ایران مطالبات خود را در مذاکرات آتی با قوت پیگیری می‌کند

۱۶ آبان ۱۴۰۰ | ۱۱:۰۴ کد : ۵۰۷۲ اخبار سیاسی اخبار بین المللی اخبار اصلی
ایران مطالبات خود را در مذاکرات آتی با قوت پیگیری می‌کند

دکتر «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی با «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه با اشاره به توافق صورت‌گرفته با هماهنگ‌کنندۀ برجام در خصوص زمان برگزاری گفت‌وگو‌ها با گروه ۱+۴، اظهار داشت: «پیشرفت سریع گفت‌وگو‌ها مستلزم آن است که طرف‌های اروپایی و آمریکا با اجتناب از زیاده‌خواهی و طرح خواسته‌های فرا برجامی، رویکردی واقع‌بینانه و سازنده در پیش گیرند.» وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران سابقه و روند مذاکرات پیشین در وین را مدنظر دارد، تصریح کرد: «ایران در مذاکرات آتی مطالبات خود را با قوت پیگیری خواهد کرد.» وزیر امور خارجه کشورمان خاطر نشان ساخت: «به هیچ وجه نباید در جدیت جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو‌ها و لزوم بازگشت همۀ طرف‌ها به تعهداتشان تردید داشت.»

دکتر امیرعبداللهیان با اشاره به تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران افزود: «اگرچه جمهوری اسلامی ایران نسبت به نیات طرف آمریکایی تردید دارد، با این وجود چنانچه طرف آمریکایی به طور کامل به تعهدات خود بازگردد و مطالبات بیشتری نداشته باشد، جمهوری اسلامی ایران نیز به اجرای همۀ تعهدات خود باز خواهد گشت.» وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به همکاری‌های سازندۀ جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر لزوم پرهیز مدیر کل آژانس از اتخاذ مواضع سیاسی تأکید و خاطرنشان کرد که ایران به همکاری‌های فنی با آژانس ادامه خواهد داد.

«سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه نیز در این تماس با تأکید بر اهمیت احیای برجام، گفت: «همۀ طرف‌ها و از جمله ایالات متحده می‌بایست به تعهدات خود بازگردند.» وی یادآور شد: «مسکو همواره بر لزوم توقف اقدامات مخرب آمریکا در قبال برجام تأکید داشته است.» در این تماس طرفین در خصوص لزوم ارسال کمک‌های بشر دوستانه به افغانستان با توجه به در پیش بودن فصل سرما توافق کردند. دو طرف همچنین بر اهمیت تشکیل دولتی فراگیر در افغانستان تأکید کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان در این تماس به آخرین وضعیت تحولات در حوزۀ قفقاز نیز اشاره و عنوان کرد: «جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات منطقه‌ای در قالب ۳+۳ و سایر فرمت‌های مورد توافق برای حل و فصل مسائل قفقاز و توسعۀ همکاری‌های منطقه‌ای حمایت می‌کند.» لاوروف همچنین در این تماس تلفنی جویای سلامت وزیر امور خارجه کشورمان در پی ابتلا به ویروس کرونا شد. دکتر امیرعبداللهیان هم با تأکید بر مساعد بودن شرایط عمومی خود، و از مواضع سازنده و مثبت روسیه در قبال موضوع هسته‌ای ایران تمجید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان با تأکید بر اینکه ایران در مذاکرات آتی مطالبات خود را با قوت پیگیری خواهد کرد، گفت: «چنانچه طرف آمریکایی به طور کامل به تعهدات خود بازگردد و مطالبات بیشتری نداشته باشد، جمهوری اسلامی ایران نیز به اجرای همه تعهدات خود بازخواهد گشت.»

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم

کلید واژه ها: ایران اسلامی ایران جمهوری اسلامی ایران ایران مذاکرات وزیر وزیر امور وزیر امور خارجه وزیر امور خارجه کشورمان خارجه امور خارجه