برجام برای ما توافقنامۀ مقدس نیست

برجام برای ما توافقنامۀ مقدس نیست

دکتر «محمدباقر قالیباف»، رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان روز یکشنبه (۲۱ دی ۱۳۹۹) در آغاز نشست جلسۀ علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در سالروز قیام تاریخی مردم قم گفت: «بیانات حکیمانه و مدبرانه رهبر معظم انقلاب در سالروز قیام تاریخی مردم قم آیندۀ رسیدن به ایران قوی را ترسیم کرد و به عنوان فصل الخطاب، نقشه راه پیگیری مطالبات مردم را برای همۀ ما مسئولان جمهوری اسلامی روشن فرمود.»

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: «برای همگان آشکار شد راهبرد اصلی کشور در مقابله با دشمن بی‌اثر کردن تحریم‌ها است که مقدمۀ رفع تحریم‌ها نیز محسوب می‌شود و برای رفع تحریم‌ها، باید تولید قدرت کرد؛ تولید قدرتی از جنس آنکه دانشمندان هسته‌ای از جمله شهید فخری زاده انجام دادند.» وی اضافه کرد: «منطقی و درست دانستن قانون لغو تحریم‌ها از سوی ایشان مهر تأییدی است بر این قانون و ظرفیت مناسبی برای این هدف ایجاد و نظام محاسباتی دشمن را اصلاح می‌کند، که دوران اعمال تحریم‌های بی‌هزینه به پایان رسیده است. جبهۀ غرب باید حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسند و اگر فشاری به ایران وارد کرد باید خود را آمادۀ پرداختن هزینه متناسب با آن بکند.»

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه در خصوص برجام گفت: «برجام برای ما توافقنامۀ مقدس نیست بلکه با شروطی مورد پذیرش جمهوری اسلامی قرار گرفته است تا تحریم‌ها را رفع کند لذا بازگشت آمریکا به برجام برای ما اهمیتی ندارد بلکه برای ما فقط و فقط رفع عملی تحریم‌ها موضوعیت دارد.» وی گفت: «بدون اینکه به دنبال خروج از برجام باشیم بر اساس مواد ۳۶ و ۳۷ برجام حق داریم در برابر اجرا نشدن تعهدات طرف مقابل، تعهدات خودمان را اجرا نکنیم لذا با قاطعیت اعلام می‌کنیم ایران زمانی تعهدات خود را اجرا می‌کند که آن‌ها نیز تعهدات خود را عمل کنند و همۀ تحریم‌های برجامی و دستورات اجرایی رئیس‌جمهور آمریکا را رفع کنند.»

دکتر قالیباف با بیان اینکه امضای بایدن برای ما تضمین نیست و تجربۀ بدعهدی دوره دولت اوباما - بایدن نشان داد که نباید به رفع حقوقی و کاغذی تحریم‌ها دل خوش کرد، گفت: «از نظر مردم ایران زمانی تحریم‌ها برداشته شده است که بتوانیم نفت خود را بفروشیم و با ارز حاصل از فروش آن از طریق ساز و کار رسمی بانکی، نیازهای مردم ایران را تأمین کنیم و تولیدکنندگان و بازرگانان و ما در دنیا تجارت کنند در این صورت ایران به تعهدات خود در چارچوب برجام عمل می‌کند.» رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: «در حالی که مجلس فرصت سازی برای رفع تحریم‌ها را در دستور کار خود قرار داده است، ریل گذاری برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها را، راهبرد اصلی خود می‌داند که مهمترین اقدام تأکید بر اصلاح ساختاری بودجه به عنوان سند مالی کشور است که در آن می‌توان با کاهش و شفافیت کسری بودجه، تورم بیش از حد را کنترل کرد و با رویکرد ضد تبعیض واشتغال‌زا مسیر اقتصاد سال ۱۴۰۰ کشور را به نفع مردم و کارآفرینان جهت داد.»

منبع خبر: خبرگزاری خانۀ ملت

کلید واژه ها: دکتر قالیباف برجام