برگزاری عزاداری محرم با رعایت شیوه نامه های بهداشتی

۰۵ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۴:۴۳ کد : ۱۱۶۵ اخبار راهبردی اخبار ملی اخبار اصلی اخبار اجتماعی
برگزاری عزاداری محرم با رعایت شیوه نامه های بهداشتی

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور کشورمان روز شنبه (۴ مرداد ۱۳۹۹) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تأکید بر اینکه ایجاد دوگانگی جان و نان و عزاداری و سلامت غلط است و هر دو باید در کنارِ هم و با رعایت شیوه نامه های بهداشتی باشند، گفت: «مراسم عزاداری شهادت سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) باید در سراسر کشور، با شکوه و رعایتِ دقیق شیوه نامه های بهداشتی برگزار شود.»

وی خاطرنشان کرد: «مراسم عزاداری امام حسین (ع) با برنامه‌ریزی‌های دقیقی که انجام شده، باید به گونه‌ای برگزار شود که نه تنها بهانه‌ای در اختیار معاندان قرار نگیرد بلکه ایران را به الگویی برایِ سایر کشورها و شیعیانی تبدیل کند که این مراسم عزاداری را برگزار می‌کنند.» رئیس‌جمهور گفت: «امسال ماسک گذاری و رعایت فاصله گذاریِ اجتماعی از سوی عزاداران و عدم تجمع و تراکم در یک مکان نیز جزوِ شکوه مراسم عزاداری امام حسین (ع) است.»

وی تصریح کرد: «زندگی ملت ایران با عشق به امام حسین (ع) و فرهنگِ عاشورا و سوگواری برای سیدالشهدا عجین شده و ایرانی‌ها همواره توجه خاصی نسبت به اهل بیت (ع) و به ویژه حضرت اباعبدالله الحسین (ع) دارند.» دکتر روحانی با تأکید بر اینکه فرهنگ عاشورا و کربلا به عنوان فرهنگی بلند و منجی برای ملت ایران همواره محترم بوده است، گفت: «در حقیقت انقلاب، اخلاق و تعاون را مدیون امام حسین (ع) هستیم.»

وی ادامه داد: «اینکه ملت ایران در برابر زورگویی آمریکا ایستاده و مقاومت می‌کند به خاطر درس‌پذیری از فرهنگ عاشوراست و همین فرهنگ، مردم ما را استوار و مقاوم کرده است.» رئیس‌جمهور با یادآوری تجربه خوب برگزاری محافل مذهبی در ماه مبارک رمضان و نحوه رعایت شیوه نامه ها در این ماه از سوی مردم، گفت: «خوشبختانه برگزاری مراسم مذهبی در ماه مبارک رمضان به گونه‌ای بود که هیچ‌کس حتی معاندین نتوانستند بگویند که ماه رمضان موجب گسترش شیوع بیماری شده است و در ماه محرم نیز باید به گونه‌ای مراسم عزاداری برگزار شود تا در آن شیوه نامه های بهداشتی به خوبی رعایت شود.»

وی عنوان کرد: «اصلِ عزاداری باید باشکوه و با عظمت مانند سال‌های گذشته برگزار شود با این تفاوت که امسال استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری و عدم تجمع و تراکم در یک مکان هم جزئی از شکوه مراسم عزاداری خواهد بود و باید به گونه‌ای این مراسم انجام شود که عزاداری امام حسین در ایران به الگویی برای سایر کشورها در این زمینه تبدیل شود.» دکتر روحانی با اشاره به اینکه هیچ‌کس نمی‌تواند میان دین و علم فاصله ایجاد کند، گفت: «امیدواریم امسال فضای محرم با تلاش همه متولیان و مردم فضایی حسینی، عاشورایی و توأم با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی باشد.»

