نظریه یو



گروه‌ها : دفتر آینده پژوهی
دسته کتاب : دفتر آینده پژوهی
آخرین بروزرسانی : ۱۲ شهریور ۱۴۰۱
مرحله تولید : چاپ شده
خرید آنلاین کتاب

کتاب نظریه یو (هدایت از آینده در حال ظهور) نوشته ی سی.او تو شارمر (دفتر آینده پژوهی) و توسط دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی منتشر شد.

این نگرش معتقد است که آینده، به طور اجتناب ناپذیری، بسیار متفاوت از گذشته خواهد بود، صرفاً به دلیل اینکه روندهای غالب که توسعه صنعتی جهانی را شکل داده اند نمی توانند ادامه پیدا کنند. ما نمی توانیم به انباشت ثروت در جهانی که به طور فزاینده ای به هم وابسته می شود ادامه دهیم. ما نمی توانیم به گسترش مدل صنعتی بگیر، بساز، هدر بده در جهانی که، به طور فزاینده ای جایی برای دور انداختن ضایعات و سموم وجود ندارد ادامه بدهیم. این دیدگاه بر این باور است که ما برای تغییر روندهای غالب عصر صنعتی ناتوان نیستیم. این روندها نه براساس قوانین فیزیک بلکه براساس عادات انسانی هستند، البته عاداتی در مقیاسی وسیع. این شیوه های عادتی تفکر و عمل کردن در طی زمان در ساختارهای اجتماعی ای که ما وضع می کنیم ریشه کرده اند، اما ساختارهای اجتماعی جایگزین نیز می تواند خلق شوند.

سرانجام، نظریه و روش شناسی یو مطلب زیادی درباره سرشت رهبری، مخصوصاً رهبری در زمان آشوب های عظیم و تغییرات سامانه ای، برای گفتن دارد. این رهبری سطوح نشئت می گیرد، نه صرفاً از سطوح فوقانی، زیرا نوآوری چشمگیر، درباره انجام کارها به شکل متفاوت، نه صرفاً حرف زدن درباره ایده های جدید است. این رهبری از افراد و گروه هایی نشئت می گیرد که توانایی رها کردن ایده ها، فعالیت ها و حتی هویت های جا افتاده را دارند.بیشتر از همه، این رهبری هنگامی رخ می دهد که مردم شروع به اتصال عمیق با آنچه واقعاً هستند و نقش شان در خلق آنچه هست و هم تحقق آینده ای که تجسم بخش مهم ترین چیز برای آنها است، می کنند.

اگرچه این ایده ها عناصری حساس از نظریه یو هستند، آنچه اهمیت ویژه دارد این است که این ایده ها صرفاً نظریه نیستند. این عناصر از تجارب عملی گسترده با روش شناسی یو نشئت گرفته اند. داستان هایی درباره برنامه های ابتکاری تغییر طولانی مدت در مشاغل، مراقبت پزشکی و آموزش و تأمل بر آنها در سراسر فصول آتی تنیده شده است.

نظریه یو پیشنهاد می کند که شیوه های اساسی تحول عرصه اجتماعی در کلیه سطوح یکسان هستند، از گروه ها گرفته تا سازمان ها تا سامانه های اجتماعی بزرگ تر، حتی تا سامانه های جهانی- این شیوه های اساسی در خلاصه ای از ۲۴ اصل و فعالیت در فصل آخر این کتاب بیان شده است.

این کتاب برای چیزی بیش از صرفا روشن سازی نقطه کور رهبری در نظر گرفته شده است. در عوض، در پی افشای بعدی پنهان در فرایندهای اجتماعی است که هریک از ما، هر لحظه، در زندگی روزانه با آن رو به رو می شویم. برای انجام این امر، لازم است شکل کنونی دانش مان را ترقی دهیم. همچنان که روانشناس النور روچ از دانشگاه کالیفرنیا در بارکلی دوست دارد بگوید، لازم است که علم با ذهنی آکنده از حکمت انجام شود. علم آنچنان که ما امروزه آن را می شناسیم هنوز در طفولیت خودش هست.

این کتاب برای رهبران، افراد یا گروه هایی که نوآوری یا تغییر را شروع کرده اند-هنرمندان- نوشته شده است. کلیه رهبران و مبتکران، چه در تجارت، انجمن ها، دولت، یا سازمان های غیر انتفاعی، کار هنرمندان را انجام می دهند: آنها چیزی تازه را خلق می کنند و آن را به دنیا می آورند. ما می توانیم آنچه رهبران انجام می دهند را مشاهده کنیم. همچنین می توانیم نحوه انجام آن را، راهبردها و فرایندهایی که به کار می برند را مشاهده کنیم. اما نمی توانیم مکان درونی، منبعی که از آن افراد هنگامی که، به عنوان مثال، در بالاترین سطح ممکن خود هستند یا، به طور مشابه، هنگامی که بدون تعهد یا التزام عمل می کنند، را ببینیم.

هفت فصل این کتاب، هفت چشم انداز را ارائه می کند که از آن می توانیم شیوه های متفاوتی که نقطه کور در جامعه، دانش و در سامانه های تفکر که ویژگی معرف زمانه ی ما هستند، کاوش کنیم. نقاط کور در افراد، گروه ها، موسسات، جوامع و رسانه ها ظاهر می شوند و  می توانند در نظریه ها و مفاهیم ما به شکل مفروضات هستی شناسانه و معرفت شناسانه آشکار شوند.

کتاب نظریه یو (هدایت از آینده در حال ظهور) نوشته ی سی.او تو شارمر (دفتر آینده پژوهی) و توسط دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی بچاپ رسید. جهت مطالعه نسخه دیجیتال این کتاب می‌توانید به سایت طاقچه یا کتابراه مراجعه کنید.

ارسال با ایمیل: