افشای طرحِ جایگزینی نیروهای الحشدالشعبی در غرب عراق با نیروهای آمریکایی

۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۲:۲۵ کد : ۴۸۹ اخبار راهبردی اخبار سیاسی اخبار منطقه ای
افشای طرحِ جایگزینی نیروهای الحشدالشعبی در غرب عراق با نیروهای آمریکایی

«صفاء الاعسم»، مشاور نظامی عراقی، روز یکشنبه (۷ اردیبهشت ۱۳۹۹) جزئیاتی از یک طرح با کمکِ طرف‌های سیاسی در این کشور، مبنی بر عقب‌نشینیِ نیروهای سازمان الحشد الشعبی از القائم و سایرِ مناطق در غرب الانبار برایِ باز شدن عرصه برایِ نیروهای آمریکایی و استقرارِ آن‌ها در این مناطق خبر داد.

وی در گفت‌وگو با خبرنگاران تصریح کرد: «درخواست‌ها برای عقب‌نشینیِ نیروهای الحشدالشعبی از مناطقِ القائم و غرب الانبار با هدفِ ایجاد شکاف مذهبی میانِ عناصر الحشدالشعبی صورت می‌گیرد زیرا بیش از ۱۶ هنگ سنی در الحشد الشعبی حضور دارند و در این مناطق مستقرند.» این کارشناس نظامی افزود: «طرح سیاسیِ موجود، بازاستقرارِ نیروهای آمریکایی به القائم و مناطقِ اطراف آن به بهانه وجود شکاف‌های امنیتی و وقوعِ حملات داعش، پس از عقب‌نشینیِ نیروهای الحشدالشعبی است.»

وی توضیح داد که انتقالِ اعتراض برخی احزاب سیاسی به عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی به خیابان‌ها و بخشِ امنیتی به جای پارلمان، پیامدهایِ وخیمی برای امنیت و ثباتِ عراق و وحدت آن به همراه دارد. از سوی دیگر، «کریم المحمداوی»، عضو کمیسیون امنیتِ پارلمان عراق پیشتر در گفت‌وگو با پایگاه خبری المعلومه گفت: «کسی که خواستار اخراج نیروهای الحشدالشعبی از شهرهایِ آزاد شده از دست داعش است، وطن‌دوست نیست. زیرا خروجِ الحشدالشعبی از این مناطق موجب ایجاد یک شکاف امنیتی می‌شود.»

«قصی الانباری»، مسئول دفتر سازمان «بدر» در الانبار از طرف‌هایی که خواستارِ انحلال الحشدالشعبی و اخراج آن از الانبار هستند خواست به جایِ اینکه بخواهند یک نیروی رسمی عراق که مناطقِ این کشور را آزاد کرده از الانبار برود خواهانِ خروج نظامیان اشغالگر آمریکایی شوند. الانباری گفت: «الحشد الشعبی یک نیرویِ دولتی رسمی است که در چارچوب نهادهای دولتی عراق فعالیت می‌کند و یک نیرویِ بیگانه نیست که تسلیم سلیقه‌هایِ سیاسی باشد که هر وقت بخواهند آن را بیرون یا منحل کنند.»

وی بر مخالفت جامعه الانبار با هر گونه ایده انحلال الحشدالشعبی یا اخراجِ آن از الانبار تأکید کرد و گفت: «مردم الانبار می‌دانند که این نیروهای الحشدالشعبی بودند که مناطقِ آن‌ها را آزاد کرده و به آغوشِ میهن بازگرداندند بنابراین دیدگاه‌هایِ سیاسی کاملاً مردود است و اصلاً نمی‌شود به این شکل با آن برخورد کرد.»

الانباری از طرف‌های سیاسی که خواهانِ اخراج الحشدالشعبی از الانبار هستند خواست خروجِ نظامیان اشغالگر آمریکایی را از عراق و به خصوصِ الانبار مطالبه کنند به جای اینکه صدای خود را به روی فرزندان کشورشان بلند کنند که برایِ نجات این مناطق از چنگ گروه‌های داعش آمدند.

منبع خبر: شبکه العالم

کلید واژه ها: الحشدالشعبی عراق داعش آمریکا