اشغالگری آمریکا ادامه یابد، سلاح مقاومت پاسخ می‌دهد

تعداد بازدید:۱۶۹۰
اشغالگری آمریکا ادامه یابد، سلاح مقاومت پاسخ می‌دهد

«احمد عبدالحسین»، عضو دفتر سیاسی جنبش عصائب اهل الحق عراق روز یکشنبه (۱۴ آذر ۱۴۰۰) در گفت‌وگو با پایگاه خبری العهد تصریح کرد که در صورت عدم خروج نظامیان آمریکایی از عراق تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی از عراق، سلاح مقاومت آماده پاسخ به اشغالگری آمریکا خواهد بود.

وی دربارۀ شایعه طرح پرونده خلع سلاح مقاومت در نشست اخیر «مقتدی الصدر»، رهبر جریان صدر و هیأت هماهنگی گروه‌های سیاسی شیعی موسوم به چارچوب هماهنگی گفت که چنین امری صحت ندارد و این پرونده در دیدار مذکور طرح نشده است. عبدالحسین تصریح کرد: «در صورت عدم عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از عراق تا ۳۱ دسامبر جاری، سلاح مقاومت آماده پاسخ خواهد بود. سلاح مقاومت تا زمانی که آخرین سرباز آمریکایی، عراق را در زمان تعیین شده ترک کند، باقی خواهد ماند. در نشست با رهبر جریان صدر بر لزوم خروج نیروهای خارجی به طور کلی به ویژه نیروهای آمریکایی و حفظ حاکمیت عراق توافق شد.»

اعضای چارچوب هماهنگی گروه‌های سیاسی، هفتۀ گذشته (هفتۀ دوم آذر ۱۴۰۰) با رهبر جریان صدر دیدار و دربارۀ برداشتن گام‌های عملی لازم برای مبارزه با فساد، بازخواست فاسدان، توقف تضییع عامدانه اموال عمومی، ضرورت خروج نیروهای بیگانه مطابق با جدول زمانی اعلام شده و ایجاد ساز و کاری تضمین‌کننده برای انحصار سلاح در دستان حکومت، محافظت از الحشدالشعبی و حمایت و سازماندهی آن به نحوی که این گام موجب تقویت نقش این سازمان و حفظ امنیت عراق شود و چندین مسأله مهم دیگر توافق کردند. برخی منابع رسانه‌ای مدعی شده بودند که در این نشست دربارۀ ضرورت تحویل سلاح گروه‌های مقاومت عراق به دولت این کشور رایزنی شده است.

بغداد و واشنگتن در ۲۶ ماه ژوئیه ۲۰۲۱ به توافق رسیدند که نیروهای رزمی ایالات متحده تا پایان سال ۲۰۲۱ از عراق خارج شوند و تنها تعدادی از نیروهای آمریکایی برای مشاوره و آموزش نیروهای عراقی باقی خواهند ماند. نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۱۴ به درخواست دولت عراق برای مبارزه با داعش که در آن زمان یک سوم خاک این کشور را اشغال کرده بود، وارد عراق شدند. آمریکا به این بهانه ۳۰۰۰ نیرو در قالب یک ائتلاف بین‌المللی موسوم به ضد داعش که ۲۵۰۰ تن از آن‌ها، آمریکایی بودند، وارد این کشور کرد. پس از اعلام پیروزی بر داعش از سوی بغداد، مردم و دولت عراق بر ضرورت خروج نظامیان خارجی از کشور تأکید کردند.

پارلمان عراق در دی ماه سال ۱۳۹۸، در پی اقدام جنایتکارانۀ آمریکا در ترور سپهبد حاج «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و «ابومهدی المهندس»، نائب رئیس سازمان الحشدالشعبی عراق، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد. تحلیلگران بر این باورند که گزارش‌ها و تحلیل‌های رسانه‌های آمریکایی در کنار رصد تحرکات آمریکا در عراق مانند ورود گستردۀ کاروان‌های لجستیکی آمریکایی به خاک این کشور، صرف مبالغ هنگفت برای انجام عملیات توسعۀ ساختمان‌های پایگاه هوایی عین الأسد واقع در غرب عراق، اظهارات برخی مقامات عالی‌رتبه سیاسی و نظامی عراقی مبنی بر نیاز به آمریکا برای مبارزه با تروریسم، نشان می‌دهد که شاید صرفاً مأموریت نیروهای آمریکایی در عراق تغییر کند و این نیروها از کشور خارج نخواهند شد. با این وجود «قاسم الاعرجی»، مشاور امنیت ملی عراق که در نشست‌های دور چهارم گفت‌وگوی راهبردی با آمریکا در واشنگتن حضور داشت تاکید دارد که دولت عراق به طرف آمریکایی تأکید کرده که نیازی به نیروهای رزمی خارجی در خاکش ندارد و روز ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱، طعم خاصی خواهد داشت.

منبع خبر: شبکۀ العالم

کلید واژه ها: عراق آمریکایی عراق دولت عراق آمریکایی نیروهای آمریکایی نیروهای کشور خاک کشور آمریکا سلاح


نظر شما :