخش جهان به نوعی الهام بخش است و از این جهت الهام بخش است که ایران با وجودِ این همه تحریم‌ها ایستاده است و تمامِ استکبار که مقابل این ملت صف کشیدند، نتوانستند کاری از پیش ببرند؛ نگران این هستند که الهام بخشی منتقل شود. به ویژه بخشی از نگرانی از این جهت است که هر روز قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با هر تهدیدی بیرون از مرز‌های جمهوری اسلامی ایران بیشتر می‌شود. روزی اگر در عرصۀ دریا‌های آزاد جولان می‌دادند و گردن‌کشی می‌کردند، امروز به هیچ عنوان توانایی این کار را ندارند.»

امیر دریادار خانزادی تأکید کرد: «امروز مایل‌ها از مرز‌های جمهوری اسلامی ایران دور هستند؛ آن هم همراه با نگرانی. آن‌ها می‌دانند که اگر شرارتی بکنند و دم دست ایران باشند، پاسخ محکمی دریافت خواهند کرد. نگرانی دارند و تلاش می‌کنند با رسانه‌هایی که در اختیار دارند نگرانی را به ملت‌های منطقه منتقل کرده و به یک نگرانی مشترک تبدیل بکنند؛ پیام این رزمایش اقتدار و قدرت و صلح و امنیت است. کسانی در منطقه از این موضوع لذت می‌برند، که کشوری که زیر یوغ استعمار نیست نه تنها امنیت خود را برقرار کرده، امنیت منطقه را نیز برقرار کرده است.»

فرمانده نیروی دریایی ارتش در خصوص وسعت منطقه رزمایش تصریح کرد: «منطقه رزمایش مجموعه‌ای از ویژگی‌های منطقه‌ای و جهانی را در خود جای داده و به لحاظ موقعیت ژئوپلتیکی آن‌هایی که در این منطقه قضاوت می‌کنند اینجا را به عنوان مرکز دنیا می‌شناسند و موقعیت گذرگاهی که این منطقه دارد و گذرگاه‌های راهبردی که در این منطقه است حداقل پنج گذرگاه در منطقه داریم که در کنار کانال سوئز می‌شود شش گذرگاه. مرکزِ انرژی جهان اینجاست که با عنوان انرژی‌های فسیلی که در اینجا گسترش پیدا کرده و حجم عمده آن اینجاست، نگاه کشور‌های دنیا به این منطقه است. این دریا مرکز تجارت جهانی است.»

وی گفت: «یک سوم تجارت جهانی کالا دریایی است و از طریق اقیانوس با تمام دنیا ارتباط داریم و دریا و اقیانوس فرصت بسیار خوبی برای جمهوری اسلامی ایران است تا با دوستان خود ارتباط برقرار کند و به تجارت دریایی با مقیاس اقیانوسی بپردازد. دریا برای جمهوری اسلامی خیلی مهم است و اهمیت آن بسیار است. در خطوط مواصلاتی دریایی جمهوری اسلامی ایران هر شناوری می‌خواهد نفت و کالا به ایران وارد کند باید از گذرگاه‌ها و معابر دریایی منطقه عبور کند، امنیت آن برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است. در بحثِ اقتصاد می‌گویند اقتصاد بدون امنیت سراب است. در همۀ ابعاد اقتصادی امنیت مهم است. بدون اقتصاد، امنیت هم دست یافتنی نیست و این دو مکمل هم هستند و با هم کار می‌کنند و ارتباط دارند. این ارتباط برای ایران از طریق شمال اقیانوس هند و سواحل مکران است.» وی ادامه داد: «در دیداری که با مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) داشتم گفت‌و‌گویی در خصوص یکی از تجهیزات پیشرفته که ما در اختیار داریم شد، ایشان فرمودند که خودتان قطعات مورد نیاز آن را بسازید ایشان نام چند شرکت دانش بنیان را به ما اعلام کردند که ما به سراغ آن‌ها برویم و بعد از جلسه من از آن‌ها خواستم که با هم دیداری داشته باشیم و دیدم که آن‌ها دنیایی از دانش و توانمندی در اختیار دارند.» فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: «دانش این شرکت‌ها پیچیده است و این جوانان پای کار آمدند و بیش از ۹۰ درصد از تجهیزاتی که گلوگاه بود امروز در نیرو دریایی تولید شده است. بیش از ۴۰۰ قطعه را جهاد خودکفایی نیروی دریایی تولید کرده و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز تجهیزات بسیار پیچیده‌ای را برای ما تولید کردند که این‌ها موجب احساس غرور برای ما است.»

