حضور صهیونیست‌ها در قفقاز موجب نگرانی است

حضور صهیونیست‌ها در قفقاز موجب نگرانی است

دکتر «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجۀ کشورمان روز دوشنبه (۱۲ مهر ۱۴۰۰) در نشست خبری مشترک با «آرارات میرزویان»، همتای ارمنستانی خود که در محل وزارت امور خارجه کشورمان برگزار شد، اظهار داشت: «مایلم با کمال خرسندی اعلام کنم که در ۲۰ روز گذشته سه دیدار بین من و وزیر امور خارجۀ ارمنستان در دوشنبه، نیویورک و تهران انجام شد و در همین بازۀ زمانی، یک دیدار بسیار مهم بین آقایان دکتر رئیسی و پاشنیان در دوشنبه و در حاشیۀ اجلاس شانگ‌های انجام گرفت.»

دکتر امیرعبداللهیان ادامه داد: «مقامات عالی دو کشور در موضوعات مختلف و در سطح راهبردی در دوشنبه گفت‌وگو کردند و من و همکارم مکلف شدیم نقشه راهِ آیندۀ دو کشور را ترسیم کنیم.» وی در ادامه تصریح کرد: «امروز توافق کردیم علاوه بر مناسبات سیاسی، در زمینه‌های اقتصادی، گردشگری، تجاری و فرهنگی، همکاری‌ها را گسترش دهیم.» وزیر امور خارجه ادامه داد: «تجارت و بهره‌برداری از مسیر ترانزیتی ارمنستان از موضوعات مورد توجه است.» دکتر امیرعبداللهیان تصریح کرد: «ما در احیای جادۀ ترانزیتی و مسیر‌های ارتباطی دو کشور، پروژه‌ای را طراحی کردیم که سریع عملیاتی خواهد شد.» وی افزود: «در هفته‌های آینده شاهد نشاط بیشتر در همۀ ابعاد دو کشور خواهیم بود.»

وزیر امور خارجه تصریح کرد: «حضور صهیونیست‌ها و تروریست‌ها در منطقۀ قفقاز جنوبی موجب نگرانی جدی ما است.» دکتر امیرعبداللهیان تأکید کرد: «با صدای بلند در این نشست اعلام می‌کنیم، اجازه نخواهیم داد برخی از کشور‌های خارجی مناسبات ایران با همسایگانش از جمله ارمنستان را تحت تأثیر قرار دهند.» وی افزود: «با در نظر گرفتن بحران‌های منطقه‌ایِ فشرده در این حوزه و همچنین با نزدیک شدن به پایان بحران کرونا، باید اعلام کنیم که منطقۀ ما تحمل زیاده خواهی‌ها را نخواهد داشت.» وزیر امور خارجه در پایان گفت: «همۀ کشور‌های منطقه به این باور مشترک خواهیم رسید که مشکلاتِ منطقه باید بدون مداخلات خارجی حل و فصل شود.»

همچنین در ادامۀ این نشست آرارات میرزویان گفت: «در مرحلۀ اول از آقای دکتر امیرعبداللهیان بابت دعوت و استقبال گرم سپاسگزاری می‌کنم.» وی افزود: «در مذاکرات و گفت‌وگو‌هایی که در جمع دوستانه انجام شد و با توجه به بررسی‌هایی که داشتیم آیندۀ خوبی در انتظار ما است. سابقۀ دوستی ما قرن‌ها وجود دارد. هر دو طرف توافق کردیم که روابط راهبردی خودمان را تعمیق ببخشیم.» آرارات میرزویان ادامه داد: «در این نشست تمامی تحولات منطقه را جامع و کامل مورد بررسی قرار دادیم. طبیعی است که به صورت جامع مسائل قره باغ را برای دکتر امیرعبداللهیان توضیح دادم و تأکید کردیم که در این تهاجم، مزدورانی از سایر نقاط جهان حضور داشتند.»

وزیر امور خارجۀ ارمنستان در ادامه افزود: «در دورۀ پسا جنگ مسائل انسانی زیادی باقی مانده است. به‌رغم اینکه آذربایجان مکلف شده بود تمامی اسرا را آزاد کند هنوز خبری از این موضوع نیست. آزادی این اسرا و بازگشتشان به میهن باید فوراً انجام شود.» میرزویان ادامه داد: «باید مذاکراتی با حضور روسیه و ایران و آذربایجان برای بررسی بازگشایی تمامی راه‌های ارتباطی منطقه داشته باشیم. همچنین آمادگی ارمنستان برای بازگشایی راه‌های ارتباطی را اعلام کردیم. امری که آذربایجان تفسیر اشتباهی در مورد آن دارد.» وی گفت: «تهاجم‌ها و دست درازی‌های آذربایجان در منطقۀ وسیع ارمنستان، همۀ کوشش و جدیت ما را در راستای صلح و ثبات در منطقه به خطر می‌اندازد.»

این مسئول افزود: «نسبت به موضع ایران در خصوص حفظ تمامیت ارضی ارمنستان سپاس گذاریم و قدردانی می‌کنیم.» وزیر امور خارجه ارمنستان اضافه کرد: «به آگاهیِ همکار خودم رساندم در نیویورک موفق شدیم حضور گروه مینسک در گفت‌وگو‌های بین آذربایجان و ارمنستان را در سطح وزاری خارجه را احیا کنیم.» میرزویان ادامه داد: «با استفاده از فرصت یک بار دیگر بر اعلامِ آمادگی جمهوری ارمنستان جهت ادامۀ روند مذاکرات در خصوص مناقشات قره باغ بر پایۀ اصول مشخصی که از قبل وجود داشته است، تأکید می‌کنم.» وزیر امور خارجه ارمنستان همچنین گفت: «در مورد همکاری‌های اقتصادی و ادامۀ روند اجرای این توافقات صحبت کردیم. می‌خواهم تأکید کنم که رهبری دو کشور مصمم هستند که در همۀ زمینه‌ها روابط بین دو کشور توسعه یابد.»

منبع خبر: ایرنا

کلید واژه ها: ارمنستان امور وزیر امور امور خارجه امور خارجۀ وزیر وزیر امور خارجه وزیر امور خارجۀ کشور دکتر