سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه همایش بین‌المللی هندسه نظم جدید جهانی

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۰۸:۰۳ کد : ۶۶۹۳ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۰۴۳
«محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه مورخه ۱۴۰۲/۰۲/۲۰در همایش بین‌المللی هندسه نظم جدید جهانی که در دانشگاه عالی دفاع ملی با حضور سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستادکل نیروهای مسلح، امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش، سردار سرلشکر پاسدار «سید یحیی صفوی» دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، سردار دریادار پاسدار «علی فدوی» جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، امیر دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی ارتش و سردار سرتیپ پاسدار «اسماعیل احمدی‌مقدم» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد، به ایراد سخنرانی پرداخت.
سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه همایش بین‌المللی هندسه نظم جدید جهانی

به گزارش مرکز ارتباطات و روابط بینالملل دانشگاه عالی دفاع ملی، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه مورخه ۲۰/‏۰۲/‏۱۴۰۲‬ در همایش بین‌المللی هندسه نظم جدید جهانی که در دانشگاه عالی دفاع ملی با حضور سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستادکل نیروهای مسلح، امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش، سردار سرلشکر پاسدار «سید یحیی صفوی» دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، سردار دریادار پاسدار «علی فدوی» جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، امیر دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی ارتش و سردار سرتیپ پاسدار «اسماعیل احمدی‌مقدم» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد، به ایراد سخنرانی پرداخت.

دکتر قالیباف با گرامیداشت یاد شهدای سرافراز و در رأس آنها شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس اظهار داشت: آنها در مقابل سلطه مستکبران در منطقه ایستادند و آنها را محکوم به شکست کردند. رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دنیا در حال تغییر در نظم جدید جهانی است، تصریح کرد: همه متخصصان و اندیشمندان این اصل را پذیرفته‌اند که دنیا در حال تغییر در نظم جهانی است و در اینباره اتفاق نظر وجود دارد و شاید اختلاف نظر در شکلگیری آینده نظم جهانی است که تک‌قطبی، دوقطبی و یا چندقطبی با مدیریت آسیا می‌شود. وی ادامه داد: نگاهی وجود دارد که شاید از دهه اول قرن ۲۱ این بحث در محافل سیاسی و دانشگاهی مطرح شده است که قرن ۲۱، قرن آسیا در ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. لذا در اینجا نقش اندیشمندان مهم بوده که به طور دقیق و علمی آینده را پیش بینی و ترسیم کنند.

دکتر قالیباف در خصوص ویژگی‌های سیستم‌های سایبرنتیکی اظهار داشت: سیستم‌های سایبرنتیکی ویژگی‌های منحصر به فردی دارند و در همه ابعاد اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی منحصر به فرد هستند، مهم‌ترین ویژگی این سیستم‌ها کنترلپذیری و برگشت‌پذیری است، یعنی وقتی دم از جنگ‌های ترکیبی می‌زنیم باید بدانیم که کنترل‌پذیر و برگشت‌پذیر هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سیستم‌های سایبرنتیک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند، درک این موضوع و درک ابعاد پیچیده آن از ضروریات مهم است، بنابراین الزامی است که توجه ویژه‌ای به حوزه سایبرنتیک داشته باشیم.

وی افزود: ما به عنوان یک کشور مسلمان اولویت اصلی‌مان این است که در نظم جهانی جدید همگرایی و همدلی بیشتری در امت اسلامی و ملل اسلامی ایجاد کنیم و در واقع این وظیفه ما است که در راستای افزایش عزت و سربلندی مسلمین حرکت کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در سیاست داخلی و خارجی، بیانیه گام دوم انقلاب باید مبنا باشد، افزود: یکی از حرکت‌های دشمنان تلاش برای در انزوا قرار دادن ایران اسلامی است که بعضاً برخی نگاه‌ها و افکار داخلی به این موضوع دامن می‌زند، البته ایران آنقدر قوی و تاثیرگذار است که هرگز منزوی نخواهد شد.

وی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه باید مسئله محور حرکت کنیم. باید در حوزه سیاست خارجی از لحاظ ساختاری و رفتاری اولویت خود را بر مسائل سیاسی و تجارت بین‌الملل بگذاریم. حربه دشمن در جبهه مقاومت و کشورهای اسلامی برای ایران اسلامی، حربه اقتصادی است و باید بخش اقتصادی را تقویت کنیم. ایران یک کشور قوی است ولی سعی می‌کنند قدرت ما را کاهش دهند و دست بر روی نقاط ضعف ما بگذارند. یکی از این نقاط ضعف ما اقتصاد است زیرا ما از تحول در اقتصاد فاصله گرفتهایم، اقتصاد ما مردمی نیست. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران هرگز منزوی نخواهد شد. البته ما در حکمرانی اقتصادی باید تجدیدنظر جدی کنیم.

دکتر قالیباف یادآور شد: ریشه اصلی اینکه ما امروز در حکمرانی در چالش قرار گرفتیم و دشمنان بر آن متمرکز شدند، از جایی شروع شده که ما از مبانی تحول در اقتصاد فاصله گرفتیم. اگر اقتصاد ما مردمی بود و حکمرانی اقتصاد ما مردمی بود، حتماً به چالش امروز گرفتار نمی‌شدیم. اقتصاد را باید محور قطعی خودمان قرار دهیم. باید به این موضوع با اولویت برنامه پنج ساله هفتم توجه کرده و ضعف در حوزه اقتصاد را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: اگر در عرصه‌های بازدارندگی دفاعی و امنیتی در اوج قدرت هستیم و دشمنانِ تا بن دندان مسلح بحث مربوط به حرکت نظامی را از میز تصمیم خود حذف کردند، به خاطر این است که انقلاب اسلامی مردمی است؛ پس ما باید اقتصاد را مردمی کنیم. نقطه تقابل در جایی است که ما اقتصاد را مردمی نکردیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حضور نامشروع رژیم صهیونیستی در منطقه کارها را پیچیده کرده است. آنان می‌خواهند ایران اسلامی را دشمن کشورهای منطقه و مسلمان قلمداد کنند. رئیس مجلس تصریح کرد: سیاست همسایگی در اولویت ماست و باید انسجام کشورهای اسلامی، انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت را به ویژه در حوزه تجارت و اقتصادی بالا ببریم. اولویت ما به عنوان یک کشور مسلمان آن است که باید در نظم آینده شاهد این باشیم که همگرایی و انسجام بیشتری بین امت اسلامی از شرق آسیا تا غرب آفریقا به وجود آید. باید با اتحاد و برادری در کنار هم قرار گیریم.

وی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای سال فرمودند موضوع تحول از موضوعات جدی ماست. البته ایشان بحث تحول را در سال ۱۳۹۹ نیز در حرم حضرت امام خمینی (ره) یک ضرورت در کشور دانستند، چرا که امام (ره) با شکل‌گیری انقلاب اسلامی امام تحول بودند.

دکتر قالیباف تصریح کرد: بنده از این تحول به‌عنوان «حکمرانی نو» در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی یاد می‌کنم. «حکمرانی نو» باید نقاط قوت ما را گسترش بدهد و نقاط ضعف را از بین ببرد. ‌‌‌‌‌‌‌

کلید واژه ها: اسلامی شورای اسلامی رئیس مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی انقلاب اسلامی ایران اسلامی اقتصاد اقتصاد مردمی رئیس رئیس مجلس


نظر شما :