رژیم صهیونیستی چوپان دروغگوی عدم اشاعۀ سلاح اتمی است

رژیم صهیونیستی چوپان دروغگوی عدم اشاعۀ سلاح اتمی است

دکتر «محمدجواد ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان روز جمعه (۱۱ مهر ۱۳۹۹) در نشستِ عالی‌رتبۀ مجمع عمومی سازمان ملل متحد با موضوعِ روز بین‌المللی امحای کامل سلاح‌های اتمی که با مشارکت نزدیک به ۱۰۰ وزیر خارجه کشورهای مختلف برگزار شد، در پیامی ویدئویی رژیم صهیونیستی را چوپانِ دروغگوی عدم اشاعۀ سلاح اتمی دانست و گفت: «آمریکا هم با خروج از برجام و پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبرد، ضربۀ بزرگی را به معاهده منع گسترش سلاح اتمی وارد کرده است.»

وزیر خارجه کشورمان با انتقاد شدید از نخستین و تنها استفاده کنندۀ بمب اتمی یعنی آمریکا که ۷۵ سال پیش در هیروشیما و نازاکی بر سر مردم بی‌گناه ریخت، ابراز امیدواری کرد که این نشست، محملی برای تقویت بسیج جهانی در رهایی بشریت از کابوس سلاح اتمی باشد.

دکتر ظریف با اشاره به درخواست‌های مکرر نشست‌های بازنگری معاهدۀ منع اشاعۀ سلاح‌های اتمی برای خلع اینگونه سلاح‌ها و نظر مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری برای منع کاربرد آن‌ها، تأکید کرد: «قدرت‌های هسته‌ای باید تعهدات صریح خود را در قالبِ برنامۀ زمان‌بندی شدۀ مشخص به اجرا درآورند.» وی یادآور شد: «اما متأسفانه آمریکا نه تنها با تولید سلاح‌های اتمی جدید به؛ به روزرسانی و تقویت زرادخانۀ خود می‌پردازد، بلکه با کاهش سطح آستانۀ توسل به سلاح اتمی، کشورهای دیگر را تهدید می‌کند و با خروج از معاهدۀ موشک‌های هسته‌ای میانبرد و برجام، ضربۀ بزرگی بر معاهدۀ ان پی تی [۱] وارد کرده است.»

وزیر امور خارجه تصریح کرد: «آمریکا در حالی از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند که این متجاوز، تنها دارندۀ سلاح اتمی در غرب آسیا است که با مخفی‌کاری و دروغ‌پردازی به تهدیدِ هسته‌ایِ کشورهای منطقه پرداخته و بیش از ۶۰ سال است که با فریادِ عدم اشاعه، نقش چوپان دروغگو را بازی می‌کند.» دکتر ظریف تأکید کرد: «جامعه بین‌المللی باید رژیم صهیونیستی را به الحاق به ان پی تی و پذیرش بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بدون داشتن سلاح اتمی مجبور کند.» وی افزود: «البته تا رسیدن آن موعد، باید یک هنجار بین‌المللی توسط مجمع عمومی تأیید و اعلام شود که جنگ اتمی برنده ندارد و نباید اتفاق بیفتد و همزمان، تضمین‌های امنیتی لازم نیز به کشورهای فاقد سلاح اتمی داده شود.»

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به اینکه نیمی از ۷۲.۹ میلیارد دلار هزینه‌های تسلیحاتی در سال ۲۰۱۹ متعلق به آمریکا بوده است، خطاب به جامعه جهانی اظهار کرد: «اگر این مقدار هزینه برای مبارزه با کرونا اختصاص داده می شد، آیا مشکلات کنونی را داشتیم؟ صبر دیگر بس است.»

منبع خبر: ایرنا

[۱] NPT- Non-Proliferation Treaty