واکسیناسیون در کشور گستردهتر میشود
حجتالاسلام والمسلمین دکتر «حسن روحانی»، رئیسجمهور کشورمان روز شنبه (۲۳ اسفند ۱۳۹۹) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا طی سخنانی ضمن تشکر از کادر درمانی، اعضای ستاد و وزیر بهداشت به خاطر تلاشهای انجام گرفته در بیش از یکسال مقابله با ویروس کرونا، اظهار داشت: «تولیدگران و اصناف مشکلات فراوانی را تحمل کردند و صدا و سیما هم به خوبی مصوبات ستاد و نکات لازم دربارۀ کرونا را برای مردم تبیین کرد.»
وی افزود: «کاری که در یکسال اخیر در مقابله با کرونا در ایران انجام گرفته اهمیت دارد و میتواند به عنوان منابع درسی و نقشه راه برای آینده باشد و اگر خدای ناکرده در سالهای آینده با یک اپیدمی مواجه شدیم، میتوان از این مدل و تجارب برای مقابله با بیماریهای واگیردار استفاده کرد.» رئیسجمهور خاطر نشان کرد: «طبق آمار و ارقام و نمودارها، البته به جز خوزستان که شرایط خاصی دارد و در سختی به سر میبرد و البته برخی بخشهای این استان هم نارنجی شدهاند؛ بقیه استانها شرایط نسبتاً خوب و معمولی دارند و استانهایی مانند البرز، چهارمحال و بختیاری و کهگلویه و بویر احمد باید مراقبت کنند. باید بتوانیم این شرایط خوب را نگه داریم و اگر دو هفته رعایتها کمرنگ بشود، شرایط تغییر میکند.»
دکتر روحانی با بیان اینکه خطر موج چهارم کرونا در کشور منتفی نیست، افزود: «تاکنون در کشور وارد این موج نشدهایم ولی هر لحظه ممکن است که رخ بدهد و باید مراقبت کنیم. ایام نوروز، ایام خاصی است و تحرک مردم بیشتر میشود و باید مراقبتهای مردم افزایش یابد. باید به مردم گفته شود که عید دیدنی با ماسک، بدون روبوسی و دست دادن و با نفرات کم و عدم اجتماع و تجمع باشد.» وی گفت: «هنوز به نقطۀ پایدار نرسیدهایم؛ وقتی که واکسیناسیون گستردهتر شود، آن زمان میتوان گفت مراعاتها مقداری ضعیف هم بشود خیلی خطرناک نیست ولی الان عدم رعایتها بسیار خطرناک است. از همه میخواهیم رعایت کنند تا نوروز خوبی داشته باشیم و برای کسی خطر و مرگ و میری پیش نیاید.»
دکتر روحانی دربارۀ واکسیناسیون با اشاره به گزارش وزیر بهداشت، خاطر نشان کرد: «در هفتۀ جا ر ی و هفتۀ آینده واکسیناسیون گستردهتر میشود و اطمینانبخش خواهد بود.» وی یادآور شد: «در ستاد ملی مقابله با کرونا در این مدت بیش از یکسال، ۴۸۱ مصوبه داشتیم و ۹۹ درصد مصوبات دقیقاً اجرا شده و مقدار باقیمانده هم در حال اجراست.» رئیسجمهور در ادامۀ سخنان خود گفت: «همۀ کشور در ابتدای ماجرای کرونا، یک مرجعیت واحد را پذیرفتند و پزشکان و متخصصین مرجع شدند و این اهمیت بالایی دارد. مقام معظم رهبری در اینباره خیلی کمک کردند و بارها تأکید داشتهاند و اخیراً هم دربارۀ سفر در نوروز فرمودند که اگر ستاد ملی سفر را ممنوع کرد، مردم گوش کنند؛ خود ایشان هم پروتکلها را دقیقاً مراعات میکنند. همچنین علما، اندیشمندان، مراجع و فرهیختگان نگذاشتند که دوگانۀ علم و دین شکل بگیرد و علم و دین غیر از یکدیگر نیستند. اگر یک صدایی نبود، در شرایط مانند عزاداری ماه محرم، رجب و مناسک دینی، شرایط سخت میشد ولی همراهی خوبی در این زمینه وجود داشت.»
دکتر روحانی به تواناییهای شرکتهای دانش بنیان کشور اشاره کرد و اظهار داشت: «این شرکتها به خوبی به صحنه آمدند و برای تولید اقلام مورد نیاز مانند دارو و ماسک و سایر تجهیزات کار بزرگی انجام دادند. همچنین بخش سلامت نیز کار بزرگی انجام دادند و کادر درمان با شهامت وارد میدان شد و مهارت و فداکاری خود را نشان داد و بسیاری از مرگ نجات یافتند.» انسجام و هماهنگی قوا و نیروها در سراسر کشور از دیگر نکات مورد اشاۀ رئیسجمهور بود، وی ادامه داد: «همۀ بخشها در کشور یکدیگر را یاری کردند و روزی که لازم بود، سپاه و ارتش توامندی خود را به میدان آوردند و ارکان کشور و خصوصاً مردم بزرگ ایران با فرهنگ بلند، یاری و تعاون و کمکهای مؤمنانه به صحنه آمدند و توانستیم تا این شرایط پیش بیاییم. در برخی کشورها سالمندان رها شدند ولی در ایران حتی در مخیّلۀ کسی هم این فکر نیامد و با تمام توان از سالمندان مراقبت شد و این عزیزان در واکسیناسیون هم در گروههای مقدم هستند.» وی در پایان گفت: «با یاری یکدیگر بیش از یکسال را گذراندیم و باید کاری کنیم که مردم در سال ۱۴۰۰ با شرایط بهتر و خطر کمتری مواجه باشند تا روزی که کاملاً از این ویروس در امان باشیم.»
منبع خبر: پایگاه اطلاعرسانی دولت
نظر شما :