جزو ۵ کشور دنیا در تولید پهپاد هستیم

تعداد بازدید:۱۹۲۱
جزو ۵ کشور دنیا در تولید پهپاد هستیم

 

امیر سرتیپ «عزیز نصیرزاده»، فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه (۳۱ فروردین ۱۳۹۹) در رابطه با هواپیماهایِ بدون سرنشین رزمی که روز شنبه (۳۰ فروردین ۱۳۹۹) به این نیرو تحویل داده شد، گفت: «نیروی هوایی ارتش از یک ناوگان با سرنشین بسیار مجهز و خوبی برخوردار است؛ اما لازم بود مطابق با استانداردهایِ روز دنیا حرکت کنیم و چند سالی است به فکر افتادیم که در کنارِ ناوگان با سرنشین از ناوگانِ بدون سرنشین نیز استفاده کنیم.»

وی ادامه داد: «بر این اساس در این زمینه گام‌هایِ مؤثری برداشتیم و در ارتقایِ توان رزم به این موضوع پرداخته‌ایم و مطالباتِ فراوانی را به وزارتِ دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اعلام کردیم، به ویژه نیروی هوایی که مأموریت‌هایِ آن معمولاً در عمق خاک کشور است و معروف به یک نیروی آفندی است، نیاز است که در بعد هواپیمای بدون سرنشین دست بلندی داشته باشد و از هواپیماهایِ بدون سرنشین راهبردی برخوردار باشیم. در این راستا مطالباتِ زیادی را به وزارت دفاع اعلام کردیم و امروز تعدادی از این تولیدات را که در راستایِ مطالبات نیروی هوایی تولید شده بود دریافت کردیم و از آن رونمایی شد.» فرمانده نیروی هوایی ارتش با بیان اینکه بخشِ اعظمی از هواپیمای بدون سرنشین که تحویل این نیرو شده از نوع کرار است، گفت: «کرار یک هواپیمای بدون سرنشین رزمی است که قابلیتِ حمل مهمات با تناژ بالا را دارد و مهماتی را که در هواپیمایِ با سرنشین معمولاً تعبیه می‌کنیم، کرار قابلیتِ حمل آن را دارد و این مهم با موفقیتِ کامل تست شده‌اند.»

امیر نصیرزاده گفت: «در ابتدا هواپیمای بدون سرنشین شناسایی مورد استفاده بود که با پیشرفتِ این نوع هواپیماها، علاوه بر شناسایی در حوزه رزم هم استفاده می‌شوند. در رزمی به دنبالِ آن هستیم که پهپادهای ما انواعِ مهمات و محموله‌ها را بتوانند حمل کنند. قابلیتِ انجام مأموریت در محیط جنگ الکترونیک و حملِ مهمات هوشمند را داشته باشد و دنبال این موضوع هستیم که هرچه این هواپیما بتواند دور ایستا باشد، یعنی از فاصله دور اهداف را مورد هدف قرار بدهد، برای ما بسیار بهتر است. وزارت دفاع در این راستا هم کار انجام داده است و هواپیما را به مهماتِ هوشمند مجهز کرده که بتواند هرچه دورتر به اهدافِ مورد نظر حمله کند.» وی ادامه داد: «مداومت پرواز پهپاد هرچه بالاتر باشد، بهتر است. بنابراین تمامِ تلاش ما این است که مداومتِ پرواز بالایی داشته باشیم. نمی‌خواهم با پهپادهایی که در منطقه حضور دارند مقایسه کنم؛ ولی ما خوشبختانه در بحثِ پهپاد در کشور خیلی زود به فکر افتادیم و فعالیت‌هایِ خوبی را انجام دادیم. کارگاه‌هایِ تولیدی بسیار خوبی هم در وزارت دفاع و هم در شرکت‌های دانش‌بنیان راه‌اندازی کردیم. مطابق با استانداردهایِ روز دنیا و در لبه دانش در این راستا در حال حرکت هستیم. دنبالِ این هستم که مداومت پروازی و فاصله برد هواپیماهای بدون سرنشین را بالا ببریم و در کنار آن بتوانند محموله را که حمل می‌کنند بالا ببریم.»

فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: «در بحث شناسایی هیچ کمبودی نداریم. یعنی در بحثِ شناسایی کیفیت دوربین‌هایِ اپتیکی و هم دوربین‌هایِ لیزری از کیفیت بالایی برخوردارند. البته دنبال این هستیم که مهماتِ هوشمند خوبی را در آن‌ها به کار بگیریم که موفقیت‌های خوبی هم در این زمینه کسب شده است.» امیر نصیرزاده تأکید کرد: «می‌توانم بگویم در منطقه از لحاظِ تولید پهپاد و به کارگیری هواپیماهایِ بدون سرنشین جزو کشورهایِ اول منطقه هستیم. در کشورهای همسایه، از فناوری که استفاده می‌کنیم، هیچ کشوری از آن برخوردار نیست. اما در دنیا می‌توانم بگویم جزو پنج کشور اول هستیم. خوشبختانه عقب‌ماندگی نداریم و به موقع حرکت کردیم و خودمان را به روز کردیم.»

وی درباره پهپاد ابابیل- ۳ هم گفت: «ابابیل یک هواپیمای شناسایی بود که نسلِ سوم آن شناسایی رزمی است. ابابیل- ۳ علاوه بر مجهز شدن به موشک و مهماتِ هوشمند، به راکت هم مجهز شده است که البته راکت جزو تسلیحاتِ هواپیمای با سرنشین است. ابابیل- ۳ توانمندی‌های خیلی خوبی دارد که علاوه بر مراقبتِ همزمان می‌تواند کار رزمی هم به دلیلِ مهماتی که روی آن نصب است، انجام دهد که ۱۰ فروند از آن به ناوگانِ نیروی هوایی ملحق شده است.» فرمانده نیروی هوایی ارتش درباره پهپاد کرار گفت: «بمب ۵۰۰ پوندی را روی کرار تست کردیم که خیلی هم دقیق هدف را زده است. کرار تنها پهپادی است که این تناژ از بمب را می‌تواند حمل کند.»

فرمانده نیروی هوایی ارتش درباره آخرین وضعیت ساخت و تحویلِ هواپیمای یاس و کوثر هم گفت: «امسال در روز ۲۹ فروردین قرار بود هواپیمایِ کوثر به صورتِ سه فروندی رژه بروند. سالِ گذشته سال ۱۳۹۸) در روز ۲۹ فروردین یک فروند پرواز کرد و مانور انجام داد و امسال آمادگیِ کامل داشتیم، هواپیما‌ها آماده شده بودند و تمرین‌هایِ لازم را انجام داده بودیم، ولی با توجه به کنسلیِ رژه این کار انجام نشد.» امیر نصیرزاده با بیان اینکه آماده هستیم سالانه سه فروند کوثر را به صورتِ مشترک با وزارت دفاع تولید کنیم، گفت: «امیدواریم در اولین فرصت اگر رژه یا رویدادی باشد هواپیمایِ کوثر را با پرواز سه فروندی رونمایی کنیم.» وی در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه یاسین در ابتدای راه است، گفت: «سال گذشته یک فروند هواپیمایِ یاسین پرواز کرد. پیش‌نمونه، طرح و الگویِ اولیه به صورتِ آزمایشی انجام شده است. فروند دوم باید ساخته شود و تغییراتی که نیاز است روی آن انجام شود.»

فرمانده نیروی هوایی ارتش درباره تولید تجهیزات گفت: «پهپاد کمان- ۱۲ تولید شده است و به ناوگان هوایی پیوسته است. پهپاد کمان- ۲۲ که یکی از پیشرفته‌ترین هواپیمایِ بدون سرنشین است با حجم بسیار بالا در حال ساخت است البته هنوز پرواز آزمایشی انجام نداده است. علاوه بر این، مجوز پهپاد کمان -۱۹ هم گرفته شده است که با مداومتِ پروازی بالای ۲۴ ساعت و ارتفاعِ بالا در حال تحقیق و پژوهش است و کار‌هایِ اولیه آن انجام شده که ساخت آن به زودی شروع خواهد شد.»

منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی جمهوری اسلامی ایران

کلید واژه ها: ارتش جمهوری اسلامی ایران امیر نصیرزاده نیروی هوایی ارتش


نظر شما :