در حوزۀ دفاع مقدس و جبهه مقاومت باید به مرحله تولید علم رسید

در حوزۀ دفاع مقدس و جبهه مقاومت باید به مرحله تولید علم رسید

سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری»، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در آیین اختتامیه اولین دورۀ دوسالانۀ انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت که صبح روز سه‌شنبه (۱۴ بهمن ۱۳۹۹) در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، اظهار داشت: «هدف ما از انجام فعالیت‌های پژوهشی در حوزه دفاع مقدس ارائۀ روایتی عالمانه و نه احساسی، مستند و نه گمانی، مستدل یعنی مطابق با عقل و منطق است.» سرلشکر باقری افزود: «پژوهش‌های ما باید دارای معیار باشد؛ یعنی مورد اتکا و توافق شده با ادبیات غنی و دارای رویکرد عمیق تحلیلی از دفاع مقدس و جبهه مقاومت باشد.»

وی تصریح کرد: «مقابله با تحریف، اغراق، دروغ و فریب، پاسخگویی به سؤالات و شبهات، عبور از مرحله توصیف و احساس و خاطره به مرحله تولید علم و راهگشایی برای حل مشکلات و مسائل اساسی کشور و نیروهای مسلح از جمله اهداف و منظور‌های دیگر ما از فعالیت پژوهشی در حوزه دفاع مقدس است.» سرلشکر باقری با اشاره به اهمیت مسئله پژوهش و تحقیق در حوزۀ دفاع مقدس و جبهه مقاومت گفت: «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس باید زمینۀ دستیابی محققان به منابع خارجی را آماده کرده و در اختیار پژوهشگران قرار دهند.» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: «هدف نهایی از پژوهش‌های دفاع مقدس این است که این پژوهش‌ها باید به یک گفتمان عمومی و فراگیر ملی تبدیل شود؛ چرا که کشور ما دارای دانشگاه‌های فراوان و مراکز علمی، پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های متعددی است که همۀ اینها نوعاً دلسوز و علاقه‌مند فعالیت در حوزه دفاع مقدس و جبهه مقاومت هستند و ما باید بتوانیم از این ظرفیت‌ها استفاده کرده و این ضرورت را به عنوان یک گفتمان فراگیر در این مجموعه‌های علمی تبدیل کنیم.»

وی افزود: «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس مسئولیت ساماندهی مرکزی را در ارتباط با پژوهش‌های دفاع مقدس و همچنین ایجاد بانک جامع اطلاعاتی، تدوین نقشه راه و نقشه جامع علمی و درخت واره استخراج شده از آن را دارد.» سرلشکر باقری گفت: «هر دو مجموعۀ ذکر شده باید در حوزه تدوین روش‌های پژوهشی خاص دفاع مقدس و مقاومت و تربیت پژوهشگران نخبه و جوان اهتمام لازم را داشته باشند.» وی ادامه داد: «مجموعه‌های پژوهشی در ارتش، سپاه پاسداران، جهاد نیروی انتظامی، وزارت دفاع و بخش‌های کشوری نیز باید در این رابطه فعالیت‌های لازم را داشته باشند؛ اما مسئولیت اصلی با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس است.»

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عنوان کرد: «مسئولان این حوزه باید تلاش کنند تا یک روش خاص تخصصی و پژوهشی تدوین کرده و در اختیار پژوهشگران قرار دهند؛ همچنین تربیت پژوهشگران و نخبگان جوان که در این مسیر بتوانند گنج دفاع مقدس و مقاومت را بیابند و آن را پرورش دهند کار ارزشمندی است که تاکنون انجام شده است، اما ناکافی می‌باشد.» سرلشکر باقری با بیان اینکه دفاع مقدس در سطح کلان یک نظریه است، افزود: «باید برای حرکت در مسیر تولید علم و نظریه‌پردازی در دفاع مقدس تلاش کنیم؛ چراکه نظریه به سهولت تولید نمی‌شود و نیاز به اهتمام و حرکت حساب شده علمی و پژوهشی دارد.»

وی با اشاره به دستاوردهای امنیتی دفاع مقدس، گفت: «دفاع مقدس باعث ایجاد قدرت بازدارندگی در سطح کشور شده است؛ جمهوری اسلامی به‌حمدالله امروز با گذشت بیش از سه دهه ضمن تعقیب کامل آرمان‌ها و اهداف خود و کوتاه نیامدن در برابر دشمن، دچار استحاله نشده و همچنان با امنیت و آرامش به کار خود ادامه داده است.» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: «امروز تهدید قابل توجهی روبرو نیستیم و امکان فعالیت‌های مختلف در ابعاد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در سطح کشور وجود دارد و این از دستاوردهای دفاع مقدس است. نگرش نظام سلطه بر اثر دفاع مقدس نسبت به جمهوری اسلامی تغییر اساسی پیدا کرده است همچنین توسعه و تعمیق فرهنگ اسلامی در کشور، روحیه خودباوری و خود اتکایی و بن‌بست شکنی از نتایج به دست آمده از دوران دفاع مقدس است. دفاع مقدس مانند هر حادثه بزرگ تاریخی امروز با خطر تحریف، انحراف و دروغ مواجه است و تنها انجام پژوهش‌های علمی دقیق و معیاردار می‌تواند این جریان سالم و زلال را از آلودگی‌ها مصون بدارد.»

سرلشکر باقری در ادامه با اشاره به پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره بر ذوالجناح اظهار داشت: «ماهواره‌بر ذوالجناح نسبت به کار‌های قبلی حوزۀ ماهواره‌بر‌ها پیشرفت قابل توجهی دارد و می‌تواند حجم بالایی از محموله‌های متنوع از ماهواره‌ها را در مدار کره زمین قرار دهد.» وی با اعلام اینکه این ماهواره‌بر با موفقیت کامل پرتاب شد و در مدار زمین قرار گرفت، افزود: «این ماهواره‌بر توانست مراحل موتور‌های سه گانه خود را که دو موتور سوخت جامد و یک موتور سوخت مایع بود، طی کند و به مدار مربوطه رسید.»

منبع خبر: خبرگزاری دفاع‌مقدس

کلید واژه ها: دفاع مقدس سردارمحمد باقری رئیس ستاد کل موزه انقلاب اسلامی