پاییز امسال سخت‌ترین پاییز معاصر دنیا است

۲۹ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۳:۰۱ کد : ۱۳۴۶ اخبار راهبردی اخبار ملی اخبار اصلی اخبار پزشکی
پاییز امسال سخت‌ترین پاییز معاصر دنیا است

نشست ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در شهر تهران با نمایندگان رسانه‌هایِ بین‌المللی روز سه‌شنبه (۲۸ مرداد ۱۳۹۹) در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

دکتر «علیرضا زالی»، رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در این نشست با اشاره به ماهیت عالم گیری و پاندمیِ کرونا در عرصۀ مختلف جهانی، اظهار کرد: «کرونا صرفاً یک بیماری بیولوژیک نیست، این بیماری مؤلفه‌های اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و سیاسی را نیز در برگرفته است.» رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با تأکید بر اینکه کووید- ۱۹ دنیا را با بحران‌های اقتصادی مختلفی روبرو کرده، به افت شاخص‌های PMI در حوزه‌های مختلف تولید در سراسر دنیا اشاره کرد و گفت: «این شاخص در عرصه‌های مختلف نیز در حال کوچک‌تر شدن است؛ به شکلی که به نظر می‌رسد تا پایان این بیماری نیز این روند ادامه داشته باشد.»

وی با اشاره به اینکه ویروس کرونا و تبعات مختلفی که ایجاد کرده تاکنون با هیچ پدیدۀ طبیعی قابل قیاس نبوده، گفت: «این بیماری و تبعات آن بسیار جدی است و بسیاری از پیش فرض‌ها را تغییر داده است.» دکتر زالی تأکید کرد: «احتمال از بین رفتن ویروس کرونا در طبیعت کماکان وجود ندارد و ریشه کنی این ویروس حداقل در بازۀ زمانی کوتاه غیرممکن است.» رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران ضمن ابراز نگرانی از جهش‌هایی که ممکن است در ساختار ویروس کرونا رخ دهد، توضیح داد: «مطالعات بین‌المللی گواه این مطلب است که در ساختار ویروس تغییر شگرفی رخ نداده و تغییرات کوچکی صرفاً در میزان سرایت پذیری ایجاد شده است.» وی تغییرات محیطی، رطوبت و گرما را در کرونا بی‌تأثیر دانست و بقا طولانی‌تر این ویروس را در محیط‌های اجتماعی و پرتردد و سطوح مختلف یادآور شد.

دکتر زالی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به جمعیت استان تهران، توضیح داد: «طبق آخرین آمار جمعیت استان تهران قریب به ۱۴ میلیون و هشتصد هزار نفر است و این در حالی است که چگالی بالا و تراکم جمعیت، تهران را از سایر استان‌ها متمایز می‌کند.» رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به جمعیت شناور در استان تهران، افزود: «روزانه جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر، معادل جمعیت یک استان از استان‌های مجاور نظیر البرز و مرکزی واردِ تهران و در پایان روز از شهر خارج می‌شوند، این جمعیت می‌تواند بار بیماری را به میزان قابل توجهی به سیستم بهداشت و درمان وارد کند.»

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه در تهران تا به امروز برای درمان مبتلایان به کرونا با کمبود تخت‌های بیمارستانی مواجه نبوده‌ایم، گفت: «باید با نگاه آینده نگارانه و افزایش ظرفیت‌های بیمارستانی زیر ساخت‌ها را برای فصول سرد سال مدیریت و تقویت کنیم.» وی گفت: «راهبرد اصلی مدیریت حوزه بهداشت و درمان کشور بالا بردن ظرفیت بخش‌های درمانی است.» دکتر زالی با اشاره به اهمیتِ غربالگری و فعالیت ۹۰ مرکز جامع سلامت ۱۶ و ۲۴ ساعته، گفت: «ضرورت پیروی از سیاست‌ها و راهبرد‌های سازمان بهداشت جهانی را خواستار شد؛ ضمن اینکه تأکید کرد باید بیش از گذشته ضمن ارتباط و اتصال بیشتر با سازمان بهداشت جهانی از الگو‌ها و توصیه‌های این سازمان بهره‌مند شویم.»

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه طبق مطالعات جهانی، پاییزِ نگران کننده‌ای را پیش رو خواهیم داشت، افزود: «پاییز امسال (سال ۱۳۹۹) سخت‌ترین پاییز معاصر خواهد بود و این موضوع صرفاً مربوط به کشور ما نیست؛ چرا که همزمانی کرونا با بیماری‌هایِ فصلی، تمایل مردم به حضور در فضا‌هایِ سرپوشیده، ایجاد علائم تنفسی و آلرژی در این فصل و ورود موج جدید N1H1 بسیار نگران کننده است.» وی در خصوص نگرانی‌ها از موج سوم بیماری در پاییز، عنوان کرد: «برخی از محدودیت‌ها در پاییز هم باید ادامه پیدا کند و ممکن است حضورِ فیزیکی دانش‌آموزان در مدارس محدود شود؛ چرا که یکی از اساسی‌ترین فاکتور‌های مؤثر در گسترش ویروس، آغاز فعالیت‌های آموزشی و افزایش استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی است.»

دکتر زالی با اشاره به اینکه کشور وسایل حفاظتی تیم درمان را حداقل تا سه ماه آینده تأمین کرده، از فرسودگی تیم پزشکی و کادر درمان ابراز نگرانی کرد و رشادت‌های تیم خدوم سلامت را مورد تقدیر قرار داد. وی در ادامه از تلاش‌های سخت کوشانه و ارزندۀ مجموعه کادر بهداشتی و درمانی قدردانی کرد و گفت: «مدافعان سلامت تابلوی زیبایی از رشادت‌ها را به نمایش گذاشتند.»

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه خستگی پرسنل در مراکز بهداشتی و درمانی، یکی از مهمترین دغدغه‌هایِ نظام سلامت دنیاست، افزود: «ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا با جذب ۱۰ هزار نیروی بهداشتی و درمانی موافقت کرده که در فاز اول سه هزار نیرو وارد مدار ارائۀ خدمت می‌شوند.» دکتر زالی ادامه داد: «پیشنهاد بازگرداندن نیرو‌های ۸۹ روزه و تمدید قرارداد همۀ پرسنل بازنشسته در ۵ سال اخیر برای یکسال به ستاد ملی کرونا ارائه شده است.»

منبع خبر: خبرگزاری دفاع مقدس

کلید واژه ها: کرونا دکتر زالی تهران