برخورد گزینشی آمریکا با تصمیماتِ شورای امنیت درباره ایران غیرقابل قبول است

تعداد بازدید:۱۶۴۴
برخورد گزینشی آمریکا با تصمیماتِ شورای امنیت درباره ایران غیرقابل قبول است

«سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر امور خارجه روسیه شامگاه پنج‌شنبه (۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹) اعلام کرد که ایالات متحده در تلاش برایِ تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیهِ ایران در شورای امنیت، باید منتظر راهِ بسیار دشواری باشد. رژیم محدودکننده در رابطه با خرید تسلیحات نظامی از سوی ایران، در روز ۱۸ اکتبر سالِ ۲۰۲۰ (۲۸ مهر ماه سال ۱۳۹۹)، همان‌طور که در قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل پیش‌بینی شده، منقضی خواهد شد و دلیلی برایِ تمدید آن وجود ندارد.

این دیپلمات یادآور شد: «البته ما می‌دانیم که مقاماتِ ارشد آمریکایی و نماینده این کشور در سازمان ملل به دنبال گزینه‌های دیگری، از جمله تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران هستند. ولی مواضع ما در این رابطه کاملاً واضح است: هیچ کشوری اجازه ندارد برایِ اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت انتخابی برخورد کند. و ایالات متحده بیش از دو سال در وضعیتِ نقض آشکار قطعنامه‌های شورای امنیت بوده است.» ریابکوف تأکید کرد: «من فکر می‌کنم که اکثریتِ قریب به اتفاق اعضای جامعه بین‌المللی با این موضع‌گیری موافق باشند و در هر صورت مقاماتِ واشنگتن راه آسانی را برایِ رسیدن به اهداف خویش در پیش ندارند.»

معاون وزیر خارجه روسیه با تأکید بر اینکه دلیلی برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران وجود ندارد، گفت: «برخورد گزینشی آمریکا با قطعنامه‌های شورای امنیت، برایِ اکثریت قریب به اتفاق اعضای جامعه جهانی قابل قبول نیست. وی در عین حال با این نتیجه‌گیری موافقت کرد که با توجه به سرسختیِ آمریکا در رابطه با این قضیه ممکن است بحرانِ جدیِ دیگری در سازمان ملل ایجاد شود.»

معاون وزیر خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که این کشور در زمانِ اجرای پروژه‌های بین‌المللی به حالتِ تعلیق درآمده در شرایطِ شیوع بیماری همه‌گیر کرونا، اولویت همکاری‌هایِ خود را با کشورهایِ همسایه و دوست در نظر خواهد گرفت. وی افزود: «اصل تقابل در این زمینه نیز مؤثر و مسلماً همکاری با کشورهایِ دوست و همسایه برایِ مسکو در اولویت است.» علاوه بر این، ریابکوف اتهامات وارده علیه روسیه و چین در رابطه با انتشارِ اطلاعات نادرست درباره ویروس کرونا را نمونه بارز دیگری از روس‌هراسی و چین‌هراسیِ کشورهای غربی ارزیابی کرد.

به‌گفته وی، این قضاوت دقیقاً در رابطه با ارائه کمک‌های انسان دوستانه مسکو و پکن به برخی کشورها که در غرب به منزله تلاش برای تقویت نفوذ ژئوپولیتیکی تلقی می‌شود هم آشکار بود که گویایِ همین دیدگاه است.

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم

کلید واژه ها: روسیه ریابکوف آمریکا جمهوری اسلامی ایران تحریم تسلیحاتی


نظر شما :