برگزاری مراسم روز پژوهش در دانشگاه عالی دفاع ملی

۲۷ آذر ۱۴۰۲ | ۰۷:۱۸ کد : ۶۸۸۰ اخبار دانشگاه
برگزاری مراسم روز پژوهش در دانشگاه عالی دفاع ملی

روز دوشنبه مورخه ۲۷ آذر ماه مراسم گرامیداشت هفته پژوهش با مشارکت اساتید، اندیشمندان، محققین و پژوهشگران دانشگاه عالی دفاع ملی با حضور سردار سرتیپ پاسدار دکتر اسماعیل احمدی مقدم ریاست دانشگاه عالی دفاع ملی و حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این دانشگاه برگزار گردید. در ابتدای این مراسم، سرتیپ دکتر اسماعیل احمدی مقدم رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها، به دفاع قهرمانانه رزمندگان مقاومت اسلامی در غزه اشاره کردند که موفق به زمین‌گیر کردن دشمن شده اند و با تبریک هفته پژوهش، به نامگذاری شایسته این هفته اشاره نمودند و آن را فرصتی برای بازخوانی و ارزیابی عملکرد یک ساله دانشگاه دانستند و اینکه می توان تلاش نمود تا در این ارزیابی، برترین ها را شناسایی نمود تا مورد تشویق قرار گیرند و این امر محرکی باشد برای سایر همکاران در تحقق اهداف عالی دانشگاه و نظام مقدس اسلامی. رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در ادامه اظهار داشت: تلاش ما این است که در پژوهش، حجاب ها را از روی حقایق برداریم همانگونه که خداوند با آموختن اسماء الهی به انسان و بیرون آوردن او از ظلمات، به او راه بیرون آمدن از حجاب نادانسته ها را آموخت و اینکه انسان باید فقط تلاش کند تا به این حقایق دست پیدا کند. رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در ادامه اظهار داشت: ما دنبال عقلانیتی هستیم که انسان را به معاد هدایت می کند و تفاوت ما با مکاتب غربی همین است. وی ادامه داد: سنت های الهی همان قوانینی هستند که ظاهر و باطن عالم بر روی آن قرار دارد و لنگرگاه جهان است و نباید فکر کنیم که سرعت فناوری موجب می شود تا این بنیان استوار کنار گذاشته شود. در ادامه این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین دکتر خسروپناه دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی در خصوص الزامات حکمرانی پژوهشی به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: وقتی از حکمرانی صحبت می شود منظور حکومت‌داری نیست هرچند می تواند ماده اشتراک داشته باشد. وی ادامه داد: در حوزه حکمرانی نظامی، حکمرانی هرمی است فرماندهی دستور می دهد و نیروها اطاعت می کنند. اما در حکمرانی پژوهشی الگوی ما شبکه نخبگانی است و کار دشواری است و جمع بین حکمرانی هرمی و شبکه نخبگانی در پژوهش نیاز به یک الگوی ویژه دارد. وی اضافه کرد: در این میان آنچه مهم است خروجی هایی است که از جمله آنها مدرسه حکمرانی شهید بهشتی است که از آثار بسیار ارزنده این دانشگاه به حساب می آید. وی در ادامه به الزامات این الگو اشاره نمود که عبارتند از: ابلاغ سیاست های پژوهشی کشور به صورت مدون، آماده سازی بانک نیازها و نظام موضوعات، شناسایی نخبگان و نظام نخبگانی، کاربست نیازها در کارآمدی اعضای هیئت علمی و پژوهشگران، آمایش سرزمینی و ساخت دانشگاه های مأموریت محور، تنظیم گذاری نهادهای کشور با مراکز پژوهشی؛ و الزام نظریه پردازی از طریق مبانی هستی شناسی و فلسفی شناسی و توجه به روش تحقیق به صورت واقعی.

در پایان این مراسم از محققین و پژوهشگران برتر دانشگاه عالی دفاع ملی تقدیر به عمل آمد.

کلید واژه ها: دانشگاه رئیس دانشگاه دانشگاه عالی دانشگاه عالی دفاع دانشگاه عالی دفاع ملی عالی رئیس دانشگاه عالی عالی دفاع عالی دفاع ملی دفاع