پیام مردم در انتخابات ۲۸ خرداد تحول خواهی و عدالت طلبی بود

۱۶ مرداد ۱۴۰۰ | ۰۸:۱۶ کد : ۴۲۴۶ اخبار سیاسی اخبار ملی اخبار اصلی اخبار اجتماعی
پیام مردم در انتخابات ۲۸ خرداد تحول خواهی و عدالت طلبی بود

حجت‌الاسلام والملسمین دکتر «سید ابراهیم رئیسی»، رئیس‌جمهور کشورمان روز پنج‌شنبه (۱۳ مرداد ۱۴۰۰) پس از ادای سوگند در مراسم تحلیف که در صحن مجلس شورای اسلامی با حضور مقامات داخلی و خارجی و نمایندگان مجلس برگزار شد، اظهار کرد: «سلام بر ملت ایران و سلام بر مهمانان ارجمند و خانواده معزز شهیدان، رؤسای محترم جمهور، معاونین رئیس‌جمهور، نخست وزیران گرامی، وزرای امور خارجه، نمایندگان ویژۀ کشورها و سازمان‌های بین‌المللی، سفرای محترم و رؤسای محترم گروه‌های جهادی. سلام به نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سلام به همۀ مقامات محترم لشگری و کشوری، اعضای شورای نگهبان و همۀ مسئولین عالی رتبه.»

دکتر رئیسی ادامه داد: «طلوع انقلاب اسلامی در ایران فصل نوینی از آزادی، مشارکت سیاسی و مردم سالاری را در تاریخ کشورمان به ثبت رسانید. قانون اساسی جمهوری اسلامی به عنوان میثاق ملی در اصل ششم، همۀ نهادهای حاکمیتی را محصور اراده و رأی مردم دانست.» وی افزود: «اینک بار دیگر ارادۀ ملت تجلی پیدا کرد تا این خدمتگزار به آرمان‌های والایی سوگند وفاداری یاد کند که ۴۰ سال پیش توسط امام بزرگوار به ثمر نشست. مردم برای پیمودن مسیر انقلاب عزمی راسخ دارند. ارادۀ آن‌ها قرار گرفتن کشور در مسیر پیشرفت، عدالت، آزادی و عزت است.» حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: «ملت ایران با انقلاب اسلامی در برابر شرق و غرب ایستاد تا ثابت کند مردم سالاری دینی شیوه جدیدی از حکمرانی است که می‌تواند سنت، دین و دنیا را به ارمغان آورد. ایران بزرگ، پر افتخار و تاریخ ساز در حالی وارد قرن جدیدی می‌شود که بیش از ۴۰ سال است که خورشید مردم سالاری دینی در آن طلوع کرده و اکنون در آغاز گام دوم قرار دارد.» وی گفت: «امروز دولت جدید در جایی ایستاده که تمدنی جهانی آن را ساخته است. فرهنگی که قرن‌ها در تاریخ بشریت پیشرو بوده است و با ترکیب یکتاپرستی و پیشرفت، الگویی از زیست معنوی را ارائه داده است. فرهنگ و تمدن ایران بزرگ آن‌گاه که پذیرای اسلام شد، الگوی پیشرفت را بازآفرینی کرد و سرآمد دانش و ادب در جهان گردید.»

دکتر رئیسی روز پنجشنبه (۱۳ مرداد ۱۴۰۰) در دیدار «برهم صالح»، رئیس‌جمهور عراق با تأکید بر اینکه بنای ما بر این است که در دورۀ پیش رو سطح روابط دو کشور روزبه‌روز ارتقا یابد، اظهار داشت: «جمهوری اسلامی ایران به تعبیر مقام معظم رهبری خواهان عراقی قوی و مقتدر است. امیدواریم انتخابات پیش رو نیز بستری برای تحقق خواسته مردم در راستای کرامت و اقتدار بیش از پیش ملت عزیز عراق باشد.» وی هر گامی در راستای اقتدار عراق و کوتاه شدن دست بیگانگان از این کشور را مایۀ پیشرفت عراق دانست و افزود: «ایران در راستای حفظ تمامیت ارضی و امنیت و ثبات عراق از اهدای خون عزیزترین فرزندان خود همچون شهید قاسم سلیمانی نیز دریغ نداشته است.»

