نیرو‌های فرامنطقه‌ای به دنبال ناتوان نشان دادن کشور‌های منطقه هستند

نیرو‌های فرامنطقه‌ای به دنبال ناتوان نشان دادن کشور‌های منطقه هستند

امیر دریادار «شهرام ایرانی»، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه (۸ اسفند ۱۴۰۰) در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه جنگ دریایی لاهور و دانشگاه فرماندهی و جنگ ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران با تبریک مبعث پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد (ص) اظهار داشت: «در قرآن کریم خداوند به دریا قسم یاد می‌کند و هفت بار به حرکت کشتی‌ها روی آب اشاره شده است.»

وی با اشاره به نقش ۹۰ درصدی دریا در تجارت جهانی عنوان کرد: «دریا در همۀ ابعاد زندگی مردم کشور‌های ساحلی همچون اقتصاد، آرامش، فرهنگ، سیاست و … اثرگذار است.» فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر اهمیت دریا‌ها در حفظ منافع ملی گفت: «ایران و پاکستان به خاطر ارتباطشان با دریا، کشور‌هایی دریایی محسوب می‌شوند و با توجه به این شرایط، هر دو کشور نیازمند نیرو‌های دریایی براساس وزن ژئوپولتیکشان و شأن ملت‌شان هستند.»

امیر ایرانی در ادامه خطاب به دانشجویان اظهار داشت: «شما حافظ امنیت و آرامش دریا‌ها هستید. اگر شما حضور نداشته باشید و یا ایفای نقش‌تان ناکافی باشد، عرصه برای جولان بازیگران غیرمجاز فرامنطقه‌ای مهیا خواهد شد.» فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه خاطر نشان کرد: «نیرو‌های فرامنطقه‌ای نه تنها امنیت مطلوب کشور‌های منطقه را تأمین نکرده‌اند و نخواهند کرد که باعث ناامن جلوه دادن منطقه و ناتوان نشان دادن کشور‌های منطقه نیز هستند.»

دریادار ایرانی در ادامه به تعامل نظامی میان دو کشور دوست و همسایه اشاره و عنوان کرد: «مسلّم است هیچ کشوری به تنهایی قادر به تأمین امنیتِ گسترۀ وسیع دریا‌ها نیست و لازم است کشور‌های منطقه از اشتراکات گوناگون خود حداکثرِ بهره را برده و با هم‌افزایی هرچه بیشتر سرنوشت خودشان را در دست بگیرند.»

منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران

کلید واژه ها: دریا کشور دریایی فرمانده نیروی دریایی ارتش امیر شهرام ایرانی