کل کشور در وضعیتِ قرمز کرونایی است

کل کشور در وضعیتِ قرمز کرونایی است

دکتر «ایرج حریرچی»، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان روز جمعه (۲۸ شهریور ۱۳۹۹) در تبریز با بیان اینکه دیگر رنگ‌بندیِ کرونایی معنایی ندارد، گفت: «نارنجی و زرد نداریم، کل کشور در وضعیت قرمز قرار دارد و در صورت ادامۀ این روند آمار کشته‌های کرونا به ۴۵ هزار نفر هم خواهد رسید.»

وی ادامه داد: «انفجار کرونایی در برخی شهرها اتفاق افتاده است. در شهر تبریز از زیر ۴۰ بستری روزانه به ۱۶۰ بستری رسیده‌ایم و در قم نیز از ۱۰ بستریِ روزانه به ۱۶۰ بستری رسیدیم.» معاون کل وزارت بهداشت یادآوری کرد: «در صورت استفادۀ ۹۵ درصدی از ماسک و کاهش ۵۰ درصدیِ ترددها، میزان مرگ و میر کاهش خواهد یافت.»

دکتر حریرچی ادامه داد: «تجمع در مکان‌های مختلف برابر با افزایشِ دوباره است و جامعه‌ای هوشمند است که تجمعاتِ غیرضروری را در جامعه به صفر برساند بنابراین تأکید می‌شود هر نوع تجمعی موجب افزایش مبتلا به کرونا می‌شود.» معاون کل وزارت بهداشت گفت: «اکنون در کشور انگلستان به دلیل اینکه تجمع بیش از ۶ نفر را جرم دانسته‌اند شاهد کاهش موارد ابتلا به کرونا هستیم. در فرانسه نیز تصمیمات سختی در مقابله با ویروس کرونا گرفته شده است.»

دکتر حریرچی افزود: «مهم‌تر از بیمارستان، درمان و اقداماتِ تشخیصی، آنچه کرونا را افزایش می‌دهد تجمع مردم در مکان‌های مختلف است بنابراین تأکید می‌شود با توجه به نحوۀ انتشار ویروس کرونا باید موارد بهداشتی و فاصله گذاری را با دقت رعایت کرد.» وی گفت: «رعایت نکردن موارد بهداشتی منجر به افزایش بی رویۀ ابتلا به کرونا خواهد شد.»

معاون کل وزارت بهداشت گفت: «تهران از لحاظ رعایت پروتکل‌های بهداشتی یکی از ضعیف‌ترین نقاط کشور است.» وی ادامه داد: «میزان ابتلا در استان آذربایجان شرقی از متوسط کشوری بالاتر است، زنجان نیز با توجه به میزانِ بالای تجمع اما با لغو مراسم محرم در حسینیه‌ها و تکایا توانستند میزان ابتلا را کاهش دهند.»

همچنین دکتر «علیرضا زالی»، فرماندۀ ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اهمیتِ رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای مقابله با کرونا، اظهار داشت: «با توجه به اینکه آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است، رعایتِ پروتکل‌های بهداشتی مقابله با کرونا برای آنفلوانزا هم جواب می‌دهد.» وی ادامه داد: «بررسی‌ها نشان داده است که واکسن آنفلوانزا بین ۳۲ تا ۵۴ درصد ایمنی در مقابله با این ویروس ایجاد می‌کند.» دکتر زالی افزود: «گروه‌های در معرض خطر همچون مادرانِ باردار، سالمندان، کودکان زیر پنج سال و بیمارانِ خاص در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا قرار دارند.»

منبع خبر: خبرگزاری مهر

کلید واژه ها: دکتر زالی کرونا