وی با بیان اینکه هیچ نقطه و منطقۀ دیگری از زمین نیست که همچون مسیرهای منتهی به کربلا در مراسم پیاده‌روی اربعین، قدمگاه خیل زائران و عاشقان یک آرمان متعالی باشد، بر لزوم تسهیل تردد زائران عتبات عالیات و مراسم پیاده‌روی اربعین از جمله تسریع در راه اندازی خط ریلی خرمشهر - بصره تأکید کرد. برهم صالح؛ رئیس‌جمهور عراق نیز در این دیدار با بیان اینکه حتی به راه انداختن یک جنگ طولانی و خانمان‌سوز از سوی صدام دیکتاتور نیز نتوانست خللی بر رابطۀ عمیق و صمیمانه دو ملت ایران و عراق وارد کند، اظهار داشت: «با وجود پیشرفت‌های چشمگیر روابط دو کشور پس از سقوط دیکتاتوری صدام، اما همچنان ظرفیت‌های بی‌شماری برای گسترش روابط دو کشور وجود دارد.» رئیس‌جمهور عراق با تأکید بر لزوم بازتعریف ترتیبات امنیتی منطقه تصریح کرد: «هدایت تحولات منطقه در مسیر استقرار ثبات و امنیت فراگیر بدون حضور ایران و عراقی مستقل و مقتدر ممکن نیست. یک عراق با حاکمیت مقتدر که بر سرتاسر عراق شمولیت داشته باشد، می‌تواند در ترتیبات امنیتی منطقه نیز نقش بسیار سازنده‌ای ایفا کند.»

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر «سید ابراهیم رئیسی»، روز پنج‌شنبه (۱۳ مرداد ۱۴۰۰) در دیدار «ویاچسلاو ولودین»، رئیس مجلس دومای دولتی روسیه، حجم تعاملات ایران و روسیه را خوب، اما ناکافی توصیف کرد و گفت: «مناسبات تهران - مسکو باید وارد یک دورۀ جدید شده و برای توسعۀ همه جانبۀ آن گام‌های اساسی برداشته شود.» رئیس دولت سیزدهم با یادآوری اینکه مانعی برای گسترش همه جانبه روابط دو کشور وجود ندارد، اظهار داشت: «از پیشرفت و رشد اقتصادی روسیه در راستای خوداتکایی خرسند بوده و مصمم هستیم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را با هدف ارتقای تاب آوری در برابر تکانه‌های اقتصادی به ویژه تحریم‌های ظالمانه آمریکا و اروپا به نحو احسن اجرا کنیم.»

ویاچسلاو ولودین؛ رئیس مجلس دومای دولتی روسیه نیز در این دیدار با ابلاغ تبریک و آرزوی موفقیت خود و «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهوری این کشور برای دولت سیزدهم و رئیس‌جمهوری اسلامی ایران بر لزوم ارتقای سطح همکاری‌های دو کشور در همۀ زمینه‌ها تأکید کرد. وی همچنین آمادگی پارلمان روسیه برای نقش‌آفرینی در این راستا اعلام و تصریح کرد: «پیشنهاد شما برای نهایی کردن سند همکاری‌های جامع ایران و روسیه را به رئیس‌جمهوری منتقل می‌کنم.» رئیس دومای دولتی روسیه با بیان اینکه کشورش همواره حامی گسترش روابط با ایران در عرصه‌های مختلف بوده است، خاطرنشان کرد: «روابط دو کشور هنوز با سطح مطلوب فاصله دارد و بنده نیز به سهم خود تلاش خواهم کرد در چارچوب روابط پارلمانی با ایران، سیاست ارتقای سطح روابط را تسریع کنیم.» ولودین گفت: «تحریم‌ها علیه ایران و روسیه با هدف تضعیف کشورهای ما وضع شدند، اما ما در کنار هم برای گسترش تعاملات و پیشرفت بر این موانع غلبه خواهیم کرد.»

منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

کلید واژه ها: ایران ملّت ایران اسلامی ایران ایران روسیه رئیس رئیس جمهور رئیس جمهوری رئیس جمهور عراق عراق جمهور عراق