وی در خصوص پهپاد سیمرغ گفت: «این پهپاد نتیجۀ هم افزاییِ اثربخش در کشور است. خوشبختانه امروز سبد پهپادی کشور بسیار متنوع و کامل است و در حوزه‌های مختلف پهپاد‌ها و تجهیزات مورد نظر در این حوزه را داریم که متناسب با نیازمندی‌های خود و حوادث آن را انتخاب کردیم، این پهپاد دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌های متناسبی است. البته این پهپاد در نیروی هوافضا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و با توجه به مداومت ۲۴ ساعتۀ پروازی آن می‌توانیم به صورت مشترک با سپاه از قابلیت‌ها و اطلاعات که ارسال می‌کند استفاده کنیم. این پهپاد علاوه بر قدرتِ شناسایی از بمب‌های قدرتمندی نیز بهره می‌برد که در این رزمایش از آن‌ها استفاده شد.» فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: «در امنیت اولین چیزی که مهم است اشراف اطلاعاتی است یعنی داشتن آگاهی از محیط، این پهپاد می‌تواند به صورت پیوسته و مداوم در ارتفاع بالا به پرواز درآید و اقیانوس را در آن ۲۴ ساعته به خوبی رصد کند، امروز این پهپاد قابلیت‌های بسیاری خوبی به ما داده و ما می‌توانیم اشراف اطلاعاتی کاملی داشته باشیم.» امیر خانزادی گفت: «امروز از یک مجموعه بازدید داشتیم و اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است و پهپاد‌ها و تجهیزات بسیار خوبی در حال تولید است؛ البته امکان مطرح کردنِ آن‌ها نیست، اما به مردم این نوید را می‌دهیم که پهپاد‌هایی با قابلیت‌های بسیار پیشرفته در آیندۀ نزدیک به نیرو‌های مسلح وارد می‌شود.»

وی با اشاره به رونمایی از موشک کروز دریایی ابومهدی المهندس، گفت: «این موشک توسط وزارت دفاع تولید شده که از آن رونمایی شد، زمانی که ما اعلام نیاز کرده بودیم، فکر می‌کردیم که شاید زمان زیادی برای دستیابی به آن طول بکشد، اما کاری که همکاران ما در بخش وزارت دفاع انجام دادند یک شگفتی قابل تحسین است. این موشک علاوه بر برد بلند قابلیت برنامه‌ریزی را دارد من تصور می‌کنم اگر موشکی را در اختیار داشته باشید که برخلاف تصور دشمنان از طرفی به سمت هدف حرکت کند که او توقع ندارد بسیار تأثیرگذار است. موشک کروز دریایی ابومهدی این قابلیت‌ها را به ما می‌دهد و دست خیلی بلندی برای نیروی دریایی است. اگر امروز نیرو‌های آمریکایی با فاصلۀ ۸۰۰ کیلومتری ایستاده‌اند با این موشک قطعاً باید بیم بیشتری داشته باشند و این هیاهوی رسانه‌ای که دربارۀ رزمایش داشتند به همین دلیل بود.» فرمانده نیروی دریایی ارتش دربارۀ قابلیت‌های زیردریایی فاتح گفت: «این زیردریایی در مقیاس یک زیردریایی سنگین، اما کوچک‌تر شده است. این زیردریایی تاکتیک و قابلیت یک زیردریایی حرفه‌ای را دارد. این زیردریایی می‌تواند کف نشینی کند که یک عملیات بسیار دشوار و پیچیده و خطرناک است؛ می‌تواند در کف اقیانوس پنهان شود. این زیردریایی می‌تواند اژدر بومی والفجر که برد آن‌ها دو برابر شده است را شلیک کند و می‌تواند مسافت‌های طولانی‌تری را طی و اهداف را مورد هدف قرار دهد، چون یک زیردریایی کاملاً بومی است؛ پس کسی نمی‌تواند تجهیزات آن را تحریم کند.»

وی ادامه داد: «فاتح می‌تواند مین را به نقاط هدف هدایت کند، فاتح همچنین از سونار ۳۸۰ درجه استفاده می‌کند و می‌تواند موشک جاسکِ دو که یک موشک زیردریایی است را از زیر آب پرتاب کند.» دریادار خانزادی در خصوص قابلیت‌های موشک جاسکِ ۲ گفت: «موشک‌هایی که از سطح شلیک می‌شود دشمن می‌تواند آن‌ها را منحرف کند، اما جاسکِ ۲ از زیردریایی که دشمن به هیچ عنوان انتظار آن را ندارد شلیک می‌شود، امروز موشک جاسکِ ۲، نسبت به نمونه اولیه دوربرد‌تر شده است.»

فرمانده نیروی دریایی در خصوص پیام این رزمایش، گفت: «دریا یک عرصه پیوسته است و دشمنانی که اهداف ایران را تهدید می‌کنند کشور‌هایی هستند که در اقیانوس‌ها گسترش پیدا کرده‌اند و با قلدری وارد آب‌های جهان شده‌اند، اما تنها آبی که مستثنی از این است موضوع آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران است که آن‌ها جرأت نمی‌کنند به آن‌ها نزدیک شوند.» امیر خانزادی گفت: «ما دریا را به عنوان یک فضای پیوسته در نظر می‌گیریم و آمادۀ پاسخ به هر تهدیدی هستیم؛ البته در همۀ صحنه‌ها احترام کاملی به تمامیت ارضی کشور همسایه و دوست می‌گذاریم.» وی با اشاره به یکی از سناریو‌های رزمایش ذوالفقار ۹۹ ارتش گفت: «در این رزمایش عملیات ورود به ساحل را تمرین کردیم و آن به این معنا بود که اگر سرزمینی، محلی برای توطئۀ دشمنان علیه کشورمان شود این قابلیت را داریم که توطئه‌ها را خنثی کنیم.» فرمانده نیروی دریایی ارتش همکاری سپاه و ارتش را بسیار نزدیک دانست و گفت: «فرماندهان سپاه همه دوستان و همکاران ما هستند و ما یک ید واحده هستیم که از همین جا به آن‌ها سلام و درود دارم.»

منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی ارتش جمهوری اسلامی

کلید واژه ها: امیر خانزادی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی


نظر شما :