قرائت پیام دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در دانشگاه عالی دفاع ملی
به گزارش مرکز ارتباطات و روابط بینالملل، روز چهارشنبه 12 دی ماه 1403 ، اندیشمندانی از 30 کشور جهان که به دعوت مجمع جهانی بیداری اسلامی وارد جمهوری اسلامی ایران شده بودند، در دانشگاه عالی دفاع ملی حضور پیدا کردند.
در این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین اختری رئیس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین ریاست جمهوری، پیامی را که از سوی آقای دکتر علی اکبر ولایتی دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی صادر شده بود قرائت نمود. متن این پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم.
وقوع انقلاب اسلامی به رهبری امامخمینی(ره) در اواخر قرن بیستم و پدیدار شدن مفهومی تحت عنوان مقاومت نهتنها یک واژه نیست بلکه یک ایدئولوژی و نظریه است و سالهاست سرنوشت غرب آسیا را تحت تأثیر خود نگاه داشته است. در اینمیان ظهور و شکلگیری محور مقاومت به رهبری آیتالله العظمی امام خامنهای (مدظلهالعالی) به عنوان یک کیان هویتی، یک مجموعه آگاهیبخش و هویتساز منطقهای در سالهای پساز پیروزی انقلاب اسلامی پدیدهای است که بسیاری از مناسبات منطقهای و بینالمللی را دستخوش تغییر کرده است. اگرچه در سراسر قرن بیستم بسیاری از بازیگران فروملی و فراملی و معترض به مناسبات و قواعد و هنجارهای حاکم بر روابط بینالملل اقدامات بزرگی را برای مقابله و تغییر این قواعد انجام دادند اما نتایج ملموسی در بر نداشت. در چنین شرایطی انقلاب اسلامی در ایران به پیروزی رسید و نظام دوقطبی و تکقطبی را به چالش کشید و تأثیرات شگرفی از خود بر نظام بینالمللی باقی گذاشت.
نهضتی که بلوک شرق و غرب را دچار چالش کرد و یک نهضت بزرگ دینی را به پیروزی رساند و کهنگی کلیشهها را ثابت و دین و دنیا را در کنار هم و بهعنوان یک روش جدید به دنیا معرفی کرد و آغازگر عصر نوینی شد.
اما آغاز قرن بیست و یکم با شواهد گوناگون نشاندهنده افول هژمونی ایالات متحده آمریکا و بروز و ظهور قدرتهای منطقهای و جهانی جدید است. حوادث و روندهای کنونی نشان میدهد نظم جهانی در حال تغییر است و یکی از نشانههای آن، افزایش قابلتوجه بازیگران نظام بینالملل در مقابل قواعد و هنجارها و قدرتهای کنونی است.
شکلگیری محور مقاومت بهعنوان یک مجموعه دفاعی و امنیتی در غرب آسیا و شکلگیری ژئوپلیتیک مقاومت پساز شکلگیری این منبع از دستاوردهای بزرگ نهضت اسلامی در سالهای اخیر بوده است.
آمریکا که همواره برای حفظ سلطه خود و فرار از سقوط و افول با استفاده از دوگانه تهدید و تطمیع، اقدام کرده است، بسیاری از جریانات و گروهها را طی یکصد سال اخیر در مقابله با یکجانبهگرایی از آمریکای مرکزی تا جنوب شرق آسیا قد برافراشته تا آنها را منحرف و یا سرکوب کند و طی نیم قرن اخیر نیز بهمنظور حفظ هژمونی خود در برابر محور مقاومت و افزایش نفوذ و استمرار استعمار و استثمار به حمایت بیچونوچرا و بیحد و حصر از رژیم جعلی صهیونیستی پرداخت تا به هر نحوی از شکلگیری و اقتدار محور مقاومت جلوگیری نماید اما در مقابل یکی از اساسیترین و مهمترین عوامل و زمینههای گفتمان مقاومت که همواره انگشت تأکید این اطلاعات را برخود داشته مبارزه با اسرائیل و حمایت از آرمان فلسطین در منطقه بوده است.
