نقش ارزنده رهبر معظم انقلاب اسلامی در حمایت از سیاست‌‌های وزارت بهداشت

تعداد بازدید:۱۸۳۸
نقش ارزنده رهبر معظم انقلاب اسلامی در حمایت از سیاست‌‌های وزارت بهداشت

دکتر «سعید نمکی»، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز جمعه (۳۰ خرداد ۱۳۹۹) در هشتاد و هشتمین جلسه شورای آینده نگاری و نظریه پردازیِ سلامت فرهنگستان علوم پزشکی کشور، ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته در راستایِ توسعه نظام شبکه طی سالیان گذشته، با تأکید بر ضرورت تمرکز بیشتر بر حوزه بهداشت، اظهار داشت: «نسبت به آنچه که در توسعه زیرساخت‌‌های درمان در سال‌‌های گذشته انجام شده، در توسعه زیرساخت‌‌های نظام بهداشتی کشور به خصوص نظامِ شبکه به عنوان یک زیرساخت بسیار مغتنم، حرکت‌‌های شایان توجهی انجام نشده است.» وی با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته در حوزه بهداشت و نظام شبکه، درخور تحسین است، افزود: «همکاران عزیزمان در حوزه بهداشتی به دلیل عدمِ حمایت کافی نتوانستند آنچه در ذهن داشتند را برایِ توسعه و حمایتِ بیشتر از نظام بهداشتیِ کشور به کار گیرند.»

وی ادامه داد: «لذا زمانی که به وزارت بهداشت آمدم اولین گامی که برداشتم، ریل‌‌گذاری و استقرار پرونده الکترونیک سلامت بود. همکارانم بسیار تلاش کردند و ما توانستیم این ریل گذاری را در مدت زمانِ کوتاهی به ثمر برسانیم. این موضوع کمک کرد در اجرایِ طرح بسیج ملیِ کنترل فشارِ خون و مدیریت کرونا موفق عمل کنیم.» وزیر بهداشت تصریح کرد: «در مدیریت کرونا نسبت به کشورهایی که از نظر اقتصادی و زیرساخت‌‌هایِ درمانی به مراتب از ما پیشرفته‌‌تر بودند، بهتر عمل کردیم. یکی از دلایل این موفقیت، آن بود که ما در فاز اول و همان روزهایی که خبرِ شیوع ویروس در چین منتشر شد، شروع به برنامه‌‌ریزی کردیم و یک تدافعِ سازمان یافته و قوی در برابر این ویروسِ هزار چهره را ایجاد کردیم.»

دکتر نمکی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مقابله با کرونا، گفت: «ما در مدیریت کرونا، دو فاز را طراحی کردیم؛ فاز اول فاز دفاعی قدرتمندی بود که در آن کارکنانِ نظام سلامت، به خصوص پزشکان و پرستاران و بهیاران و تمامِ مدافعان سلامت در آن بسیار خوش درخشیدند. فاز دوم، فاز حمله و استفاده از ظرفیتِ بی‌‌بدیل شبکه بهداشتی و درمانی کشور به منظورِ پیشگیری از بیماری، غربالگری و بیماریابی بود. وی گفت: «با وجود اینکه میزان تخت‌‌هایِ بیمارستانی در کشورهایِ پیشرفته چند برابر ایران است، ما توانستیم با تلاش‌‌ها و جانفشانی‌‌هایِ کادر سلامت در بیمارستان‌‌های کشور، ابزارِ کارآمد شبکه در بیماریابی و پیگیری بیماران و رها کردن بیمارستان‌‌ها از بارِ سنگین بیماران مراجعه کننده، در مدیریت کرونا با موفقیت به پیش رویم.»

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: «زمانی که توانستیم با استفاده از ابزار شبکه، بیماریابی را به صورتِ سازمان یافته انجام داده و بیماران را ایزوله و در مراحلِ اولیه شناسایی کرده و در منزل از آن‌‌ها مراقبت کنیم، پرسنل درمان در بیمارستان‌‌ها فرصت یافتند تا به بیمارانِ بدحالِ بستری شده، رسیدگی بیشتری کنند. به همین دلیل مرگ و میر ناشی از کرونا کمتر شد. در روزهایِ نخستین، میزان مرگ و میرها بسیار بیشتر و صورت کسر به مخرج کسر نزدیک بود. اما این فاصله به مرور بیشتر شد، تا زمانیکه به یکی از استانداردهایِ بسیار خوب جهانی دست یافتیم.»

دکتر نمکی در ادامه عنوان کرد: «این مثال را مطرح کردم تا به مغتنم شمردن نظام شبکه که در فرمایشاتِ حکیمانه مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) بود، بیشتر پی ببریم.» وزیر بهداشت افزود: «مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در ابعاد مختلف کرونا، نقش ارزنده و بی‌بدیلی داشتند، می‌‌دانیم که در هر یک و نیم قرن، دنیا دچار چنین بلا و آفتی می‌‌شود که در تاریخِ کشورها ثبت می‌‌شود و در تاریخ کشور ما نیز در موضوع کرونا، نقش ارزنده مقام معظم رهبری بسیار پررنگ بوده و دور از انصاف است که آن‌‌ها را به تصویر نکشیم.» دکتر نمکی ادامه داد: «رسالت خود می‌‌دانم که این‌‌ها را نوشته و بازگو کنم که آیندگان بدانند که چه کسانی در این طوفانِ بلا، نقش‌‌های مهم و ارزنده را ایفا کردند. بنده مطلقاً اهل بیان کوچک‌‌ترین واژه‌‌ای از زبانم نیستم که از دلم نگذشته باشد. ایشان از جنبه‌‌های مختلف ما را کمک کردند، یکی از این کمک‌‌ها، اعتقاد شخصی‌‌شان به رعایتِ دستورالعمل‌های وزارت بهداشت است. یکی از زیباترین فرمایشاتِ ایشان همین است که فرمودند، اگر می‌‌خواهیم برای آینده نظام سلامت سرمایه گذاری کنیم، باید زیرساخت‌‌هایِ شبکه را توسعه دهیم.»

منبع خبر: خبرگزاری دفاع‌مقدس

کلید واژه ها: دکتر نمکی وزارت بهداشت رهبر معظم انقلاب مقام معظم رهبری کرونا


نظر شما :