بودجه ۱۴۰۰ نیاز به اصلاحات اساسی دارد
دکتر «محمدباقر قالیباف»، رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان در جلسه علنی روز یکشنبه (۷ دی ۱۳۹۹) قوه مقننه و در نطق پیش از دستور طی سخنانی اظهار داشت: «ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) فرا رسیده و ملت ایران در عزاداریهای گذشته، ارادت قلبی خود به خاندان عصمت و طهارت را نشان دادهاند؛ این روزها نیز همانطور که مراجع عظام تقلید تأکید کردهاند، لازم است اقامۀ عزای حضرت فاطمۀ زهرا (س) با شکوه و با رعایت پروتکلها انجام شود.»
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: «در خصوص موضوع همهگیری کرونا لازم است که گفته شود اولویت و تأکید اصلی ما، بر روی سلامت مردم و رفع هرچه سریعتر مشکلات و محدودیتها است؛ هر مسیری که ما را سریعتر و مطمئنتر به هدف رفع دغدغههای مردم در خصوص کرونا برساند، باید در دستورکار قرار گیرد.» دکتر قالیباف ادامه داد: «مردم عزیز ما مطمئن باشند که مجلس در این موضوع با استفاده از توان کارشناسی متخصصان، برای تأمین مالی تولید واکسن داخلی و یا خرید و وارد کردن واکسن، با دولت همکاری لازم را خواهد کرد.» وی در ادامه با بیان اینکه مهمترین موضوع این روزها مسئلۀ بررسی لایحۀ بودجه سال ۱۴۰۰ است، خاطر نشان کرد: «بودجه، مهمترین سند حکمرانی سالانه کشور است که هم جهتگیریهای کلان و اساسی اقتصادی در آن نمود پیدا میکند و هم در زندگی جاری مردم تأثیر ملموس میگذارد. معتقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۰ نیاز به اصلاحات اساسی دارد چرا که کسری تراز عملیاتی لایحۀ بودجه نسبت به بودجۀ سال قبل ۱۱۷ درصد رشد داشته است و هزینهها ۴۷ درصد افزایش پیدا کرده، در حالی که درآمدها حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است. کشور ما فرصتهایی همچون حدود ۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی، اموال املاک و داراییهای دولتی، معادن و منابع طبیعی بیشماری، سرمایۀ انسانی و دانش تخصصی بسیاری دارد. چنین کشوری میتواند حتی در همین بودجه، کسری تراز عملیاتیاش را کاهش دهد.»
رئیس مجلس اظهار داشت: «وابستگی بودجه به نفت باید به حداقل و بلکه به صفر برسد و منابع نفتی نباید صرف هزینههای جاری کشور شود. پیشرانهایی که تولید و اشتغال را رونق میدهند باید از این منبع تأمین شوند و دولت منابع پایدار ایجاد کند، منابعی که به معیشت و به کسب و کار مردم و به تولید کشور لطمه نزند، منابعی که شکاف طبقاتی را کاهش و عدالت اجتماعی را گسترش دهد. همانطور که رهبری معظم انقلاب اسلامی در جلسۀ اخیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی فرمودند این راهکارها وجود دارد و کارشناسان آنها را پیشنهاد دادهاند. امیدواریم نخبگان و صاحبنظران در این ایام، مجلس و دولت را با نظرات کارشناسی خود همراهی کنند.» دکتر قالیباف گفت: «این سند مهمترین موضوع تبادل نظر و گفتوگو میان جامعۀ نخبگانی کشور، دولت و مجلس است و جامعه هم باید آگاه باشد که این سند چه تأثیری در زندگی آنها میگذارد و چرا همۀ کارشناسان اذعان دارند که ریشۀ همۀ مشکلات اقتصادی کشور در کسری بودجه و شیوه تأمین و جبران این کسری بودجه است.»
وی عنوان کرد: «مردم باید بدانند که شیوه نادرست جبران کسری بودجه، چگونه در زندگی آنها مؤثر خواهد بود و سفره آنها را کوچکتر خواهد کرد و به تورم دامن میزند. باید در فرهنگ عمومی به تدریج نهادینه شود که درآمد بی کار و تلاش، چه اختلالی در اقتصاد کشور ایجاد میکند و چگونه باعث افزایش قیمتها و گسترش بیکاری و تورم میشود تا بتوان دولت را به سمت استفاده از درآمد با کار و تلاش متقاعد کرد. باید در سند بودجه کشور این راهکارها با توافق مجلس و دولت لحاظ شود تا از تورم بیشتر، از بیکاری بیشتر، از شکاف طبقاتی بیشتر و از فشار مضاعف بر معیشت مردم به ویژه اقشار کم درآمد جلوگیری کرد. نیاز به همت به جدیت و به شجاعت در تصمیمگیری و اجرا داریم تا آشفتگیهای سند مالی بودجه را باید تا حد امکان برطرف کنیم و انضباط در نظام بودجهریزی را اولویت بدانیم.»
منبع خبر: خبرگزاری خانۀ ملت
نظر شما :