عربستان بزرگترین واردکننده تسلیحات در جهان

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۱:۱۸ کد : ۵۲۵ اخبار راهبردی اخبار دفاعی اخبار بین المللی
تعداد بازدید:۲۰۳۲
عربستان بزرگترین واردکننده تسلیحات در جهان

بر اساس داده‌هایِ جدید پژوهشگاه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم، بزرگترین صادرکنندگان اسلحه در پنج سال گذشته (۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸) ایالات متحده، روسیه، فرانسه، آلمان و چین بوده‌اند.

نقل و انتقالات بین‌المللی تسلیحات مهم در طی دوره ۵ ساله ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ (۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸) در مقایسه با سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ بیانگر آن است که صادراتِ انواع تسلیحات توسط آمریکا و فرانسه افزایش یافته و طی همین مدت عربستان سعودی نیز بزرگترین واردکننده تسلیحات در جهان بوده است.

این کشور‌ها میزان صادرات خود به کشور‌های غرب آسیا را در مدتِ یاد شده افزایش داده‌اند؛ به نحوی که عربستان بزرگترین کشورِ واردکننده سلاح در جهان به شمار می‌آید. در این بین طی سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ صادرات اسلحه از ایالات متحده ۲۳ درصد رشد داشته که با این میزان صادراتِ اسلحه سهم خود از کلِ صادرات اسلحه جهانی به ۳۶ درصد افزایش داده است و در مقایسه با روسیه که دومین صادرکننده بزرگ اسلحه در جهان محسوب می‌شود، ۷۶ درصد بیشتر صادرات داشته است.»

تسلیحات منتقل شده از ایالات متحده در ۹۶ کشور جهان مورد استفاده قرار گرفته است؛ البته نیمی از صادراتِ اسلحه ایالات متحده در پنج سال گذشته به غرب آسیا بوده که نیمی از این میزان توسط عربستان سعودی خریداری شده است. صادرات اسلحه فرانسه نیز در مدت یاد شده به بالاترین سطح خود از سالِ ۱۹۹۰ رسیده است؛ زیرا این کشور ۷.۹ درصد از کلِ صادرات جهانی تسلیحات در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ را به خود اختصاص داده، با این توضیح که بیشترین تقاضایِ سلاح‌های فرانسوی از سوی کشور‌هایی مانند مصر، قطر و هند بوده است.

واردات توسط کشور‌های غرب آسیا نیز بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ به نسبت پنج سال پیش از آن ۶۱ درصد افزایش داشته که بدین ترتیب ۳۵ درصد از کل وارداتِ تسلیحات جهانی در پنج سال گذشته توسط کشور‌های این منطقه صورت گرفته است. در این بین همان‌گونه که عنوان شد عربستان سعودی بزرگترین واردکننده سلاح در جهان طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ است. وارداتِ تسلیحات عمده آن در مقایسه با دوره پنج ساله قبلی ۱۳۰ درصد افزایش داشته است؛ این افزایش بیانگر آن است که میزان واردات این کشور در سال‌هایِ ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ به ۱۲ درصد رسیده است.

این درحالی است که به‌‌رغم نگرانی‌هایی که آمریکا و انگلیس بابتِ حمله نظامی عربستان به یمن ابراز داشتند، اما طی پنج سال گذشته این دو کشور همچنان صادرات اسلحه به عربستان را ادامه دادند؛ به نحوی که ۷۳ درصد واردات اسلحه عربستان از آمریکا و ۱۳ درصد هم از انگلیس صورت گرفته است. امارات متحده عربی نیز در مدت مورد اشاره با وجود آنکه درگیر جنگ در لیبی و یمن بوده، هشتمین کشورِ بزرگ واردکننده سلاح در جهان در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ است. دو سوم واردات تسلیحات این کشور در این مدت از ایالات متحده آمریکا وارد شده است؛ البته هنگامی که در سال ۲۰۱۹، امارات متحده عربی به واسطه درگیری نظامی در لیبی توسطِ شورای امنیت سازمان ملل متحد محکوم شد، معاملاتِ عمده واردات اسلحه با استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، روسیه، آفریقای جنوبی، اسپانیا، سوئد، ترکیه، انگلیس و ایالات متحده را در جریان داشت.

در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ هم که دوباره درگیری‌هایِ مسلحانه بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان رخ داد، هر دو کشور توانایی نظامی خود را از طریقِ واردات اسلحه نمایان ساختند؛ در این مدت روسیه تقریباً تمام وارداتِ تسلیحات ارمنستان را در پنج سال گذشته به خود اختصاص داده و آذربایجان نیز ۶۰ درصد سلاح‌های خود را با واردات از رژیم صهیونیستی و ۳۱ درصد را هم از طریقِ روسیه تأمین کرده است. اما صادرات اسلحه رژیم صهیونیستی نیز در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ به بالاترین سطح خود یعنی ۷۷ درصد افزایش یافته است.

منبع خبر: خبرگزاری دفاع مقدس

کلید واژه ها: عربستان آمریکا روسیه رژیم صهیونیستی امارات چین سلاح


نظر شما :