برخورد قاطعانه دستگاه قضا با احتکارکنندگان اقلامِ بهداشتی و دارویی

۱۴ اسفند ۱۳۹۸ | ۰۹:۲۲ کد : ۲۷۲ اخبار راهبردی اخبار ملی
برخورد قاطعانه دستگاه قضا با احتکارکنندگان اقلامِ بهداشتی و دارویی

حجت‌الاسلام والمسلمین «سید‌ابراهیم رئیسی»، رئیس قوه قضائیه روز دوشنبه (۱۲ اسفند ۱۳۹۸) در جلسه مسئولانِ عالی قضایی ضمنِ تشکر از جامعه پزشکی و رسانه‌ای کشور خطاب به دادستان‌هایِ سراسر کشور اظهار داشت: «به احتکارکنندگانِ اقلام بهداشتی و دارویی رحم نکنید.» رئیس دستگاه قضا تأکید کرد: «سلامت مردم قابل معامله و مسامحه نیست. احتکارِ اقلام بهداشتی در شرایطِ فعلی بازی با جان مردم است و نمی‌توان از این مسئله گذشت.»

وی در ادامه با تقدیر از زحماتِ دست اندرکارانِ حوزه بهداشت و درمان در مقابله با ویروس کرونا، اظهار داشت: «توجه به مقوله بهداشت در برخورد با ویروسِ منحوس کرونا و درمانِ افراد مبتلا به آن برای کشور یک ضرورت است و همه باید از نظر کارشناسیِ پزشکان تبعیت کنند.» رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه دست اندرکارانِ حوزه بهداشت و درمان با مجاهدت و ازخودگذشتگی شبانه روز برایِ برخورد با ویروس کرونا و تضمینِ سلامت جامعه تلاش می کنند، تصریح کرد: «ما هم در دستگاه قضایی وظیفه خود می دانیم که در همه بخش ها با مجاهدانِ عرصه بهداشت و درمان همکاری داشته باشیم تا هرچه زودتر با یک همدلیِ جمعی شاهد کاهش مشکلات این ویروس و رفاه و سلامت جامعه باشیم.»

دکتر رئیسی در ادامه با دسته بندیِ جریانات و گروه هایی که دنبالِ سوء استفاده از وضعیتِ به وجود آمده هستند، اظهار داشت: «دشمنان تلاش کردند با بحرانی جلوه دادنِ جامعه و دروغ پردازی و بسیج رسانه هایشان نهایتِ استفاده را از شیوعِ ویروس کرونا برای التهاب آفرینی در کشورمان ببرند و با این کار دشمنیِ خود را بیش از پیش نشان دادند.» رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: «گاهی می بینیم که این رسانه ها برایِ اضطراب آفرینی در جامعه، در کنارِ انتشار یک یا دو خبر از کشورهایِ دیگر که کانونِ شیوع ویروس یا درگیر آن هستند، با تجمیع و انتشارِ قریب به ۳۰ خبر درباره ایران در یک مقطعِ خبری تلاش می کنند نوعی دلهره بین مردمِ ما ایجاد کنند.» وی گروه دوم را شایعه سازان و شایعه پراکنان دانست که با بزرگ نمایی اخبار و خبرسازیِ کاذب، می خواهند مردم را دچارِ اضطراب و دلهره کنند و ادامه داد: «دسته سوم سودجویان و محتکران هستند که کالایِ پزشکی مورد نیاز مردم را احتکار می کنند که اقدامِ آن‌ها با هیچ منطق اخلاقی و اسلامی و انسانی سازگار نیست و برایِ ما هم قابل قبول نیست.»

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: «احتکار اقلامِ بهداشتی در شرایطِ فعلی بازی با جان مردم است و نمی‌توان از این مسأله گذشت. همان طور که در دوران جنگ تحمیلی که مردم فرزندان خود را برای مقابله با دشمن به جبهه می فرستادند، عده ای کالاهایِ مورد نیاز مردم را احتکار می کردند، الان هم عده ای با زندگیِ مردم سوداگری می کنند.» وی با تأکید بر لزوم برخورد مسئولان ذیربط با این مسأله تأکید کرد: «خوشبختانه دادستانیِ تهران بیش از ۲۰ نفر از محتکرانِ کالاهای پزشکی را دستگیر و انبارهایِ آن‌ها را کشف کرده و تحویلِ وزارت بهداشت کرده است که امیدواریم به سرعت در بازار توزیع شود.»

رئیس قوه قضاییه با اشاره به افزایشِ ۵ تا ۱۰ برابری تولید کالاهای بهداشتیِ مورد نیاز مردم و تقدیر از دست اندرکارانِ این حوزه متذکر شد: «در کنارِ امر تولید، مسأله توزیع و نظارت بر شبکه توزیع هم ضروری است و باید سازوکارِ آن را در وزارتخانه و سازمان هایِ مسئول افزایش دهیم.» وی با تأکید بر لزومِ اصلاح نظامِ نظارت بر توزیع کالا، افزود: «باید معلوم شود ماسکی که تولید می شود، چگونه توزیع می شود و از مرحله تولید تا توزیع در داروخانه ها چه فرایندی را طی می کند تا به دستِ مردم می رسد تا سودجویان فرصتِ سوداگری پیدا نکنند.»

منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران

کلید واژه ها: دستگاه قضایی قوه قضاییه رئیسی احتکار برخورد قاطعانه