وی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: «اعمال تحریم از سوی دشمنان در سال‌های اخیر و شرایطی که شیوع بیماری کرونا در ماه‌های گذشته برای مردم به وجود آورد و زندگی آن‌ها را با سختی‌هایی مواجه کرد.» رئیس‌جمهور گفت: «ملت بزرگ ایران در طول این دو سال و چند ماه تحریم و پنج ماه مبارزه با بیماری کرونا نشان داد که توان و قدرت کافی را برای مقابله و ایستادگی در برابر فشارها دارد.»

وی اضافه کرد: «این ملت بزرگ به خوبی ثابت کرده است که در برابر فشار و زیاده‌خواهی دشمنان هرگز به زانو درنخواهد آمد و با اراده، یاری و تعاون یکدیگر هر مشکل بزرگی برای مردم سهل و آسان شده است.» دکتر روحانی با اشاره به ضرورت امیدآفرینی در جامعه برای حل مشکلات گفت: «یأس باید از بین برود چرا که اگر ناامیدی جامعه را فرا بگیرد موفقیتی در کار نخواهد بود؛ ما همواره به آینده و کسب موفقیت امید داریم و می‌دانیم در نهایت پیروزی و موفقیت در اختیار ملت‌مان قرار خواهد گرفت.»

وی از تدبیر و برنامه‌ریزیِ صحیح به عنوان دیگر الزامات مورد نیاز جامعه برایِ عبور از سختی‌ها و مشکلات یاد کرد و اظهار داشت: «امروز در کشور همه بخش‌ها با برنامه‌ریزی مناسب به وظایف خود به خوبی عمل کردند که توانسته‌ایم در مقابله با بیماری کرونا به موفقیت برسیم و اگر یکی از این بخش‌های درمانی، اجتماعی، فرهنگی و تولید کارِ خود را به خوبی انجام نمی‌داد نمی‌توانستیم موفق شویم.»

دکتر روحانی گفت: «اگر در داخل کشور ماسک N-95، دستگاه ونتیلاتور، گان و دارو تولید نمی‌کردیم و نگاه‌مان به بیرون بود، امروز در مقابله با کرونا با مشکلات زیادی مواجه بودیم اما با تلاش همه بخش‌ها به‌رغم تحریم و سختی‌های عدیده شاهد مشکل حادی در این راستا نبودیم.» وی تصریح کرد: «دولت با همه توان تلاش می‌کند تا از مشکلات مردم بکاهد؛ در همین ایام دو مصوبه برای کمک به مستاجران داشتیم که از جمله آن اعطای وام برای تهیه ودیعه مسکن با نرخ ارزان قیمت ۱۳ درصد بوده است.»

وی در ادامه با اشاره به اینکه امروز رفع نیازهای بهداشتی، غذایی و درمانی مردم در اولویت است و همه بخش‌ها در این زمینه تلاش می‌کنند، گفت: «پس از گذشت چند ماه از شیوع جهانی ویروس کرونا تقریباً همه کشورها به این نتیجه رسیدند که باید تمرکز بر نظام بهداشتی باشد و اقداماتی مانند استفاده از ماسک، دوری از تجمعات، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و مسائل بهداشتی انجام شود تا مردم نیازی به مراجعه به مراکز درمانی نداشته باشند.» وی راه‌حل را رعایت اصول بهداشتی در جوامع و اعمال نظارت‌هایِ سخت‌گیرانه برشمرد و در ادامه به ضرورت حفظ نشاط و روحیه جامعه اشاره کرد و افزود: «اگر جامعه‌ای روحیه خود را ببازد و دچار افسردگی شود و مدام اضطراب به جامعه القا گردد نمی‌تواند در انجام کارهای خود موفق شود. البته ترس معقول صحیح است و مردم می‌بایست از این بیماری به عنوان بیماریِ خطرناک، ترس داشته باشند تا اصول بهداشتی را رعایت کنند اما بین ترس معقول با اضطراب تفاوت وجود دارد.»

منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

کلید واژه ها: دکتر روحانی محرم عزاداری کرونا