در واقع مسئله فلسطین و همراه با آن مخالفت با اسرائیل یکی از مؤلفههای تعیینکننده مشترک و پایدار گروههای مقاومت درمورد نظم منطقی است. از آنجاییکه مهمترین اصل مطلوب جهان سلطه در منطقه تأمین امنیت اسرائیل تعیین شده بود، در مقابل آزادسازی قدس شریف بهعنوان یکی از اساسیترین مطالبات مقاومت در منطقه تدوین گردیده است، این اصل اساسی در همان نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی توانست جهان عرب را از مسیر عادی سازی روابط با اسرائیل که به واسطه امضای معاهده صلح کمپ دیوید از سوی انور سادات رئیسجمهور وقت مصر شکل گرفته بود خارج سازد. چنین سیاستی درهای جدیدی را در مبارزه با اسرائیل باز نمود.
تأسیس جنبشهای مقاومت انقلابی و مردمی در برابر سلطهگری اسرائیل و در رأس آنها حزبالله لبنان و جنبش حماس و جنبش جهاد اسلامی در فلسطین و نیز آغاز نهضت انتفاضه در سرزمینهای اشغالی همگی در پرتو الگوی انقلاب اسلامی و نگاه امت محور آن و تأثیرات هدایت مدبرانه رهبر انقلاب اسلامی محقق گردیده است و امروز شاهد آن هستیم که نفرت مردمی شدید و اتفاقات بیسابقهای در تمام دنیا و مجامع بینالمللی علیه این رژیم بهوقوعپیوسته است که همه اینها از برکات مقاومت و عملیات هفتم اکتبر است.
پیدایش موجهای انتفاضه، الهام بخشی انقلاب اسلامی، اخراج رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان، جنگ ۳۳ روزه حزبالله لبنان بیداری اسلامی، جنگ بیست و دو روزه ، هشت روزه و ۴۲ روزه در غزه و اتخاذ دکترین تدافعی هوشمند در عراق و یمن و باور و اعتقاد جوانان فلسطینی در مقابل نقشهها و سناریوهای شوم استکبار مانند روند آمادهسازی و طرح معامله قرن گواهی بر این مدعاست که در آخرین و مهمترین طرح خود طوفان الاقصی را طراحی و اجرا کردند و ضربهای راهبردی به هویت و پیکره استکبار و نظام سلطه وارد ساختند و به دنیا ثابت کردند آغاز تغییر در منطقه و خاورمیانه جدید، ۷ اکتبر و عملیات موفق طوفان الاقصی است و نه اراده آمریکا و نخستوزیر منحوس رژیم صهیونیستی.
رژیم اشغالگر قدس و حامیان بینالمللی آن در تصور باطل پساز این شکست فضاحتبار فکر میکنند با فشار بر ملت ما، ملت مقاوم و صبور فلسطین و جنایت و نسلکشی در منطقه و وضعیتی که اخیراً در کشور سوریه صورت دادند میتوانند مردم غزه و کشورهای دیگر را وادار به کوچ اجباری و از بین بردن مقاومت اسلامی کنند، درحالیکه برابر سنتهای الهی هرآنچه فشار و ظلم و تعدی بر ملت مقاوم فلسطین بیشتر شود نتیجه معکوس در بر خواهد داشت و نتیجه مقاومت و تابآوری ملت قهرمان فلسطین در آیندهای نهچندان دور آثار و نتایج پر ثمری را در سوریه و کشورهای دیگر دنیا نشان خواهد داد که چگونه منطق مقاومت اسلامی قواعد بازی را تغییر داد و شکوفهها و میوههای این مقاومت ستودنی عزت و شرافت و سربلندی مقاومتی حماسی را به رخ خواهد کشید.
علیاکبر ولایتی دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی
نظر شما :