حوادث سوریه نقشهای برای خروج ایران از این کشور بود
به گزارش مرکز ارتباطات و روابط بینالملل دانشگاه عالی دفاع ملی، دومین گردهمایی دانش آموختگان دانشگاه عالی ملی عصر روز یکشنبه 23 دی ماه 1403 با حضور جمعی از فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس در این دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم سرلشکر پاسدار دکتر «محسن رضایی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس، سردار سرتیپ پاسدار دکتر «اسماعیل احمدیمقدم» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی، امیر سرتیپ دکتر «محمود شیخحسنی» معاون تربیت و آموزش ستادکل نیروهای مسلح، امیر سرتیپ دکتر «عبدالعلی پورشاسب» جانشین پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، سردار سرتیپ پاسدار دکتر «احمد وحیدی» فرمانده اسبق نیروی قدس سپاه و جمعی از فرماندهان و پیشکسوتان دوران دفاع مقدس حضور داشتند.
در این مراسم، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دفاع مقدس ضمن بازخوانی تاریخی حوادث پس از جنگ جهانی دوم تصریح کرد: پس از جنگ جهانی دوم دو نظام سرمایهداری و کمونیستی در جهان پدید آمد و به مدت ۵ دهه حوادث بینالمللی توسط این دو هژمونی کنترل میشد و در این حین جریان ضعیفی تحت عنوان غیرمتعهدها به وجود آمد و حرفش این بود که ما مستقل از این دو قطب هستیم که در عمل اینگونه نبود.
سرلشکر محسن رضایی ادامه داد: هر حادثه و جنگی در جهان رخ میداد، به نوعی صفبندی پشت این دو قطب شکل میگرفت و در بحبوحه این سکون بینالملل حادثهای مهم در ایران رخ داد و آن انقلاب اسلامی بود.
وی بیان داشت: چند ماه پس از انقلاب، شوروی به افغانستان حمله کرد و آمریکا از طریق صدام به ایران حمله کرد و آنها در مواجهه با ایران برای نخستین بار دست در دست هم نهادند و البته هر دو شکست خوردند.
دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: پس از فروپاشی شوروی، آمریکا که رقیبی مقابل خود نمیدید دوران یکجانبهگرایی را آغاز کرد و در دوران بوش پسر با لشکرکشی به افغانستان و عراق قصد پر کردن خلأ قدرت را داشت و این هژمونی تحت هدایت نومحافظهکاران بود و ترامپ نیز از بقایای همین جریان است.
دکتر محسن رضایی بیان داشت: پس از چندی آمریکا پی به اشتباهات خود برد و عقبنشینی از عراق آغاز و پس از آن به طرز مفتضحانهای از افغانستان نیز عقبنشینی کرد و در نتیجه آنها جایگاه ابرقدرتی خود را در خطر دیدند.
در دوره اول ترامپ همین احساس ضعف باعث تصمیم به بازیابی قدرت شد و از چندین سال پیش آمریکا در فکر هژمونی نیابتی در غرب آسیا با استفاده از قرار دادن اسرائیل به عنوان کانون این هژمونی و سپس پیوستن اعراب تحت عنوان پیمان ابراهیم، و پس از آن برخورد با محور مقاومت برای نیل به این هدف افتاد.
وی اظهار داشت: رویای بلندپروازانه این هژمونی دولتسازی در کشورهای محور مقاومت بود و بنابراین در یکسال اخیر در غزه، لبنان، سوریه، عراق، یمن و ایران چند جنگ در جریان نبود بلکه یک جنگ در چند کشور بوده است که برای دستیابی به آن رویای بلندپروازانه بود.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دفاع مقدس تصریح کرد: رژیم صهیونیستی پس از شکست در رسیدن به اهداف خود در غزه، در تجاوز به لبنان قصد داشت تا رودخانه لیتانی پیشروی کند، اما با مقاومت لبنان مواجه شد و نهایتاً تن به آتشبس داد.
سرلشکر محسن رضایی درباره حوادث سوریه گفت: پیشبینی میشود در سوریه اختلاف چه در داخل و چه بین قدرتهایی که قصد بازیگری در این کشور را دارند پیش آید و البته ما خواهان ثبات و امنیت در این کشور هستیم، اما این حادثه مأموریتی گذرا و هدف آن هم خروج ایران از سوریه بود.
وی افزود: ۲۵ روز پس از طوفانالاقصی در تاریخ ۱۰ آبان ۱۴۰۲ در نامهای به مرحوم آیت الله رئیسی نوشتم که حادثهای بزرگ در جغرافیایی کوچک رخ داده است و این حادثه به لبنان و سوریه و عراق نیز کشیده خواهد شد و این پیشبینی ناشی از تحلیل تاریخی راهبردی است که ضرورت وجود چنین رشتهای در دانشگاه عالی دفاع ملی نیز احساس میشود.
دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ادامه داد: آمریکا میخواهد حداقل جزء دو قدرت اول باقی بماند و رژیم صهیونیستی نیز رویای نیل تا فرات را در سر میپروراند.
سرلشکر رضایی خاطرنشان کرد: دستاورد بزرگ دفاع مقدس برای ما، ارزش نیروی انسانی بود و غفلت نظام سوریه از همین ارزش و تضعیف جیشالوطنی و بیتوجهی به نیروی انسانی و مردمی به سقوط بشار اسد منجر شد.
وی در پایان بیان داشت: جنگ سه لایه دارد، اول سختافزار که شامل تجهیزات و ادوات است، دوم نرمافزار که امور کارشناسی و برنامهریزی است و، اما سوم مغزافزار است که شامل فرماندهان، فرماندهی و ابتکار عملیاتی است ولذا حوادث اخیر باید به دقت مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.
پیش از ایشان، سردار سرتیپ پاسدار دکتر اسماعیل احمدی مقدم رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در سخنانی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه عالی دفاع ملی تحصیل میکنند بیان داشت: تولید دانش حکمرانی، مدیریت راهبردی و تربیت مدیران تراز از اهداف دانشگاه دفاع ملی است و حضور دانشجویان خارجی در این دانشگاه بخشی از مرجعیت علمی ما است.
در این مراسم که جمعی از فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس حضور داشتند، سردار احمدیمقدم اظهار داشت: هر کدام از شما پیشکسوتان و فرماندهان عزیز در تعالی و پیشرفت دانشگاه عالی دفاع ملی سهیم هستید.
ایشان ادامه دادند: دانشگاه عالی دفاع ملی از اوایل دهه ۷۱ کار خود را آغاز کرد و تا به امروز شاهد رشد و تعالی در کمیت و کیفیت در آن بودیم. در سال ۷۳ رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) اولین بار موضوع تمدن نوین اسلامی را در این دانشگاه مطرح کردند و نقش این دانشگاه را در این مسیر بالا دانستند.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در ادامه با بیان اینکه قدرت علمی سنگ زیر بنای همه مؤلفهها و قدرتهای ملی است، تاکید کرد: این دانشگاه با تاسیس مدرسه حکمرانی نقش جدیدی در حکمرانی کشور پیدا کرد و تولید دانش حکمرانی و مدیریت راهبردی و تربیت مدیران تراز از اهداف این دانشگاه است.
در بخش پایانی این مراسم، امیر سرتیپ دکتر ملکزاده جانشین اسبق دانشگاه به سخنرانی پرداخته و از سه نفر از برگزیدگان دانشآموخته دورههای گذشته تقدیر به عمل آمد.
نظر شما :