پیامدهای حملات رژیم صهیونیستی به غزه بر سیاست داخلی این رژیم

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۰۹:۰۰ کد : ۳۵۰۱ تحلیل راهبردی
ادامۀ این درگیری‌ها، تبعات اقتصادی و روانی را در جامعۀ رژیم صهیونیستی نشان خواهد داد و این رژیم را ناگزیر به پذیرش برخی از شرایط طرف مقابل و آتش بس می‌کند
پیامدهای حملات رژیم صهیونیستی به غزه بر سیاست داخلی این رژیم

«علی عبدی»، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به غزه در خصوص پیامدهای داخلی آن، با توجه به انسداد و بن بست سیاسی در این رژیم، خاطرنشان کرد: «طی دست کم ۲۰ سال اخیر رویکرد راست افراطی در این رژیم غالب بوده و به نظر می‌رسد درگیری‌های صورت گرفته، باعث تشدید راست‌گرایی در داخل آن خواهد شد. در واقع جریان راست رادیکال با تند شدن رویکرد عمومی تقویت می‌شود.»

این تحلیلگر مسائل رژیم صهیونیستی به برخی انتقادها و مخالفت‌ها در داخل این رژیم و همچنین در کشورهای غربی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: «با این حال، این جریان‌ها عملاً به حاشیه رانده و دچار انفعال می‌شوند. کما اینکه اثر آن را در خصوص انتخابات و دولت بعدی این رژیم شاهد بودیم و بعد از شروع حملات به غزه، «نفتالی بنت»، رئیس حزب یمینا که با نزدیک شدن به حزب لاپید در حال مذاکره برای شکل دادن به ائتلافی بود، اعلام کرد از اردوگاه میانه و چپ خارج می‌شود، دوباره به اردوگاهِ راست بر می‌گردد و با نتانیاهو مذاکره خواهد کرد.» عبدی ادامه داد: «بنت در تشریح دلایل این تصمیم اعلام کرده بود که لاپید در حال مذاکره با حزب عربی است! چون فضا تند شده و علیه فلسطینی‌ها است، او چنین تصمیمی را گرفته است.»

وی در عین حال گفت: «البته پیوستن یمینا به نتانیاهو باز هم نمی‌تواند ۶۱ کرسی را در اختیار نتانیاهو قرار دهد تا موفق به تشکیل دولت شود، اما به هر جهت توازن قوا را به ضرر جریان میانه و چپ تغییر می‌دهد و آن‌ها را به حاشیه می‌راند؛ جریانی که حداقل، مدعی پذیرش اعراب و دستیابی به صلح پایدار است. اگرچه آن‌ها در ادعایشان هم صداقتی ندارند.» این کارشناس تحولات رژیم صهیونیستی با بیان اینکه فضا به سمت تندتر شدن پیش خواهد رفت و بعید نیست به سود نتانیاهو پایان یابد، اضافه کرد: «البته هنوز برای قضاوت زود است؛ اما با تشدید و تداوم فضای جنگ بعید نیست تشکیل حکومت دچار بحران شود و شاهد انتخابات پنجمی باشیم. در چنین فضایی نتانیاهو قطعاً اوضاع بهتری خواهد داشت و شاید در انتخابات پنجم بتوانند کابینه تشکیل دهد.»

عبدی در تشریح فضای دو قطبی در اراضی اشغالی، به تنش شدید در شبکه‌های رژیم صهیونیستی میان اعراب صهیونیستی و صهیونیست‌ها اشاره کرد و گفت: «حتی کار به تخاصم و درگیری در برنامه‌های زنده تلویزیونی کشیده شده، تا جایی که شهرک نشینان، خبرنگاران شبکه ۱۱ رژیم صهیونیستی را به این دلیل که تصاویر ضرب و شتم یک شهروند عرب صهیونیستی از سوی صهیونیست‌ها را پخش کرده بود، مورد ضرب و شتم قراردادند که نشان می‌دهد شرایط تا چه میزان تخاصمی و دو قطبی است.» وی به انتقاداتی که از سوی گروه‌های سیاسی و افکار عمومی در کشورهای مختلف به رژیم صهیونیستی شده، از جمله اظهارات یک عضو کنگره آمریکا، پرداخت و تأکید کرد: «انتقاداتی که به صهیونیست‌ها شده است برای آن‌ها هیچ اهمیتی ندارد و همۀ این اقدامات از نظر آن‌ها کاملاً قابل توجیه است.»

این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی افزود: «واقعیت این است که جامعۀ رژیم صهیونیستی در ۲۰ سال اخیر در فضای راست‌گرایی افراطی غوطه‌ور شده و گرایش عمومی، از آن‌ها که مدعی مواضع میانه و چپ هستند و پذیرش فلسطینی‌ها و دستیابی به صلح یکی از محورهای تفکراتشان است، هیچ استقبالی نمی‌کند. در واقع از نظر صهیونیست‌‌ها مسئلۀ فلسطین حل شده و رژیم صهیونیستی غلبه پیدا کرده است. دولت‌های عرب در ضعف مفرط هستند و هیچ کسی نمی‌تواند جلوی رژیم صهیونیستی بایستد. در واقع رژیم صهیونیستی اساساً خود را در شرایطی نمی‌بیند که لازم باشد امتیازی بدهد و به این ترتیب تنها باید امتیاز بگیرد!» عبدی ادامه داد: «وقتی رژیمی خود را در چنین شرایطی ببیند قاعدتاً هیچ گاه به سمت مذاکره و امتیاز دادن پیش نمی‌رود و از نظر صهیونیست‌ها فلسطینی‌ها مجبورند در هر شرایطی با آن‌ها کنار بیایند.»

وی با اشاره به برخی اخبار در خصوص احتمال آتش بس میان دو طرف در هفتۀ جاری (هفتۀ چهارم اردیبهشت ۱۴۰۰) و تأکید حماس بر ضرورت پذیرش شروط آن‌ها گفت: «قطعاً صهیونیست‌ها از اینکه آتش بسی صورت بگیرد، بدون اینکه امتیازی بدهند، استقبال و برای آن لحظه شماری می‌کنند و تمایل دارند با میانجی‌گری قدرتی، آتش‌بس بدون دادن کوچک‌ترین امتیازی انجام شود؛ اما ما شاهد مقاومت فلسطینی‌ها هستیم و آن‌ها به دنبال کسب امتیازاتی هستند.»

عبدی با بیان اینکه تداوم درگیری‌ها و روند موجود رژیم صهیونیستی را مجبور به امتیازدهی و قبول آتش می‌کند، توضیح داد: «ادامۀ این مسیر برای یک هفته یا ۱۰ روز بیشتر، تبعات اقتصادی و روانی را در جامعۀ رژیم صهیونیستی نشان خواهد داد و این رژیم را ناگزیر به پذیرش برخی از شرایط طرف مقابل و آتش‌بس می‌کند.» وی گفت: «روند تحولات این شرایط را به رژیم صهیونیستی تحمیل می‌کند. در واقع ما شاهد مردمی شدن مقاومت و اتفاقاتی جدید در اردن، لبنان و کشورهای هم‌جوار فلسطین اشغالی هستیم؛ به طوری که مردم با مراجعه به مرزها خشم خود را نشان می‌دهند. با گسترش این اعتراضات اگر جبهه‌های جدیدی در لبنان و سوریه باز شود، رژیم صهیونیستی عملاً در وضعیت بدی قرار خواهد گرفت و به سودش است که هر چه زودتر آتش‌بس را بپذیرد، در غیر این صورت متحمل تبعات غیر قابل جبرانی خواهد شد.»

این کارشناس تحولات رژیم صهیونیستی با تأکید بر اینکه این درگیری‌ها پیامدهایی در منطقه خواهد داشت، توضیح داد: «یک سوی این ماجرا محور مقاومت است از دید رژیم صهیونیستی در واقع این درگیری‌ها تسویه حساب ایران و محور مقاومت با آن رژیم است.» عبدی گفت: «روند این اتفاقات قطعاً به سود محور مقاومت خواهد بود و شرایط تنگنا و فشاری که در دوره ترامپ تروریست شاهد آن بودیم به کنشگری فعالانه‌ای تبدیل شده است.»

منبع تحلیل: شورای راهبردی روابط خارجی

توضیح: «گزارشات و تحلیل‌های راهبردی ارائه شده از منابع معتبر داخلی و خارجی صرفاً برای آشنایی و تنویر افکار نخبگان و مدیران راهبردی کشور با تحلیل‌های راهبردی روزآمد بوده و لزوماً منطبق با دیدگاه‌ها و نظرات دانشگاه عالی دفاع ملی نمی‌باشد.»

کلید واژه ها: رژیم مسائل رژیم رژیم صهیونیستی صهیونیستی مسائل رژیم صهیونیستی آتش آتش بس صهیونیست عبدی مقاومت